Γενικά Η συντροφιά του Λούφη μας

Μαίρη 2420

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2014
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας! Είμαι εδώ με το νέο μέλος της οικογένειας και σύντροφο του αγαπημένου μου Λουφάκου! Ονομάζεται Γιόνα, είναι 3 μηνών και λίγο τρομαγμένη από τη μεταφορά. Τώρα κάθεται ήρεμη στο κλουβάκι της και με παρακολουθεί! Θα την λατρέψουμε και αυτή όπως το άλλο μας κοκατιλάκι!
rsz_20150228_154722.jpg
 
Καλώς ήρθε το κοριτσάκι στο σπίτι σας, να σας ζήσει και να γίνει ένα όμορφο ζευγαράκι με τον Λούφη σας 🙂
Είναι πανέμορφη φτου φτου φτου!
 
Σ ευχαριστώ πολύ:) Εχει αρχίσει και είναι λίγο νευρική. Σκαρφαλώνει απο δω κ απο κει, πέφτει κάτω, κάνει νευρικές κινήσεις, δεν τη βολεύει η ταίστρα σε ότι θέση και να τη βάλω και προσπαθεί να τσιμήσει σποράκια.. Πράγμα καλό... Νεράκι δεν έχει πιει ακόμη...☹
 
Μήπως επειδή είναι μικρό ακόμα χρειάζεται και κάτι χαμηλά μαλακό για να κάθεται; Σου είπε κάτι γι' αυτό ο εκτροφέας;
 
Αυτή τη στιγμή ηρέμησε και κάθεται στον πάτο αλλά μας παρατηρεί... Ο εκτρφέας μου είπε να πάρω αυτό το μέγεθος κλουβιού και τις ταίστρες που κρέμονται εσωτερικά στο κλουβί για να βλέπει την τροφή της.. Μου έφερε λίγο μίγμα σπόρων από αυτό που του έδινε για να το αναμειγνύω σιγά σιγά. Μου πρότεινε να πάρω τις βιταμίνες multi vit της beaphar και wormmiddel της beaphar για 2 φορες το χρόνο...
 
και wormmiddel της beaphar
Αυτό δεν είναι βιταμίνες, είναι φάρμακο για τα σκουλήκια. Το άλλο είναι βιταμίνες αλλά όταν τις δίνεις δύο φορές το χρόνο δεν έχει νόημα. Πρόκειται για συμπλήρωμα διατροφής και δίδεται συστηματικά όταν η διατροφή του πουλιού είναι ελλιπής ή όταν σε κάποια περίοδο, όπως για παράδειγμα η αναπαραγωγή- ή η πτερόρροια, οι διατροφικές του ανάγκες είναι υψηλές.

Περισσότερα:
Multi vit for birds - Bogena Beaphar
Wormmiddel Ascapinal - Bogena Beaphar
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι, εγώ φταίω για τη διατύπωση. Οι multi vit της beaphar είναι βιταμίνες και μου είπε να τους βάλω αρχικά για κανένα δίμηνο και το wormmiddel της beaphar είναι φάρμακο και θέλει 2 φορές το χρόνο..Αν δεν τα λέω σωστά διορθώστε με για να τηρούνται σωστά οι οδηγίες!
 
Αν δεν τα λέω σωστά διορθώστε με για να τηρούνται σωστά οι οδηγίες!
Έχω παραθέσει ήδη στο προηγούμενο μήνυμα μου, τα άρθρα με τις οδηγίες και τη δοσολογία των συγκεκριμένων σκευασμάτων. Μέσα στα ίδια τα σκευάσματα υπάρχει επίσης σχετικό φύλλο οδηγιών.
 
