Αναπαραγωγή Η οσμή από τα γάντια λάτεξ δεν ενοχλεί τους γονείς;

Giwrgos vl

PB New Member
Εγγραφή
24 Οκτ 2016
Μηνύματα
179
Πόλη
Κέρκυρα
Καλημέρα παιδιά σήμερα οι νεοσσοί μου είναι έξι ημερών και θα τους βάλω δαχτυλίδια κλειστού τύπου.
Η ερωτηση μου είναι επειδή λέμε ότι δε κάνει να πιάσουμε τα μικρά με γυμνά χέρια γιατι έχουμε και μικρόβια αλλα και για να μην αφήσουμε την οσμή μας στους νεοσσούς και τους εγκαταλείψουν οι γονείς.
Η οσμή από τα γάντια τα λάτεξ δεν ενοχλεί τους γονείς ώστε να εγκαταλείψουν τα μικρά;
 
Η αίσθηση της οσμής στα καναρίνια είναι εξαιρετικά μικρή, θα έλεγα ανύπαρκτη αλλά...
Όχι μόνο τη μυρουδιά από το latex δεν καταλαβαίνουν αλλά ούτε κι από το χαλασμένο αυγό.
Το ίδιο "αναίσθητα" είναι και στις οσμές που αφήνουμε στους νεοσσούς και γενικά στη φωλιά...
Συνεπώς κάνε άφοβα τη δουλειά σου...
Απλά εγώ προτιμώ τα καθαρά και πλυμένα χέρια από το "γάντι", γιατί έτσι έχω την απαραίτητη αίσθηση και αποφεύγω το όποιο "λάθος".
 
Η αίσθηση της οσμής στα καναρίνια είναι εξαιρετικά μικρή, θα έλεγα ανύπαρκτη
Αυτή η άποψη έχει ανατραπεί καιρό τώρα https://community.petbirds.gr/threa...τι-φωλιές-φτιάχνουν-τα-πουλιά-στη-φύση.29708/, βάσει της όσφρησης επιλέγουν τα πουλιά τα υλικά φωλιάς στην φύση.
 
Εγώ μιλάω για τα οικόσιτα καναρίνια... στα οποία η όσφρηση ποτέ δεν έχει αποδειχτεί πως λειτουργεί. Δεν ξέρω στα άγρια καναρίνια αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το άρθρο αλλά στα καναρίνια που ζουν σπίτι μας η όσφρηση είναι ελάχιστη.
Κι αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος αν δει... Μικρά σε πλήρη αποσύνθεση μέσα στις φωλιές που δεν δείχνει να τα ενοχλούν.
Το ίδιο και οι τροφές σε αποσύνθεση όπως το αυγό...
Ακόμη και το νερό...
Αν υπάρχει κάτι σχετικό με τα οικόσιτα καναρίνια ευχαρίστως να το διαβάσω.
 
Εννοείς Γιάννη ότι τα οικόσιτα έχουν μεταλλαχθεί πλήρως σε φρικιά; Μπορεί δεν λέω και θα ψάξω περεταίρω αλλά αφού ζητάς και δεύτερη πηγή πλην αυτή που παραθέτει ο άρθρο, καλό θα ήταν να έχουμε και τις δικές σου πηγές για την σοβαρότητσ της συζήτησης.
 
Ερευνα δεν έχω βρει κι' εγώ κάπου, για τις ικανότητες της μύτης τους. Ειναι όμως γνωστό πως έχουν δοκιμαστεί επίτηδες, απο μεγάλη εταιρεία παραγωγής αυγοτροφών, διάφορα βότανα αλλά και χημικά συντηρητικά διαφορετικών ισχυρών οσμών, χωρίς να τύχουν καμιάς απολύτως διαφοροποίησης στον τρόπο και την ποσότητα αποδοχής και κατανάλωσης της αυγοτροφής. Μπορώ όμως επίσης με βεβαιότητα να πώ, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση, οτι φαίνεται να έχουν τρόπους και να γνωρίζουν την χρησιμότητα ιδιαίτερα κάποιων φυτών η βοτάνων. Δεν έχω δεί σχεδόν ποτέ κάποιο κοτσάνι απο ζωχό ή ραδίκι στην φωλιά τους. Αντίθετα,όλοι οι μίσχοι και τα κλαράκια απο την Στελάρια ή την Ρίγανη είναι πάντα εκεί. :)
Υ. Γ Για το λάτεξ πάντως, αδιαφορούν πλήρως.
 
Back
Top