Αναπαραγωγή Η πρώτη απώλεια νεοσσός lizard

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Geo.pol
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Geo.pol

PB New Member
Εγγραφή
10 Αυγ 2019
Μηνύματα
171
Πόλη
Πάτρα
Καλημέρα σε όλους, σήμερα είχα την πρώτη μου δυστυχώς απώλεια από ζευγάρι lizard , το μικρό σήμερα έκλεισε 6 ημερών, από τα 4 αυγά ήταν το ένα ενσπορο.. Τα άλλα 3 ασπορα τα γέννησε νωρίτερα πριν βγάλω το χώρισμα... Το ζευγάρι είναι πρωτάρικο

IMG_20200321_091014.webpIMG_20200321_091021.webp
 
Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη. Δώσε μας λίγες λεπτομέρειες για την διατροφή και τον χώρο στέγασης και ό,τι άλλο μπορείς έτσι ώστε να μπορέσουν να σου δώσουν πιθανές απαντήσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα όσοι γνωρίζουν
 
Είμαι σίγουρος ότι είναι μεγαβακτηριο δυστυχώς...η στέγαση είναι σε κλειστό χώρο και από διατροφή έχουν τα πάντα (liposoft -βραστο αυγο- λαχανικά)
Έβαλες καινούργια πουλιά πρόσφατα στο χώρο που τα έχεις; Αν ναι, τήρησες τις απαιτούμενες ημέρες καραντίνας;
 
Έβαλες καινούργια πουλιά πρόσφατα στο χώρο που τα έχεις;
Πριν 2 μήνες περίπου... Καραντινα των πουλιών δεν έκανα διότι τότε τα είχα σε εξωτερικο χώρο
Πως προκυπτει αυτο και με τετοια σιγουρια κιολας;
Η μαύρη τελια στην κοιλιά του αυτό δείχνει... Με μια έρευνα που έκανα στο θεμα είναι ότι ενας νεοσσός αν έχει μεγαβακτηριο... Μεταδίδεται από τους γονείς που είναι φορείς.. Και αυτό κάνει το μικρό νεοσσό να μην μπορεί να απορροφήσει την τροφή του όσο καλά κ ταισμενο να είναι. ένα καλό σκευάσμα είναι το grog new dr.coutteel ... Αν έχει κάποιος παρόμοιο συμβάν με το δικό μου... Να μας δώσει τα "φώτα του"
 
Το σίγουρο είναι πως το πουλάκι "έφυγε" από μαύρη τελεία και δεν θα είχε τύχη.Συμβαίνουν αυτά, υπάρχουν σχετικά άρθρα να ενημερωθείς για αυτό το πρόβλημα. Μακάρι να είναι το τελευταίο και όλα να σου πάνε στο εξής τέλεια.
 
Από μια έρευνα που έκανα.. Και από συζητήσεις με μέλη από τον σύλλογο. αποφάσισα να χρησιμοποιήσω δύο σκευάσματα Dr. Coutteel και να εχω το κεφάλι μου ήσυχο ώστε να μην έχω άλλες στεναχώριες..

1ο Grog New (diclazuril - οξυτετρακυκλίνη)

2o Starter Mix (νεομυκίνη - οξυτετρακυκλίνη - φουραλταδόνη)
 
Σ' αυτό το πουλάκι που "έφυγε" δεν υπάρχει black-spot . Το λευκό στο κέντρο της κοιλιάς δίνει μια εικόνα Μεγαβακτήριου, αλλα χρειάζεται δουλειά εργαστηρίου για να επιβεβαιωθεί. Μόνον η νεκροψία θα έδειχνε τον σωστό δρόμο για την συνέχεια.
 
Κόστος των σκευασμάτων
Grog new 1κg 48e αλλά κάποια καταστήματα δίνουν και χύμα 100gr 6e

Starter mix 29e /100gr


Μεγαβακτήριου
Το ίδιο έπαθε ένα φίλος από τον σύλλογο έχασε 170 πουλιά... χρησιμοποίησε αυτά τα δύο προϊόντα και δεν είχε απώλειες..
 
Το ίδιο έπαθε ένα φίλος από τον σύλλογο έχασε 170 πουλιά... χρησιμοποίησε αυτά τα δύο προϊόντα και δεν είχε απώλειες..
-Νάξερες πόσες φορές τό έχω ακούσει αυτό! Οι γνώμες, οι υποψίες και οι αφορεσμοί δεν δίνουν λύσεις, όποια προϊόντα κι' αν αγοράσεις. Η λύση έρχεται μόνον οταν μάθεις. Και για να μάθεις, χρειάζεται νεκροψία. Πολλές φορές τα ευρήματα είναι πολλά και η αιτία θανάτου, κάτι έξω απο αυτά. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα έχουν συγκεκριμένους στόχους και η αγορά τους αξίζει μόνον όταν υπάρχει πραγματικό αντικείμενο.
 
