Αναπαραγωγή Η παπαγαλίνα γέννησε χωρίς αρσενικό

Dionysis Dur

PB New Member
Εγγραφή
17 Νοε 2015
Μηνύματα
176
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας φίλοι μου, πριν περίπου ενα μήνα έχασα τον αρσενικο παπαγαλο μου που είχαεδω και 6 χρόνια. Την πρώτη εβδομάδα αφότου έφυγε απ' την ζωή ο αρσενικός θηλυκιά ήταν πυρωμένη διότι είχα ξεκινήσει να τα προετοιμάζω για αναπαραγωγή (έχει κάνει 2 γέννες). Εφόσον ήταν πυρωμένη πήγαινε και ακουμπόσε την αμάρα της πάνω στις πατήθρες ή στην ταΪστρα και έκανε πως ζευγαρώνει. Τις επόμενες 2 εβδομάδες η συμπεριφορά της ηταν φυσιολογικη και δεν την παρατηρησα να το ξανακάνει πάνω απο 3-4 φορες την κάθε εβδομάδα. Την Δευτέρα την είδα να το κάνει ξανά 2 φορες και σήμερα το απόγευμα έκανε αύγο. Το ερώτημά μου: Να αφαιρέσω το αύγο κατευθείαν; ή να την αφήσω να κάνει κι άλλα και να τα πάρω όλα μαζί μετά απο 5-7 μέρες; Ποιά η γνώμη σας; Ξέχασα να πώ οτι είναι cockatiel!
 
Δεν έχει φωλιά, ναί το έκανε στο πάτωμα και το κλωσάει με πολύ προσοχή.

Αφού το κλωσσάει θα σου πρότεινα να της το αφήσεις για καμια δεκαριά μέρες και μετά το πετάς. Ίσως ετοιμάζει κι άλλα αυγά, τα κοκατίλ γεννούν ανα δεύτερη μέρα.
 
Λες να την βάλω και σουπιοκόκαλο;

Σίγουρα! Εγώ θα έδινα και υγρό ασβέστιο στο νερό για μερικές ημέρες αν δεν είχε σουπιοκόκαλο ως τώρα.
 
θα επρεπε ηδη να υπαρχει στο κλουι σουπιοκοκκαλο! αστη να δεις να θα κανεις κι αλλα οπως σου ειπε κ ο Ανεστης. Της τα αφηνεις λιγες μερες και μετα τα παιρνεις! Επειτα προσπαθησε να αλλαξεις τη διαρυθμιση του κλουβιου και μειωσε τη περιοδο του φωτος, δλδ ας κοιμαται λιγο πιο νωρις! Επισης και τα μπανακια βοηθουν, πρωινες ωρες και οχι στα ρευματα!
 
Καλησπέρα, σήμερα το πρωί ελειπα και δεν γνωρίζω αν το κλοσσούσε, αλλα απο το μεσημέρι δεν την παρατηρησα να το κλοσσάει. Το πολύ να κάθησε για κανα μισάωρο το απογευματάκι (γύρο στις 5).
 
Οπως εγραψαν τα παιδια, το ασβεστιο ειναι *απαραιτητο* Παντα να εχεις ενα σουπιοκοκκαλο στο κλουβι - ακομα κι αν δεν ειναι περιοδο αναπαραγωγης.

Προσπαθησε να τους βαζεις 'πρασιναδα' - μπροκολο, σπανακι π.χ. Οπως επισης και φρουτα ωστε να παιρνουν τις απαραιτητες βιταμινες.
 
Παιδιά άλλο αυγό δεν έκανε αλλα εδώ και κανα 20λεπτο κλωσσάει. Σουπιοκόκκαλο δεν έχω θα παω να πάρω αύριο, έχω πέτρα σβεστίου.
 
Καλησπέρα παιδία, το Σάββατο η θυληκιά το κλωσσούσε κανονικά και την Κυρική (τέσσερις μέρες μετά το πρώτο) έκανε δεύτερο. Απο εχθές μέχρι και σήμερα τα κλωσσάει για πάνω απο το 80% της ημέρας και όλη τη νύχτα κοιμάται πάνω σε αυτά.
 
Οποτε εχει αρχισει κανονικα το κλωσσημα! Τελος της βδομαδας δες αν ειναι ενσπορα!
 
Οποτε εχει αρχισει κανονικα το κλωσσημα! Τελος της βδομαδας δες αν ειναι ενσπορα!
Λίγο δύσκολο ενσπορα χωρίς αρσενικο για πάνω απο ένα μήνα. Τώρα πότε να τα αφαιρέσω; Έλεγα για τετάρτη αλλα μετά απ' το δεύτερο δεν ξέρω...
 
Λίγο δύσκολο ενσπορα χωρίς αρσενικο για πάνω απο ένα μήνα. Τώρα πότε να τα αφαιρέσω; Έλεγα για τετάρτη αλλα μετά απ' το δεύτερο δεν ξέρω...

σορρυ μπερδευτηκα με αλλο θεμα!
 
Δεν πειράζει! Εσύ τί μου προτείνεις να κάνω;

αστα λιγες μερες να δεις να θακανει κι αλλο! Μετα παρτα και ακουλουθησε τα βηματα που σου εχουμε πει πιο πανω!
 
Back
Top