Γενικά Η μουγγη καρδερινα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kbibikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kbibikos

PB Member
Εγγραφή
2 Ιαν 2008
Μηνύματα
127
Πόλη
Αιγάλεω
Καλημερα σε ολους. Βρε παιδια λύστε μου μια απορεία. Πότε κελαηδάνε οι καρδερινες, γιατι εχω δύο σε ένα κλουβί η μία υποτίθεται είναι θυλικιά (θα δείξει) και η άλλη αρσενικιά, ε αυτή είναι τελείως μουγγή. Η υποτίθεται θυλικιά όλη μερα τσιου τσιου η άλλη μούγγα (αρσενικιά). Την εχω 2 μήνες από pet shop.
Βέβαια ο επιστήμονας που μου την πούλησε μου είπε ότι είναι παισμένη τον Οκτώμβριο, παίζει ρόλο αυτό? μήπως θα πρέπει ναν τις χωρίσω; HELPPPPP
 
θελει λιγο χρονο να κελασϊδισουν αλλα αν ειναι αρσενικια για να την ακουσεις πρεπει να την βαλεις μονη της αν δεν κανει και τοτε τιποτα ειναι θηλυκια, παρεπιπτοντως βαλε και καμια φωτο να τις δουμε μπας και καταλαβουμε τι ειναι η καθεμια
 
καλησπέρα αστραπόγιαννε. το κλουβι που τους εχω φτιάξει μόνος μου παίρνει χώρισμα στη μέση. Θα το τοποθετήσω να δω την διαφορά, όσο αφορά για φωτό είναι αυτή με το κλουβί που έχω στις φωτό μου. Δεν φαίνεται καλά γιατί δεν καθότανε η ατιμη να την φωτογραφήσω μουλάρωσε, θα προσπαθησω για νεες φωτό.

Ευχαριστώ ΜΦΧ Κώστας.
 
Βγαλτες μια βολτα σε κοντινο παρκο η ακομα καλυτερα σε καποιο λοφο με κωνοφορα δεντρα, σε χωριστα κλουβια και με αποσταση η μια απο την αλλη για να μην βλεπονται. Περιμενεις, κκους, και μας ενημερωνεις. GOOD LUCK.
 
kbibikos είπε:
είναι παισμένη τον Οκτώμβριο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ είπε:
Βγαλτες μια βολτα σε κοντινο παρκο η ακομα καλυτερα σε καποιο λοφο με κωνοφορα δεντρα, σε χωριστα κλουβια και...
και άνοιξε τις πόρτες
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ είπε:
Βγαλτες μια βολτα σε κοντινο παρκο η ακομα καλυτερα σε καποιο λοφο με κωνοφορα δεντρα



ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ...
Μαζι σου Σταυρο!
 
Ο Σταυρος ειχε μια πολυ ωραια ιδεα.. Και να προσθεσω...
Τραβα και φωτος!
 
Κώστα...
Εγώ είπα οτι θα σου έδινα
μια πράσινη κανάρα να την ζευγαρώσεις.
Αλλά αν την αφήσεις, τότε και η προσφορά
αναγκαστικά γίνεται, ενα ζευγάρι κανάρια.
 
Φιλε Μακη καλημερα ευχαριστώ για την προσφορα σου. Θα κανω λιγη υπομονη μήπως και ζευγαρωση με την θυλικια καρδερινα. Ως τοτε τα ξαναλέμε
 
συνηθως οι οκτοβριανες καρδερινες αργουν λιγο στην προσαρμογη κ στο κελαιδημα.
οι καρδερινες εκ πρωτης οψεως φενονται ιδιες;δηλαδη αυτη που πηρες για αρσενικια ειναι πιο μεγαλωσομη, εχει πιο εντονα χρωματα απο την υποτιθεμενη θυληκια;
 
