Γενικά Η πτερρόροια επιρρεάζει τη συμπεριφορά των budgie;

vassilis29

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2009
Μηνύματα
49
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειά σας παιδιά.
Εδώ και λίγες μέρες το buggie μου χάνει λιγοστά πούπουλα, πρέπει να μπαίνει σε πτερροροια. Σήμερα πήγα να το βγάλω απο το κλουβί του, όπως κάνω συχνά, και παρατήρησα ότι είχε λίγο διστακτική συμπεριφορά. Αναίβηκε στο χέρι μου και βγήκε έξω. Είχε όμως μια συμπεριφορά λιγακι φοβισμένη, φταίει η πτερροροια ή μηπως απλά δεν είχε διάθεση. Κουτσουλιές, γαγητό, όρεξη κτλ. όλα καλά. Α! Απο το σκούρο καφέ του χαλινού του φαίνεται πως είναι σε φούλ αναπαραγωγική φαση..λέτε να φταίει αυτό?
 
Βασίλη η πτερόρροια είναι μια επίπονη διαδικασία για το πουλί. Ειναι φυσιολογικό να καθεται κάπως ηρεμο, αν μην κελαηδει πολύ, να μην κάνει τα συνηθισμένα του σκαρφαλώματα, τις τούμπες και ολα τα παιχνίδια. Η ζωηράδα του θα επανέλθει με την ολοκλήρωση της πτερόρροιας μιας και πριν απο αυτή χανουν ένα μερος της πτητικής του ικανότητας και αυτο τα κανει διστακτικά.

Αν θες να κανεις κατι να τα βοηθήσεις, προσέφερέ τους ισορροπημένη διατροφή που να περιλαμβάνει σπόρους, φρουτα λαχανικά, αυγο ή αυγοτροφή, σουπιοκόκκαλο, άμμο με σπασμένα κοχύλια με μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Επισης η καθημερινή χορήγηση μπανιέρας και να κανουν μπάνιο είναι πολύ βοηθητική, καθώς ενθαρρύνει τα πουλιά να περιποιούνται το φτέρωμά τους με το ράμφος τους και να το περνάνε με το ειδικό λαδι που παράγουν και κανει το φτέρωμα να φαινεται υγιές και λαμπερό.

Μην ανησυχεις, θα επανελθουν σύντομα... Και οταν περάσουν και αυτη την φάση, θα ειναι έτοιμα για αναπαραγωγη.
 
Back
Top