Αναπαραγωγή Η φωλιά ειναι ετοιμη αλλά δεν εχουν κανει ακομη αυγα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tassos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tassos

PB Member
Εγγραφή
6 Απρ 2008
Μηνύματα
215
Πόλη
Ρόδος
καλησπέρα σε όλους!Έχω το εξής πρόβλημα:Πριν βάλω τον αρσενικό με την θηλυκιά στην ζευγαρώστρα με χώρισμα, ο αρσενικός μου κελαηδούσε σαν τρελός και η θηλυκιά έκοβε χαρτί κ το έβαζε μέσα στην αυγοθήκη κ καθόταν από πάνω. Τα κοίταξα από κάτω κ είδα πως είναι πυρωμένα κ τα 2.Αφού τα έβαλα στην ζευγαρώστρα με χώρισμα ο αρσενικός σταμάτησε να κελαηδάει(κελαηδάει μόνο όταν ακούει κελαηδημα καναρινιών που έχω στο κινητό μου κ το βάζω επίτηδες να το ακούει) ενώ πριν κελαηδούσε μόνος του σαν τρελός.Από την άλλη όμως η θηλυκιά κουνούσε τα φτερά της κ γουργούριζε.Βγάζω λοιπόν το χώρισμα βάζω φωλιά, νήμα κ την άλλη μέρα βλέπω την φωλιά φτιαγμένη!Η μητέρα μου που παρατηρεί τα πουλιά κάθε μέρα που εγώ λείπω στην δουλειά μου λέει ότι δεν τα χει δει να κυνηγιούνται.. Σήμερα το απόγευμα έβαλα πάλι επίτηδες ήχο από το κινητό μου κ είδα ότι ο αρσενικός πήγε να της ορμήξει αλλά αυτή φάνηκε ότι δεν θέλει. Και λεω εγώ...όλα αυτά, η φτιαγμένη φωλιά κτλ τι να σημαίνει; Γιατί δεν καθεται;Έχω μπερδευτεί. Να τ'αφλησω όπως είναι κ να περιμένω να δω με τον καιρό;η να βάλω πάλι χώρισμα;Υπάρχει βέβαια κ η περίπτωση να μην ταίριαξε το ζευγάρι, σωστά;
 
αν δεν ταιριαζει το ζευγαρι νομιζω οτι το ενα διωχνει το αλλο και προσπαθει να παρει την κυριαρχια... καλο ειναι να βαλεις παλι το χωρισμα.. αυτη ειναι η δικια μου γνωμη... Δεν εχω και μεγαλη εμπειρια..
 
το θέμα είναι ότι δεν διώχνονται ούτε μαλώνουν απ' όσο λίγο είδα. Απλά είδα να μην κάθεται η θηλυκιά.Ισως είναι ακόμα νωρίς,τι να πω;
 
Tάσο, μή πειράξεις τίποτα τώρα.
Μια πολυβιταμίνη στο νερό τους και μηλαράκι, μπρόκολο καθημερινά.
Αν δεν βάζεις αυγοτροφή, μισό καλοβρασμένο αυγουλάκι κάθε δεύτερη μέρα.
Το σουπιοκόκαλο και το γκρίτ να υπάρχει πάντα σε μιαν αυγοθήκη.
Σε μερικές μέρες θα έχεις αυγά, στην φωλιά.
 
Φίλε υπομονή.Αν είναι πυρωμένος ο καναρος... Και εχει φτιάξει φωλιά το Θηλυκό..όλα θα έρθουν.υπομονή. Οι πιο πολλοί ετσι κάνουμε... Βιαζόμαστε για τα πουλιά μας.Αυτό κανει κακό. Υπομονή και θα πάνε ολα οραία αν είναι ετοιμα τα πουλιά.. Περιμένουμε νέα.
 
Δεν είδα οτι έστειλε ο Μgerom.Oτι σου είπε εκείνος κανε. Τα ίδια σου ειπα και γω πανω κάτω.. Ακουσε τον για την διατροφή που σου λέει.
 
αν εχουν φτιαξει φωλια μην τα χωρισεις. Πυρωσε τα και περιμενε.
 
Back
Top