Φροντίδα Η πολλή ζέστη μπορεί να κάνει κακό στο budgie μου;

Χαρ@

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2017
Μηνύματα
26
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παιδιά,
Έχω αγχωθεί με αφορμή τη ζέστη και τον επικείμενο καύσωνα. Μπορεί η πολλή ζέστη να επηρεάσει το παπαγαλάκι μου αρνητικά όσον αφορά την υγεία του; Σε όποιον χώρο και αν το έχω, θα έχει ζεστη το βράδυ.. :-(
 
Αν σκεφτείς οτι ενα άρρωστο μπαντζι συνίσταται να βρίσκεται σε θερμό χώρο έως και 32 βαθμών, καταλαβαίνεις οτι ειναι σχετικά ανθεκτικά σε αυτην τη θερμοκρασια. Βεβαίως εξαρτάται και απο την υγρασία του περιβάλλοντος.
Ακόμη διάβασα οτι μπορούν να αντέξουν και σε θερμοκρασίες έως τους περιπου 37 βαθμούς, αρκεί να έχουν πρόσβαση σε νερό.
Αν θελεις κοίταξε και αυτην τη σελίδα: http://www3.sympatico.ca/davehansen/budtemp.html
Τέλος, ας μας πει και η Αριάδνη, @Ariadnh, που βρίσκεται σε πιο θερμά - ξηρά κλίματα.
Για ό,τι άλλο σχετικά με τη φροντίδα του φίλου σου, άνοιξε θέματα στο κατάλληλο πεδίο... Π.χ. Διατροφή.
 
Δυστυχώς, επειδή ζω στη Θεσσαλονίκη, η ζέστη συνοδευεται πάντα απο υψηλά επίπεδα υγρασίας. Διάβασα πως υπάρχει κάτι σαν μπανιέρα και σκέφτηκα να την αγοράσω και να τη βάζω καμιά ώρα πριν τη δύση του ήλιου, για να δροσιζεται. Επίσης, διάβασα πως μπορώ να το ψεκάζω με σπρέι. Αν κάνω κάτι από τα δύο, αργεί να στεγνώσει το πτέρωμα ή είναι όπως τα μαλλιά των ανθρώπων και εξαρτάται από τη θερμοκρασία; Τι έχετε δοκιμάσει; Και τέλος, αν είναι βρεγμένο το παπαγαλάκι, θα πρέπει να το έχω μετά σε χώρο με κλειστό παράθυρο ή απλώς να μην το έχω ακριβώς μπροστά από παραθυρο; Συγγνώμη, αν σας κούρασα, αλλά το έχω λίγο καιρό και υπάρχουν πολλά πραγματα που δεν ξέρω και αγχώνομαι.
 
Να του βάζεις καθημερινά, μια μπανιέρα η ένα κουπάκι για να δροσιζεται και να καθαρίζεται. (το πολύ για 20 λεπτά, ποτέ παραπάνω)
Αυτό θα το κάνεις κάθε πρωί.
Δεν χρειάζεται να κλείνεις το παράθυρο, με τέτοια ζέστη που έχουμε θα σκάσει.
Απλά δεν θέλει να βρίσκεται σε ρεύματα.
Μπορεί να μπαίνει καθημερινά να κάνει μπάνιο αλλά μπορεί και όχι.. Εσύ να του βάζεις όμως.
Αν τώρα προσπαθήσεις να το ψεκασεις με κάποιο ψεκαστήρι, να το ρυθμίσεις για να πέφτει το νερό σαν του ντουζ ας πουμε..
Θέλει όμως προσοχή αν το κάνεις αυτό, για να μην τρομάξει.
Πάντως εγώ θα έμενα μόνο στην μπανιέρα.
 
Νομίζω ότι όλοι έχουμε παρόμοιο άγχος. Εμείς κρατάμε τα πουλάκια μέσα (είναι δροσερό το σπίτι μας) και αν χρειαστεί θα βάλουμε λίγο και τον κλιματισμό. Επίσης δροσερά λαχανικά και φρουτάκια!
 
Καλησπέρα.. Εχω χασει παπαγαλους απο ψηλή θερμοκρασία περσι αλλα 42-43 βαθμούς. Αφου εχεις μονο ενα παπαγαλακι καλυτερα να το εχεις σπιτι (αν ειναι πολυ ζεστη) σε ενα δροσερο σημείο (να μην το κτυπαει απευθείας ο ηλιος αλλα ουτε και ο αερας). Εγω τα δικα μου τα εχω εξω σε κλούβα και δεν τα κτυπαει ο ήλιος. Βρηκα σαν λυση οταν η θερμοκρασία ειναι ψηλη να βαζω ενα δοχειο με νερο να εχουν πρόσβαση οποτε θελουν. Ακομη και να πατανε μεσα στο νερο μονο. Επειδη τα δικα μου δεν ειναι και πολυ του μπανιου τα ψεκαζω το πρωι με νερο και δροσίζονται.
Εχω παρατηρησει οτι η κλουβα με τα ζεμπρακια μου που ειναι πισω απο τα δεντρα ειναι πολυ καλύτερα. Τα δεντρα απο μονα τους δινουν την ιδανική θερμοκρασία και δροσια.
 
Έχει αρκετή ζεστη μέσα στο σπίτι μας το καλοκαίρι και πολλές φορές είναι λίγο πιο υψηλή η θερμοκρασία εντός παρά εκτός του σπιτιού, γι αυτό τώρα το έχω εξω. Αν έρθει καύσωνας θα πρεπει να βρω μια λύση όμως :-/ Το δοχείο το αφήνεις και τα ζεστά βράδια @Ariadnh ; Όσον αφορά τα λαχανικά, δεν τα αγγίζει. Αλλά θα ξαναπροσπαθήσω.
 
Το δοχείο κανονικα πρεπει να απομακρύνεται στην μιση ωρα επειδη λερωνεται. Αλλα σε αυτη την περίπτωση επειδη θελουμε να εχουν προσβαση στο νερο οποτε θελουν το αφηνω μεχρι το απόγευμα. Ανανεώνω το νερο συχνα αμα είμαι σπιτι.
Αν αποφασίσεις να το αφησεις εξω τότε προτίμησε σε σκιερό σημειο, κοντα σε δεντρα.. Φυσικα θα φροντισεις να ειναι προστατευμένο από γάτες, αρπακτικά πουλια.
 
Back
Top