@Geo.pol
Γιωργο λιγο πιο πανω εγραψες με βεβαιοτητα οτι το πουλι εφυγε απο μεγαβακτηριο και το συνεδεσες με την μαυρη τελεια που τελικα δεν φαινεται να υπαρχει αλλα ουτως η αλλως ειναι δυο διαφορετικες ασθενειες.

Αν παρουμε ως υποθεση εργασιας οτι οντως ειναι μεγαβακτηριο,τοτε νοσουν και οι γεννητορες.
Οποτε ειτε θα τους ειχες χασει ως τωρα, ειτε θα τους χασεις στη συνεχεια.

Υπαρχουν 2 δεδομενα.
Πρωτον το Starter mix που παρεθεσες δεν εχει καμια επιδραση στο μεγαβακτηριο.
Δευτερον το Νew Grog οπως ακριβως αναγραφεται στην παρουσιαση που παρεθεσες (την οποια εχω επιμεληθει εγω) δρα υποστηρικτικα και με τελειως εμμεσο τροπο ως προς το μεγαβακτηριο.
Το μεγαβακτηριο ειναι μυκητας και οχι καποιο βακτηριο, οπως πολλοι νομιζουν λανθασμενα, εκ της ονομασιας του.

Το Diclazuril που περιεχει ειναι κοκκιδιοστατικο και η Οξυτετρακυκλίνη ειναι αντιβιοτικο ευρεου φασματος.
Καμια απο αυτες της 2 ουσιες δεν εχουν καποια επιδραση στο μεγαβακτηριο
Το Νew Grog αυτο που υποσχεται ειναι να θωρακισει την υγεια του πτηνου απο βακτηρια και κοκκιδια ωστε, πιθανολογικα, να μην υπαρξει δευτερογενης μη ελεγχομενη αναπαραγωγη του μύκητα που προσβάλει τον προλοβο του πτηνου.
 
οι γεννητορες.
Οποτε ειτε θα τους ειχες χασει ως τωρα, ειτε θα τους χασεις στη συνεχεια
Οι γονείς όταν έχουν μεγαβακτηριο ειναι φορείς.. Δεν πεθαίνουν.. Που το διάβασες αυτό;

Το starter mix θα το βάλω προληπτικά... Το grog new είναι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο
 
Οι γονείς όταν έχουν μεγαβακτηριο ειναι φορείς.. Δεν πεθαίνουν.. Που το διάβασες αυτό;

Λυπαμαι που θα στο πω αλλα θα πρεπει να σου προτεινω κι εγω με την σειρα μου να διαθεσεις λιγο απο τον χρονο σου και να διαβασεις, περα απο ετικέτες προϊόντων που υποσχονται θαυματα, το τι πραγματικα ειναι το μεγαβακτηριο γιατι απο τις τοποθετησεις σου δειχνεις να μην εχεις επαρκη γνωση περι αυτου.

Αυτο αν σε ενδιαφερει πραγματικα η υγεια των πτηνων σου, διαφορετικα οπως ειπες μπορεις ανεύθυνα να παρεις 2 σκονες και να τους δωσεις.

Φιλικα παντα!
 
σου δειχνεις να μην εχεις επαρκη γνωση περι αυτου.
Επειδή οι γνώσεις σου. όπως θες να δείξεις σε αυτό το θέμα.. Είναι μεγαλύτερες από τις δικές μου. Δεν μου απάντησες όμως.. Που το διάβασες αυτό? Μου λες ότι μεγαβακτηριο θα σκοτώσει και τους γονείς τους μικρού που ανέβασα...

Όσο αναφορά για τα σκευάσματα και συγκεκριμένα για το grog new αν μπεις στo official site dr.coutteel γράφει ποια είναι η ιδιότητα του... Θεραπεία και πρόληψη διαφόρων τύπων Κοκκιδίωσης και Ατοξοπλάσμωσης...Αντιμετώπιση Βακτηριακών Λοιμώξεων των νεοσσών κατά την διάρκεια της ανάπτυξης. Πρόληψη της ασθένειας MEGABACTERIA και BLACK SPOT


Και εκτός αυτού. Τα ίδια προβλήματα είχαν δύο μέλη από σύλλογο πέρυσι. Που είχαν χάσει από 180 πουλιά ο καθένας.. Και μετά από την χρήση grog new δεν είχε απώλειες.
 
Επειδή οι γνώσεις σου. όπως θες να δείξεις σε αυτό το θέμα.. Είναι μεγαλύτερες από τις δικές μου. Δεν μου απάντησες όμως.. Που το διάβασες αυτό?

Mε μεγαλη μου χαρα...


Καλο διαβασμα!

Για το Νew Grog στα εγραψα επανω, μην επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια.
Αυτες τις ιστοριες με τα 170,180,500 πουλια που σωθηκαν με θαυματουργα προιοντα τις εχουμε ακουσει πολλες φορες.

Βαλε μας και εσυ την πηγη που διαβασες οτι τα ενηλικα ειναι απλα φορεις και δεν θα εχουν κανενα προβλημα.
[automerge]1584923622[/automerge]
Και μερικες πηγες ακομη...

 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top