Γιώργο δεν χτυπάμε εσένα, χρησιμοποιούμε απλώς τη φράση σου συμπληρώνοντάς την για να εκφράσουμε τη δική μας άποψη. Δεν είναι μομφή προς εσένα ή τουλάχιστον το δικό μου μήνυμα.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ είπε:
Βγαλτες μια βολτα σε κοντινο παρκο η ακομα καλυτερα σε καποιο λοφο με κωνοφορα δεντρα
Πριν ολοκληρωσω το διαβασμα της φρασης σου... Ειδα πορτες ανοικτες!(ειμαι ρομαντικη)
... Ξαναδιαβασε τι ομορφα το περιγραφεις... Φταιω;
 
Φίλε μου πίστεψέ με. Όταν ανοίξεις την πόρτα του κλουβιού και την δεις να φεύγει θα νιώσεις απίστευτη ευγνωμοσύνη στην φύση για την δημιουργία αυτού του πουλιού.Αυτή πάλι με την σειρά της θα καθήσει κάπου κοντά και αρχίζωντας να τραγουδάει θα σου λέει ευχαριστώ που τις επέτρεψες να γυρίσει εκεί που ανήκει. Πριν κάποιες μέρες δεν την είχες. Τι και αν είναι Οκτωβριανή τι αν είναι πασχαλινή.Ας τις να πάνε να ζευγαρώσουν εκεί που σίγουρα μπορούν.
 
χωρις να θελω να σε προσβαλλω ισιδωρε και το λεω με καλη διαθεση, εσυ με τι κανεις τα υβριδια σου; Γιατι δεν αφηνεις και τις δικες σου να φυγουν και προτρεπεις καποιον αλλον να το κανει οταν εσυ δεν το κανεις;ας αφησουμε τις προτροπες και ας δουμε τι μπορουμε να κανουμε μονοι μας εμεις πρωτα απο ολα
 
Φίλε astrapogianne τα υβρίδια που λες που δεν είναι υβρίδια (υβρίδια είναι τα πουλιά της ίδιας οικογένειας που ζευγαρώνοντάς τα μας δίνουν απογόνους) είναι πουλιά δικής μου εκτροφής και μάλιστα εκτροφής κάποιων χρόνων. Πολλές φορές και δεν το λέω για να το πω αλλά από αυτά τα πουλιά που είναι δικά μου αφήνω και ελέυθερα. Και κάποια τα χαρίζω κιόλας.
 
συνηθως οι οκτοβριανες καρδερινες αργουν λιγο στην προσαρμογη κ στο κελαιδημα.
οι καρδερινες εκ πρωτης οψεως φενονται ιδιες;δηλαδη αυτη που πηρες για αρσενικια ειναι πιο μεγαλωσομη, εχει πιο εντονα χρωματα απο την υποτιθεμενη θυληκια;
Φίλε ftakis καλησπέρα. Η θυλικιά ειναι με αχνα χρωματα κοκκινο στη μασκα το μαυρο στο κεφαλι δεν ειναι εντονο και ομοιομορφο τα μουστακια δεν ειναι καταμαυρα το αντιθετο απο αυτη που αγορασα για αρσενικια. Η αρσενικια εχει τελειως αντιθετα χαρακτηριστικα. Η θυλικια ολη μερα τιτιβιζη η αρσενικια οταν ανοιξη το στομα της βγαζει μια κραυγη σαν παπαγαλακι. Δεν εχω κατι αλλο να σου περιγραψω. Θα προσπαθησω να στειλω και φωτο.
 
Gia na katalabenoume ti einai Hybrides :
Hybrides eina mix apo dio ratses, den pedi rollo i hybrides einai gonimo i oxi, parxoune gonimo kai min gonimo hybrides.


Υβρίδιο είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμιων ατόμων, τα οποία όμως εκφράζουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό με διαφορετικό τρόπο. Στις αγροτικές καλλιέργειες, αγρότες και γεωπόνοι χρησιμοποιούν τον όρο για τις διαφορετικές ποικιλίες του ίδιου είδους (π.χ. καλαμπόκι) που συνήθως έχουν δημιουργηθεί με τεχνητό τρόπο για να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ή πιο ανθεκτικά φυτά. Υπάρχουν παραδείγματα υβριδίων που έχουν δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο όπως είναι η Υβριδογενής ελάτη.


Alexandros
 
Back
Top