Γενικά Η ροζέλα μου χάνει πουπουλάκια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bibi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

bibi

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουλ 2009
Μηνύματα
22
Πόλη
Νίκαια
Καλησπέρα σε όλους σας!
Η ροζέλα μου χάνει πουπουλάκια. Συμβουλεύτηκα πτηνίατρο σε ταξίδι μου στην Ελβετία και μου έγραψε σε ένα χαρτάκι τα συστατικά που χρειάζεται να λαμβάνει η παπαγαλίνα μου κατά τη διάρκεια της πτερρόροιας. Αυτές οι πολύτιμες ουσίες δεν είναι άλλες από πρωτείνες, λυσίνη, ουσίες λιπαρές, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Έτσι λοιπόν, με βάση αυτή την οδηγία του ιατρού, αγόρασα το ''pterophene solution'', της εταιρείας ''TAFARM". Το συγκεκριμένο παρασκεύασμα είναι χρήσιμο για όλα τα πτηνά. Στις οδηγίες χρήσης αναφέρεται ότι πρέπει να τοποθετώ 10 σταγονίτσες του παρασκευάσματος σε ποτίστρα χωρητικότητας 100 ml. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Ωστόσο υπάρχει μία σημείωση, συγκεκριμένα αναγράφεται ότι μετά από κάθε θεραπεία χρειάζεται να χορηγείται ''Aidonine solution'' για 10 ημέρες. Γνωρίζει κάποιος να με καθοδηγήσει σχετικά με αυτό;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Οι αντιβιώσεις και γενικά οι θεραπείες ασθενειών στα πουλιά αποδιοργανώνουν για να μην πω εξασθενίζουν (αρρώστια και φάρμακα) τον οργανισμό τους. Συνήθως μετά από κάθε ιατρική αγωγή ακολουθεί και η ενίσχυση του οργανισμού με πολυβιταμινούχα σκευάσματα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία...
Το δικό σου σκεύασμα πρέπει να χορηγηθεί για 10 μέρες...
Εντάξει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: bibi
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ. Ξέρετε, έψαξα στο internet και γράφει ότι το ''Aidonine solution'' είναι πολυβιταμινούχο σκεύασμα για την ενίσχυση του κελαηδίσματος και δυναμωτικό για το πύρωμα. Κι επειδή η ροζέλα μου δεν κελαηδάει και δεν είναι σε περίοδο αναπαραγωγής αγχώθηκα μήπως της προκαλέσω κάτι (κακό) δίνοντάς της το ''Aidonine solution''.
 
Η πτερόρροια που έχει η ροζέλα σου είναι μια φυσιολογική ετήσια διαδικασία, εφόσον συμβαίνει τώρα και δεν παρατηρείς κάποια αρρωστημένη απώλεια πτερώματος.
Ο γιατρός πολύ σωστά σε συμβούλευσε https://petbirds.gr/article/bird-moulting/#post-276400 αλλά εσύ επέλεξες λάθος τρόπο ενίσχυσης του πουλιού, χωρίς να κατηγορώ το σκεύασμα, όμως ενισχύουμε διατροφικά το πουλί χορηγώντας μέσω κάποιων τροφίμων και ορυκτών στοιχείων όσα πρέπει να λάβει για να ωφεληθεί https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-καναρινιών.17688/ .
Διάβασε αυτά τα δύο άρθρα και ό,τι χρειαστείς συζητάμε εκτενέστερα.
Ναι καλό θα ήταν να δώσεις κάποιο σκεύασμα έτοιμων βιταμινών αφού έδωσες και αυτό το προϊόν, αλλά θα σου πρότεινα κάποιο πολυβιταμινούχο της versele laga ή της quiko.
 
Αχ κυρία Μαρία! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες.
Εκτός από τη γύρη και τα σκούρα πράσινα λαχανικά, όλα τα υπόλοιπα της τα δίνω. Και φρουτάκια, κόκαλο σουπιάς, σπόρους, ξηρούς καρπούς και της βάζω και άμμο με κοχυλάκια και καρβουνάκι.
Για το αβγουλάκι δεν το γνώριζα ότι επιτρέπεται, θα ξεκινήσω να την ταϊζω. Σχετικά με τα πράσινα λαχανικά (μπρόκολο, μαρούλι κτλ), το είχα ακούσει απλά φοβάμαι για τα φυτοφάρμακα...
 
Μπρόκολο και κουνουπίδι, πρέπει να τα περνάς ελαφρά από ατμό ή να τα βράζεις για ελάχιστα λεπτά και να τα δίνεις όταν κρυώσουν, σημειωτέον μαζί με τα φύλλα που έχουν τα περισσότερα συστατικά.
Μαρούλι δεν χρειάζεται αλλά γενικά όσα φοβάσαι, να τα εμβαπτίζεις για λίγα λεπτά σε νερό με ξύδι και να τα δίνεις αφού τα ξεπλύνεις.
Δίνε χόρτα εποχής, τώρα έχει πολύ ωραία βλίτα.
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, είναι η γλυκιά παρεούλα μου, κάνω ό,τι μπορώ για να είναι χαρούμενη και υγιής.
Ειλικρινά σας το λέω, είναι ανεκτίμητη η βοήθειά σας σε αυτήν την κοινότητα.
Χαίρομαι που υπάρχει διαθέσιμο χρήσιμο υλικό, που μπορούμε να ανταλλάξουμε σχόλια, ιδέες, συμβουλές.
Εύχομαι και τα δικά σας κατοικίδια ζωάκια, πτερωτά ή μη, να είναι καλότυχα! ❤️️️️
 
Back
Top