Αναπαραγωγή Η πρώτη γέννα από τα gouldians μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Luna1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Luna1

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουν 2014
Μηνύματα
33
Πόλη
Χίος
Παιδιά μόλις διαπίστωσα ότι μέσα στην φωλια από τα gouldian μου υπάρχει ένα νεογέννητο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί είναι η πρώτη μου φορά που βλέπω αυτο το γεγονός αλλά έχω αρχίσει και να ψιλοαγχόνομαι γιατί δεν ξέρω τι να κάνω από εδώ και πέρα. Λοιπόν το ζευγάρι μου έχει 6 αυγά συμφώνα με τους υπολογισμούς μου σήμερα έπρεπε να σκάσουν τα αυγά. Απο το πρωί μέχρι και πρίν μια ώρα και τα δύο ήταν μέσα στην φωλιά 'οσπου βγήκε έξω ο αρσενικός και έριξα μια ματιάκαι ελιδα ότι υπάρχει ένα μικρό στην φωλιά. Επίσης ένα αυγο το έχουν παραμερισει στην άκρη της φωλιάς ενώ μέχρι χθές ήταν όλα μαζί. Η θυληκιά συνεχίζει κανονικά να κλωσσά τα άλλα αυγά και να έχει μαζί της και το μικρό κάτω από την κοιλιά της. Στο σπιτι μρεσα ΄χω μια θερμοκρασιά μεταξύ 20-22 βαθμούς. Θα σκάσουν όλα τα αυγά σήμερα; Απο πότε θα αρχίσουν να τα ταίζουν; Κάθε συμβουλή δεχτή σας ευχαριστώ!
 
Μπράβο, με το καλό και τα υπόλοιπα!
Όχι γιατί να σκάσουν όλα μαζί σήμερα; Έχεις κάνει ωοσκόπηση σ΄αυτό που έχουν βγάλει στην άκρη και είναι μη γονιμοποιημένο; Αν ναι, βγάλτο από την φωλιά.
Τίποτα δεν χρειάζεται να κάνεις εφόσον βλέπεις ότι οι γονείς είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους, απλά παρατηρείς διακριτικά χωρίς να ενοχλείς το ζευγάρι.
Από αύριο που θα αρχίζουν να ταίζουν, να έχεις πάντα φρέσκια αυγοτροφή σε ξεχωριστό μπωλάκι που θα ανανεώνεις καθημερινά.
Περίμενε και πιο ειδικούς επί του θέματος.
 
Σε ευχαριστώ πολύ. Τα παρακολουθώ συνέχεια μήπως και αφήσουν κανένα ατάιστο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επέμβω. Απλα σκέφτομαι αργότερα να τα ταίσω και εγώ για να μάθουν να έρχονται στο χέρι μου.
 
Η αλήθεια είναι ότι 6 μωρά είναι βαρύ φορτίο για τους γονείς, αλλά όσο είναι μικρά δεν υπάρχει πρόβλημα. Προσπάθησε να μην τα ενοχλείς συχνά. Τι φωλιά έχουν;
 
Είναι ξύλινη εξωτερική με πορτάκι από πάνω για να μπορω να τα βλέπω όταν θέλω
 
Μπράβο μπράβο να σου ζήσουν, με το καλό και στο κλαρί όλα τους!
 
Να είσαι καλά σε ευχαριστώ! Η φωλιά είναι 10χ20 εκ και έχω θερμοκρασία μεταξύ 20 με 22 βαθμους συνέχεια
 
Υπέροχα! Να σου ζήσουν και με το καλό να μεταμορφωθούν σε υπέροχα πουλιά! Για πες μας, πώς πάνε; Τι ηλικία έχουν; Από διατροφή τι τους προσφέρεις; Να ξέρεις ότι αυτό το είδος ταΐζει τους νεοσσούς του και με ζωντανή τροφή(mealworms). Είναι απαραίτητη για την ανατροφή τους, καθώς παίρνουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες! Καλή σου συνέχεια!
 
Να ξέρεις ότι αυτό το είδος ταΐζει τους νεοσσούς του και με ζωντανή τροφή(mealworms). Είναι απαραίτητη για την ανατροφή τους, καθώς παίρνουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες!

