Αναπαραγωγή Η παπαγαλίνα μου γεμίζει τον πρόλοβο των μικρών με αέρα

Kalotina Ninni

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιαν 2021
Μηνύματα
30
Πόλη
Κάλυμνος
Και ένα άλλο πάλη... έχω μια παπάγαλινα που έχει βγάλει 2 παπαγαλάκια.. ενώ της έχω σπόρους και αυγοτροφη ανακατεμένα και χωριστά όταν πάει να τα ταισει δεν τους βάζει τροφή στον πρόλοβο αλλά αέρα! Το πιο πολύ να καταφέρει να βάλει ένα σπορακι μόνο..τι είναι αυτό παλυ...το ενα από τα δύο πέθανε δυστυχώς και θέλω πολύ να μεγαλώσει με τους γονείς του και το άλλο..αλλά δεν τρέφονται έτσι..τι γνώμη έχετε...δεν μου έχει ξανά τύχει.. οι γονείς είναι ενήλικοι ...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Προσπάθησε με χαλαρό μασάζ να βγάζεις τον αέρα. Κάτι κάνει λάθος η μαμά τους και δεν ανεβάζει ίσως τροφή με αποτέλεσμα τα πεινασμένα μικρά να καταπίνουν αέρα. Ο πατέρας τους που είναι, δεν ταίζει?
 
@Φοίβος ο πατέρας κάθεται έξω από την φωλιά μπαίνει μια στο τόσο αλλά δεν έχω δει αποτέλεσμα..
[automerge]1645169842[/automerge]
Το θέμα είναι ότι 1/10 ταισματα θα γίνει σωστά.. και το μικρό δεν τρέφεται...
 
ενώ της έχω σπόρους και αυγοτροφη ανακατεμένα
Καλύτερα να μην ανακατεύεις τις τροφές, ξεχωριστά οι σπόροι και ξεχωριστά η αυγοτροφή.
Να τους δώσεις και βραστό αυγό (βράσιμο 12-15 λεπτά) χωρίς το τσόφλι.
 
Θα το κάνω για να δούμε...
Να το κάνεις γιατί οι γονείς όταν ταΐζουν τα μικρά 9 στις 10 φορές θα πάνε στην μαλακή τροφή.
Το βραστό αυγό θα το αφήνεις για 2-3 ώρες και μετά θα το αλλάζεις, βάλε το μισό για αρχή και το υπόλοιπο στην συντήρηση του ψυγείου.
Όταν το βγάζεις από το ψυγείο να το αφήνεις να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά να τους δίνεις.
 
@Φοίβος ο πατέρας κάθεται έξω από την φωλιά μπαίνει μια στο τόσο αλλά δεν έχω δει αποτέλεσμα..
[automerge]1645169842[/automerge]
Το θέμα είναι ότι 1/10 ταισματα θα γίνει σωστά.. και το μικρό δεν τρέφεται...

Σε αυτή την περίπτωση θα το τάιζα στο χέρι όπως ακριβώς κάνεις και με το άλλο πουλάκι. Θα σκεφτόμουν ακόμη και να το πάρω για να μεγαλώσουν μαζί με το άλλο. Τα πουλιά που μεγαλώνουν μαζί με άλλα πουλιά μεγαλώνουν πιο σωστά. Το ζευγάρι αυτό προφανώς δεν κάνει σωστά αρκετά βασικά πράγματα. Θα απέφευγα να τους ξαναδώσω φωλιά αφού αυτό επαναλαμβάνεται.
 
Έβαλα εχθές αυγό και το έτρωγαν οι γονείς το παπαγαλακι είχε συνέχεια αέρα αλλά είναι έτοιμο να πεθάνει το πρωί που το είδα με το ζόρι κουνιόταν...του έδωσα κρέμα με ηλεκτρολύτες εύχομαι να πάρει δύναμη έπρεπε να το έπαιρνα από εχθές απλά προσπάθησα να μεγαλώσει με τους γονείς γιατί ούτε με εμένα είναι σίγουρο..θα το προσπαθήσω και αυτό! Και δεν θα τους ξανά βάλω φωλιά όπως είπε και ο κύριος Φοίβος είναι αμαρτία ...
 
@Kalotina Ninni Η κατάσταση ακούγεται κρίσιμη. Γιατί δεν το παίρνεις τώρα? Έχεις λάμπα, έχεις ηλεκτρολύτες, αν υπάρχει μια περίπτωση να τα καταφέρει είναι στα χέρια σου. Καλύτερα να παρέμβεις άμεσα και να μην περιμένεις άλλο.
 
Back
Top