Γενικά Η τροφή γυρίζει πίσω, συνηθίζεται ή είναι πρόβλημα υγείας;

πεννυ

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2009
Μηνύματα
22
Πόλη
Ιωάννινα
καλημέρα απο τα βροχερά Γιάννινα!
θέλω να ρωτήσω κάτι για το ζακό μου το Ζιζού...
τις τελευταίες μέρες κάνει εμετό δεν φαίνεται να τον ενοχλεί ή να δείχνει κακοδιάθετος απλά γυρίζει κομμάτια της τροφής του στο στόμα του και τα ξανα- τρώει...
πρόκειται για κάτι που συνηθίζουν να το κάνουν ή ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας;
Ευχαριστώ! 🙂
(συνέχεια)
Μαρία όταν τον πειράζω - χαιδεύω το κάνει αυτό η μητέρα μου, μου είπε, οτι τον έχει δει και αυτή να κάνει το ίδιο και όταν κάποιος δεν βρίσκεται κοντά του.
αυτό που έχω παρατηρήσει ειναι οτι δεν φαίνεται να τον ενοχλεί αυτό που του συμβαίνει.
αναρωτιέμαι απλά μήπως κανουμε λάθος στη ποσότητα (του δικού μας) φαγητού που του δίνουμε, μήπως δηλαδή, του δίνουμε περισ/ρο απο οτι πρέπει.
με ποιον τρόπο μετράτε εσείς τη ποσότητα του αυγού λχ που θα φάει;
(συνέχεια)
σήμερα δεν είχα πάει καθόλου κοντά στο Ζιζού, τελειώνοντας το θέμα που άνοιξα πριν απο λίγο, πήγα και τον χάιδεψα και το αποτέλεσμα ήταν να κάνει πάλι εμετό βγάζοντας αυτή τη φορα 2 με 3 σποράκια.
αρχίζω να πιστεύω οτι ισχύει το σενάριο να θέλει να μου προσφέρει φαγητό - να με ταίσει,:) γιατί αυτό συμβαίνει μόνο οταν τον φιλάω στο ράμφος.
αναρωτιέμαι όμως (αν ισχύει το παραπάνω), απο τη μια κάνει αυτή τη κίνηση απο την άλλη δεν θέλει να ανέβει πάνω στο χέρι μου αλλά μόνο στον πατέρα μου...
και κάτι τελευταίο... Αν σιγουρευτώ οτι κάνει εμετό "λόγου αγάπης" τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει αυτό;

Υ. Γ. τα παραπάνω κείμενα τα έχω μεταφέρει απο τη "κοινότητα Ζακό" ανοίγοντας καινούριο θέμα εδώ.
Σας ευχαριστώ!
 
Πέννυ από πότε βγάζει την τροφή του ο Ζιζού και πόσο συχνά το κάνει; Κατάλαβα ότι έβγαλε τελευταία 2 με 3 σποράκια, αλλά δεν ξέρω την ηλικία και αν είναι κατάλληλη η τροφή! Τα σποράκια, αχώνευτα είναι, σας τα προσφέρει, από αγάπη, όταν το χαϊδεύεται, αλλά πώς, αφού η μητέρα σου είδε να βγάζει και όταν είναι μόνο του; Σε παρακαλώ διευκρίνισε, και, πώς είναι οι κουτσουλιές, για να καταλάβουμε καλύτερα, να μην απαντήσουμε λάθος!
 
Νομιζω πως ανεβαζει τροφη για να ταισει αυτον που τον χαιδευει. Αν το κανει πολυ συχνα αποφευγετε να τον χαιδευετε πολυ ειδικα τωρα που ειναι ανοιξη. Τι ηλικια εχει;
 
Νομιζω πως ανεβαζει τροφη για να ταισει αυτον που τον χαιδευει. Αν το κανει πολυ συχνα αποφευγετε να τον χαιδευετε πολυ ειδικα τωρα που ειναι ανοιξη. Τι ηλικια εχει;

Μάλλον είναι αυτό που λέει ο Φοίβος.
Μην τον χαϊδεύετε, θα δείτε καμιά διαφορά;
Κάνει και άλλες κινήσεις πριν απ'αυτό?
 
τώρα το καλοκαιρι θα γίνει 2 χρονων.
εγω τον εχω δει να το κανει μονο οταν τον χαιδευω και ειδικοτερα οταν τον φιλω στο ραμφος.
Η μητερα μου μου ειπε οτι τον εχει δει να κανει και αλλες φορες εμετο οταν δεν τον χαιδευει καποιος αλλά δεν είμαι σιγουρη για την παρατηρηση της γιατι οι υπολοιποι δεν τον εχουμε δει να το κανει οταν δεν ειμαστε κοντα του.
Δεν πεφτουν τα φτερα του και οι κουτσουλιες ειναι οπως μας ειπε οτι πρεπει να ειναι ο πετμαν. Τα σπορακια μερικες φορες ειναι αγχωνευτα και καποιες αλλες οχι.
Να σημειωσω εδω, επειδη τον παρατηρω πολυ συχνα τωρα με αυτο που κανει, οταν τον πλησιασω αρχιζω να τον χαιδευω στη κοιλιτσα του και μετα τον φιλω στο ραμφος αυτος μετα αρχιζει να κουναει το λαιμο του σαν να χορευει και επειτα κανει εμετο τη τροφη.
Αυτα παιδια. Απλα δεν θελω να του δημιουργησει προβλημα αυτο που κανει.
 
Ετσι οπως το περιγραφεις νομιζω πως σιγουρα ειναι αυτο που σου ειπα. Μην τον πασπατευεις και μην τον φιλας και τον ακουμπας πολυ η για πολυ ωρα. Ξερω ποσο βασανιστικο ακουγεται αλλα καλο ειναι να αποφευγετε να τον προκαλειτε να γυρναει προς τα πανω την τροφη συνεχεια. Τουλαχιστον ας κανει μονο οσο κανει μονος του. Νομιζω πως καλυτερα θα ηταν να ασχοληθειτε μαζι του περισσοτερο αλλα λιγο πιο εκπαιδευτικα και διασκεδαστικα ωστε το μυαλο του και το δικο σας να μην ειναι συνεχεια στις αγκαλιες και τα φιλια αλλα σε αλλα πραγματα που να του απορροφουν την προσοχη οπως παιχνιδι η εκπαιδευση σε τρικ.:D
 
τώρα το καλοκαιρι θα γίνει 2 χρονων.
εγω τον εχω δει να το κανει μονο οταν τον χαιδευω και ειδικοτερα οταν τον φιλω στο ραμφος.
Η μ... Οι κουτσουλιες ειναι οπως μας ειπε οτι πρεπει να ειναι ο πετμαν. Τα σπορακια μερικες φορες ειναι αγχωνευτα και καποιες αλλες οχι.
... Απλα δεν θελω να του δημιουργησει προβλημα αυτο που κανει.
kiklos.info/kot-check.html
Σχετικά με τα αχώνευτα σποράκια, Πέννυ ρίξε μια ματιά σ'αυτό, να δεις αν μοιάζει η περίπτωση του Ζιζού!
 
ευχαριστώ για τις απαντησεις σας!
Μαρία το άρθρο ειναι καταπληκτικό! Πολύ χρήσιμο και με απλά λόγια!
θα αποφυγω να τον χαιδευω πολύ και βλεπουμε! 🙂
 
Back
Top