Περί melaworms...

Η γνώμη μου να μην προσφέρει καθόλου τα melaworms στο ζευγάρι τώρα που ταΐζουν τα μικρά. Τα gouldians δεν πολύ τρώνε τα melaworms και δεν είναι καθόλου απαραίτητα εφόσον η ανάγκη τους σε πρωτεΐνη καλύπτει μια καλή σπιτική αυγοτοφη. Τα melaworms άγνωστης καταγωγής συχνά δεν είναι καθαρά και κουβαλάνε βακτήρια και αυτό είναι μεγάλο ρίσκο για πουλια και ειδικά για μικρά. Το σκουλήκι είναι κι αυτό ζώο και αν δεν είμαστε σίγουρη για την υγεία του καλύτερα να μην το ταΐζουνε στα πουλια.

Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις μια χούφτα σκουλήκια και να τα αναπαράγεις εσύ σε ένα μικρό κάδο... η τουλάχιστον να τα κρατήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα δίνοντας τους καλή διατροφή ώστε να σιγουρευτείς ότι τα σκουλήκια είναι καθαρά. Μετά μπορείς να δοκιμάσεις να τα δόσεις στα πουλια σου. Αλλα κι πάλι κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ανάγκη για σποροφάγα πουλια... Τα gouldians σε μεγάλο ποσοστό αγνοούν τα σκουλήκια. Ελάχιστα τα τρώνε.
 
Ωραία! Καλά έκανες και τα είπες όλα αυτά να μην ρισκάρει ο άνθρωπος την υγεία των πτηνών του! Απλώς, έχω διαβάσει σε αρκετά site ότι χρειάζονται! Αλλά, εντάξει, εσύ είσαι ειδική στα εξωτικά και φυσικά ξέρεις περισσότερα! Φιλικά!
 
Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις μια χούφτα σκουλήκια και να τα αναπαράγεις εσύ σε ένα μικρό κάδο...

Πωλίνα και πως μπορεί να γίνει η αναπαραγωγή τους;
Μπορείς να δώσεις οδηγίες;
 
Υπάρχει αυτή η εταιρία στην Θεσσαλονίκη http://www.isleofeco.gr/ που σε προμηθεύει, το αντικείμενό της είναι βασικά η κομποστοποίηση αλλά έχει και άλλες εφαρμογές Ταραντούλα, ball python, mealworms, γρύλοι, ποντίκια, αρουραί .
Έχει πάει μία εξαδέλφη μου που της το είπα, είναι εξυπηρετικότατοι.
 
Επειδή είναι επίλεκτη τροφή και εξαιρετικά απαραίτητη για κάποιους εκτροφείς ας μας πει τον τρόπο αναπαραγωγής τους. Άλλωστε για πολλούς οι αποστάσεις είναι απαγορευτικές.
 
Δεν είμαστε γνωστοί, απ' όσο ξέρω, αν πάρεις μία παρτίδα και τα διατηρήσεις σε σκοτεινό και υγρό μέρος με χώμα, αναπαράγονται. Καλύτερα είναι να δίνετε στα πουλάκια τα μωρά που δεν έχουν αναπτύξει σκληρό εξωτερικό χειτώνα.
Να και ένας χρήσιμος πίνακας http://www.isleofeco.gr/

Επίσης τα στέλνει φυσικά. Μπορείς να βρεις και στον κήπο σου και να τα μαζέψεις, υποτίθεται ότι λόγω του eco είναι ελεγμένα.
 
Γιάννη, επειδή δεν ασχολούμαι με εντομοφάγα πουλια δεν κάνω εκτροφή σκουληκιών. Χρειάζομαι πολύ λίγο και δεν με συμφέρει να μπλέκω στη αναπαραγωγή. Κάνω αυτό που περιέγραψα πιο πάνω. Περνώ 200 γραμμάρια melaworms τα βάζω σε ένα φαρδύ πιάτο με σήτα στο πάτο κι τα ταΐζω για καμια εβδομάδα με αλεύρι και καρότο. Σε μια εβδομάδα τα δίνω στα πουλια συνήθως Parrotfinch, Owl finch και κάποια waxbills τα λατρεύουν.
 
Back
Top