Ωραία, θα τα διαβάσω προσεκτικά τα άρθρα γιατί δυστυχώς στο ένα από τα δύο σκευάσματα δεν υπήρχε χαρτί οδηγιών.. Τελικά θα ήταν καλό να βάλω κάτι στον πάτο;Γιατι πάει συχνά.. Και αν ναι τι;
 
Υπάρχει σχάρα στον πάτο του κλουβιού;
 
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις από χαρτί (κόλλες Α4) μέχρι ζεόλιθο, τρίμματα ξύλου, αμμο υγιεινής κ. Α. Η επιλογή εξαρτάται από σένα. Καλύτερο είναι αυτό που θα βολέψει και θα σε εξυπηρετεί περισσότερο.

Εδώ γίνεται μια συζήτηση σχετικά με το υλικό υγιεινής που χρησιμοποιείται από τα μέλη μας. Ρίξε μια ματιά, δοκίμασε κάποια και αποφασίζεις εσύ σε ποιο θα καταλήξεις. Υπόστρωμα υγιεινής στα κλουβιά των πουλιών
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Θα δω και στη πορεία τις συνήθειες της μικρούλας και θα προσαρμόσω τα πράγματα στα μέτρα της :)
 
α βάλω κάτι στον πάτο;Γιατι πάει συχνά.. Και αν ναι τι;
Είναι μωρό ακόμα και ίσως μέχρι πρόσφατα καθόταν λιγάκι και στην φωλιά της. Πρέπει σε μία γωνία του πάτου, που δεν είναι από πάνω η πατήθρα για να πέφτουν κουτσουλιές, να της δημιουργήσεις ένα μαλακό σημείο, από χαρτί κουζίνας ας πούμε, ή από ένα πανάκι βαμβακερό (όχι πετσετέ και σκαλώνουν τα νύχια της) ώστε να κάθεται. Δεν έχει μάθει ακόμα να στέκεται όλη μέρα στην πατήθρα και να κοιμάται εκεί.
 
Σ'ευχαριστώ Αλίκη μου! Να σαι καλά! Οκ Μαρία, θα το δοκιμάσω αυτό που λες να δω αν και με ανησυχεί λίγο η συμπεριφορά της.. Εκεί που είναι υπερβολικά ήσυχη,την πιάνει και κάνει άτσαλες κινήσεις στριμώχνεται στις γωνίες του κλουβιού σα να προσπαθεί να προσπεράσει τα κάγκελα, τα δαγκώνει με μανία, σκαρφαλώνει κ πέφτει ατσούμπαλα κάτω!Φοβάμαι μήπως σπάσει κανένα φτερό! Μου κάνει εντύπωση γιατί ο Λούφης όταν τον είχαμε φέρει δεν έκανε έτσι!Ήταν 4 μηνών βέβαια 1 μήνα μεγαλύτερος και προσαρμόστηκε κατευθείαν!Η Γιόνα φέρεται σαν άγρια ενώ είναι μεγαλωμένη με ανθρώπους!
 
Η αλλαγή περιβάλλοντος, δημιουργεί ψυχολογική ανασφάλεια στα πουλάκια, ιδιαίτερα αν ζούσε με τους γονείς της μέχρι πρότινος, είναι γι' αυτήν βίαιη η αποκοπή.
Βάλε την σε ήσυχο σημείο και να την πλησιάζετε μόνο καθιστοί όχι όρθιοι μπροστά της. Θα ηρεμήσει. Μόνο σπόρια σου είπε να την ταίζεις; Μήπως θέλει για ψυχολογικούς κυρίως λόγους και λίγη κρέμα ακόμα;
 
Ναί μόνο σποράκια και βιταμίνες. Όλα τα γεύματα της κρέμας τα έχει ολοκληρώσει εκείνος είπε.. Και φρούτα-λαχανικά μετά από ένα μήνα. Ήσυχία έχει όση θέλει, μόνο οι 2 μας είμαστε στο δωμάτιο. Τη λυπάμαι ρε γαμώτο ☹ Αισθάνομαι ότι είναι δυστυχισμένη και δε μπορώ να τη βοηθήσω ☹
 
Ναι, ναι στο νερό.Ανησυχώ γιατί είμαι χαζομαμά 😳 αλλά θα κάνω υπομονή :)
 
Back
Top