Αναπαραγωγή Η παπαγαλινα μου εκανε παλι αυγα ειναι φυσιολογικο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης manto
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

manto

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2009
Μηνύματα
14
Πόλη
Αθήνα
βρε παιδια δεν μπορω αλλο! Η παπαγαλινα μου εκανε παλι αυγα! Απο το πασχα ειχε ξεκινησει με 5 αυγα, τα επωασε 1 μηνα, αλλα δεν εκαναν πουλακια. Αφου τα εβγαλα, μετα απο 1 εβδομαδα ξαναγεννησε 3 αυγα, τα επωασε και αυτα για 1 μηνα και τιποτα παλι. Και τωρα, αφου τα εβγαλα κα αυτα, ειδα σημερα αλλα 3 αυγα! Τι να κανω; Ανησυχω που γενναει συνεχεια. Θα αντεξει με τοσες γεννες; Μιας φιλης μου που γεννουσε συνεχεια εξαντληθηκε και τελικα πεθανε.. Και ο ασερνικος δεν την αφηνει σε ησυχια. Μολις βγει απο την φωλια ανεβαινει πανω της. Τι να κάνω; Ειναι φυσιολογικο τοσες γεννες συνεχομενα;δεν θελω να τα χωρισω..
 
ε μα.. Ουτε χαπια να του εδινα του αρσενικου. Δεν την αφηνει σε ησυχια σας λεω! Και οταν αυτη ειναι στην φωλια, ο αρσενικος φλερταρει με την ποτιστρα! Της τραγουδαει και της τριβεται και κουναει πανω κατω το κεφαλι του.. Τι να κανω ρε παιδια;
 
Καταρχας οι γεννες που εχει κανει ειναι παρα πολλες. Σε πρωτη φαση πρεπει να βγαλεις την φωλια σημερα κι ολας και να πεταξεις τα αυγα.

Σε δευτερη φαση η θηλυκια σου χρειαζεται οπωσδηποτε ξεκουραση και ασβεστιο. Σουπιοκοκαλο της εχεις στο κλουβι;Γκριτ με τριμμενα οστρακα; Αν οχι πρεπει να της βαλεις και να τα χεις σε καθημερινη βαση στο κλουβι.

Βαλε τους πολυβιταμινες στο νερο και ασε τα να ξεκουραστουν και τα 2 γιατι λογικα οπου να ναι θα ξεκινησουν και την πτερροροια(αν δεν εχουν ξεκινησει ηδη)
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
να πεταξω τα αυγα;σιγουρα; Και αν αυτη τη φορα κανει τιποτα;
 
οκ! Θα παω το απογευμα στο πετ σοπ να παρω βιταμινες. Να παρω και αυγοτροφη;τι αλλο χρειαζεται;οποτε να βγαλω τελειως την φωλια. Και αν γεννησει παλι και τα κανει στον πατο του κλουβιου; Και κατι ακομα, δεν χρειαζεται να τα χωρισω; Ευχαριστω παντως.
 
Την φωλια να την βγαλεις οπωσδηποτε!Η παρουσια της οδηγει το πουλι να κανει αυγα! Οταν την βαζεις ειναι σα να του λες να ξεκινησει την διαδικασια αναπαραγωγης! Δεν χρειαζεται να τα χωρισεις! Αν η θηλυκια θελει να κανει αυγα απο ενστικτο και μονο, χωρις αρσενικο θα κανει! Ειναι αρκετα παρακινδυνευμενο με τοσες γεννες που εχει κανει! Πατρε τις βιταμινες και οτι σου παν τα παιδια και να την φροντιζεις με τον καλυτερο τροπο! Και μην ξεχνας να μας ενημερωνεις! 😛
 
σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια! Θα βγαλω την φωλια αμεσως!
 
manto κάνε αυτά που σου είπαν τα παιδιά και πέρα από αυτά που σου είπε ο Φώτης δίνε τους φρουτάκια και λαχανικά, αυγό ή αυγοτροφή μην δώσεις. Επίσης, κάνε λίγο πιο σκοτεινό το δωμάτιο για να βγουν από την φάση της αναπαραγωγής.
 
Back
Top