Γενικά Η μικρούλα μας cockatiel

Julie Hellas

PB New Member
Εγγραφή
20 Μαρ 2021
Μηνύματα
6
Πόλη
Τορόντο
Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για το θερμό καλωσόρισμα. Την μικρούλα μας την έχουμε μία εβδομάδα. Είναι γεννημένη 21 Ιανουαρίου 2021. Είναι μωράκι όπως καταλαβαίνεται και η κυρία που μου την έδωσε μου πρότεινε να συνεχήσω το τάισμα με την σύριγκα για μια -δυο μέρες, άν και είχε ξεκινήσει να τρώει και απο μόνη της. Τίς δύο πρώτες μέρες δεν άνοιγε το στόμα της για τάισμα και υπέθεσα ότι είναι λόγο της αλλαγής περιβάλλωντος, μέτα άρχησε να τρώει τα σπορακια της , το μιλέτ κ.α. Όχι όμως ποσότητα μεγάλη. Καταλήξαμε την Παρασκευή που μας πέρασε να είναι άκρως λυθαργική και να μην μπορείνα ισοροπήσει. Το γράπωμα της ήταν ασθενικό. Την πήγα πίσω στην κυρία να την δει και να με συμβουλέψει. Μου είπε οτι είναι πάρα πολύ αδύνατη άλλα τα μάτια της και τα ρουθουνάκια της δείχνουν οκ. Μου έδωσε βιταμίνη να βάζω στην τροφή που θα την ταίζω στο στόμα. Τα πρώτα τρία γεύματα έφαγε, σταμάτησε όμως πάλι να δέχεται την τροφή και όταν της το δείνω με το "ζόρι" κούλαει το κεφάλη της και το φτήνει. Πάλι το στομαχάκι της είναι άδειο. Δεν ξέρω τίνα κάνω! Δεν κοιμάται πιά όπως πρίν άλλα δεν σκαρφαλώνει. Είναι ακόμα πολύ αδύναμη!
 
@Julie Hellas ,λογικά αφού το πουλάκι είναι πενήντα ημερών μπορεί να φάει μόνο του, το ότι δεν τρώει ,και η γενικότερη συμπεριφορά του είναι σημάδι αδιαθεσίας. Αν θέλεις ανέβασε μία φωτογραφία του ,και μια των περιττώματων του.
 
Ξερω ακριβως την συμπεριφορά αυτή καθώς την πέρασα και με τα δικά μου μωρα.Αυτο που έχετε να κάνετε είναι να της δίνεται κανονικό φαγητό μέχρι να δείτε ότι τρώει καλά και συνέχεια ,να της δίνεται τρία γεύματα ένα στις 9:00 το πρωί ένα στις 5:00 το απόγευμα και ένα στις 8:00 το βράδυ η θερμοκρασία της κρέμας πρέπει να είναι 38,5 εως 40°C βαθμους το λιγότερο και να είναι σε ένα ζεστό χώρο και όλα θα πάνε καλά!Για σιγουρια επικοινωνήστε με ενα γιατρο να την ελεγξει!Το πουλακι πιθανον δεν τρέφεται σωστα διοτι τωρα απογαλακτιζεται!Σκεφτειτε εμενα απογαλακίστηκε 80 ημερων.
 
@Vada 20210320_194634.webp
[automerge]1616298275[/automerge]
@Vada 20210320_234408.webp
[automerge]1616298499[/automerge]
Ακόμα την ταίζω μικρές δόσεις με το ζόρι. Το στομάχι της δείχνει συνεχώς άδειο. Μου φαίνεται ότι έχει δυναμώσει λίγο, άλλα δεν είμαστε καθολου κοντά στο φυσιολόγικό νομίζω. Σκεφτομαι να ξαναπάω στην εκτροφής.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Julie Hellas Καλημέρα, ο απογαλακτισμός των νεοσσων είναι πολλές φορές δύσκολος. Για μένα το καλύτερο είναι να το πας στην εκτροφέα που γνωρίζει καλύτερα να συνεχίσει τον απογαλακτισμό του και σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες αν όλα πάνε καλά να το πάρεις πίσω. Τα περιττώματα είναι σκούρα ίσως λόγο έλλειψης τροφής, και τα ούρα του είναι πολλά. Πριν το πας πίσω καλό θα είναι να το ζυγισεις. Διάβασε και ένα ενδιαφέρον άρθρο από τον Φοίβος που κι αυτός βρίσκεται στο μακρινό Καναδά. Thread 'Ανατροφή νεοσσών με τη μέθοδο του co-parenting' https://community.petbirds.gr/threads/Ανατροφή-νεοσσών-με-τη-μέθοδο-του-co-parenting.18065/.
 
@Vada Δυστιχώς, η Pepper μας ξεψύχησε πριν λίγο. 😢 Τα παιδιά είναι απαρηγόρητα. Φταίω έγω που χάσαμε το πούλάκι, ανέλαβα νεοσό ένω δεν είχα ολοκληρωμένη ενημέρωση. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήρηξη σας. Δεν ξέρω άν θα ξανακάνουμε το βήμα αυτο, άλλα σιγουρα θα το σκεφτούμε διπλά.
Σε όλους αυτούς που σκέφτοναι να πάρουν πουλάκι στο σπίτι τους, συμβουλεύω έντονα την δική τους εκπαίδευση πρώτα και ύστερα να αποφασήσουν άν είναι κατάλληλοι για πουλί κατοικίδιο, οι αθώες ψυχούλες δεν φταίνε σε τίποτα, έμεις είμαστε το "σκεπτόμενο" όν! Ευχαριστώ και πάλι.
 
@Julie Hellas ειλικρινά λυπάμαι, συμφωνώ μαζί σου, συνήθως έτσι γίνεται πρώτα παθαίνουμε και μετά μαθαίνουμε. Νομίζω ο χρόνος θα απαλύνει τον πόνο σου, και θα σου δείξει πραγματικά τι είναι καλύτερο να κάνεις για σένα και την οικογένεια σου.
 
Φταίω έγω που χάσαμε το πούλάκι, ανέλαβα νεοσό ένω δεν είχα ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οπωσδήποτε όχι. Ναι, όσο την είχατε εσείς συνέβη το γεγονός, αλλά θεωρώ ότι όταν εκτροφέας πουλά / χαρίζει μικρό πουλάκι, θα πρέπει να είναι βέβαιος ότι το pet είναι ικανό να τραφεί επαρκώς από μόνο του και να δίνει τις απαραίτητες οδηγίες στον αποδέκτη. Κάτι που στη δική σας περίπτωση δεν έγινε.
Λυπάμαι για το καημένο το κοκατιλάκι και για εσάς που μπήκατε σε αυτήν τη στενοχώρια.
 
@ianos Σωστα τα λες Γιαννη, η μεγαλύτερη ευθύνη βαρύνει τον εκτροφεα, πωλητή, δωρητη που δίνουν τις ζωές σε άτομα που δεν ξέρουν να υποστηρίξουν το πουλακι και ίσως και το παρουσιάζουν εύκολο για να το δώσουν! Κρίμα και από εμένα 😢
 
Back
Top