Παρουσιάζω Η χαδιάρα κοτούλα μου

thanasis2016

PB New Member
Πόλη
Διδυμότειχο
Καλησπέρα, σήμερα σημειώθηκε άλλο ένα ακόμα ανεξήγητο φαινόμενο στην αυλή μου:D, ανακάλυψα μια κότα, που δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της😳, πως έχει μια ιδιαίτερη φιλική στάση μη φόβου και εμπιστοσύνης και πως έρχεται ακόμα και για να την χαϊδεύω, για αυτό και σήμερα το νέο όνομα του κοτετσιού μου από thanasis palace μετανομαζετε σε zozo's palace επειδή την έβγαλα ζοζο προφανώς🙄, επίσης εξασφάλισε από εμενα λίγα χάδια και λίγο παραπάνω τροφή την ημέρα 😉
Uh37nNUdRPusbtiZnDGK3A.jpg

Μια και το Ζωζώ προέρχεται από το Ζωή μπας και εξασφάλισε και κάτι ακόμα; 😛
Χαριτωμένη είναι να την χαίρεσαι!
μα εννοείτε οτι δεν πρόκειται να μπει στην κατσαρόλα, εμεις σφάζουμε μονο κόκορες, γιατι η κότες κατι δίνουν 😉

Άραγε, αναρωτιέμαι, αν κρατούσες τα αυγά της Ζωζώς και την έβαζες κλωσα και την άφηνες να μεγαλωσει τα μωρά της και την τάιζες στην περίοδο αυτη, ( πολλά αν που δεν θα απαντηθούν πιθανά), κάποια από τα μικρά της θα ήταν επισης φιλικά;

Άραγε, αναρωτιέμαι, αν κρατούσες τα αυγά της Ζωζώς και την έβαζες κλωσα και την άφηνες να μεγαλωσει τα μωρά της και την τάιζες στην περίοδο αυτη, ( πολλά αν που δεν θα απαντηθούν πιθανά), κάποια από τα μικρά της θα ήταν επισης φιλικά;
είναι καλή ιδέα, θα προσπαθήσω! Τώρα για το αν βγουν φιλικά και τα μωρά της δεν το γνωρίζω,θα δούμε 😉

είναι καλή ιδέα, θα προσπαθήσω! Τώρα για το αν βγουν φιλικά και τα μωρά της δεν το γνωρίζω,θα δούμε 😉
Θανάση, πώς θα ξέρεις ότι είναι δικά της μωρά; Θα πρέπει να της έχεις φωλιά που να γεννά μόνο εκείνη, και κόκκορα, επομένως θα πρέπει να την έχεις σε δικό της χώρο με τον σύζυγο. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;
Το πείραμα θα μπορούσε να είναι είτε ό,τι περιγράφω πιο πάνω στο οποίο η γονιδιακή προδιάθεση και οι επίκτητες συνήθειες δεν μπορούν να διαχωριστούν ή όταν θα "πέσει" για κλώσα σε αυγά δικά της, αλλά και άλλων να δεις μόνο το επίκτητο μέρος της υπόθεσης.

Γιάννη απ ότι μου έλεγε ο αδερφός μου, όχι όλες βέβαια αλλά οι περισσότερες κότες είναι φιλικές όταν ασχολείσαι κάθε μέρα μαζί τους.
Δεν είναι κάτι προς απόδειξη δηλαδή.

Θανάση, πώς θα ξέρεις ότι είναι δικά της μωρά; Θα πρέπει να της έχεις φωλιά που να γεννά μόνο εκείνη, και κόκκορα, επομένως θα πρέπει να την έχεις σε δικό της χώρο με τον σύζυγο. Είναι εφικτό κάτι τετοιο.
μα φυσικά και είναι.. Έχω στο κοτέτσι μου ένα μικρο δωματιάκι για να βάζω τα κοτοπουλάκια, θα κάνω εκείνο το μέρος να γυαλίζει από την καθαριότητακαι θα βάλω μέσα την ζωζω και έναν ωραίο μεγάλο λευκό κόκορακαι τα υπόλοιπα θα τα κάνει η φύση.

Γιάννη απ ότι μου έλεγε ο αδερφός μου, όχι όλες βέβαια αλλά οι περισσότερες κότες είναι φιλικές όταν ασχολείσαι κάθε μέρα μαζί τους.
Δεν είναι κάτι προς απόδειξη δηλαδή.
ναι συμφωνώ ετσι είναι, άλλα βρε μαρια, αυτήν δεν την είχα χαϊδέψει πότε, ούτε καν ήξερα οτι υπάρχει, μονή της ήρθε στα ποδιά μου και την χάιδεψα, φαινόταν να της αρέσει όμως.

κάποια από τα μικρά της θα ήταν επισης φιλικά;
Έχω μεγαλώσει αρκετές φορές κοτοπουλάκια τα οποία είχαν πάντα για κάποιο λόγο αποκοπεί από τη μητέρα τους-φυσικά όχι από εμένα.
Είχα αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις αλλά έχω γίνει πλέον ''ειδήμων'' στην ανατροφή τους. Είναι γλυκύτατα και τρυφερά πλάσματα τα οποία σου δείχνουν άμεσα το πόσο πολύ εξαρτώνται από εσένα...
Η συμπεριφορά τους μεγαλώνοντας ταίριαζε με αυτή των παπαγάλων που ''ανατρέφονται'' από ανθρώπους...

Η Ζωζώ -κατ' εμέ-αποτελεί μια λαμπρή εξαίρεση. Κάτι την ώθησε να πλησιάσει περισσότερο από τις άλλες κότες τον ιδιοκτήτη δίχως να έχει κάποιους ενδοιασμούς. Επομένως, θα έλεγα ότι αποτελεί μια σχετικά δυσεύρετη προσωπικότητα του είδους της δεδομένου ότι μάλλον προέρχεται από κάποιο έμπορο/παραγωγό.
Το πείραμα θα μπορούσε να είναι είτε ό,τι περιγράφω πιο πάνω στο οποίο η γονιδιακή προδιάθεση
Η κότα αυτή αποτελεί πράγματι ένα πολύ καλό ''εργαλείο'' για την απόκτηση εξοικειωμένων απογόνων ανεξαρτήτως το από που προέρχονται τα αυγά. Τα μικρά ταυτίζονται με τη συμπεριφορά της μητέρας τους, τη μιμούνται στο μέγιστο.
Σίγουρα κάποια γονιδιακή προδιάθεση μπορεί να προκαλέσει απόκλιση από την αναμενόμενη συμπεριφορά αλλά δεδομένου ότι μιλάμε για ένα εξημερωμένο είδος, θεωρώ ότι δεν θα είναι τόσο σημαντική...
Το μόνο, όμως, που φοβάμαι είναι τι ότι είναι πιθανό να γίνει μια υπερπροστατευτική κλώσα χωρίς να επιτρέπει σε κανένα να πλησιάζει τα μικρά της, τα οποία μεγαλώνοντας μέλλεται να γίνουν αρκετά αντικοινωνικά...

Έχω μεγαλώσει αρκετές φορές κοτοπουλάκια τα οποία είχαν πάντα για κάποιο λόγο αποκοπεί από τη μητέρα τους-φυσικά όχι από εμένα.
Είχα αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις αλλά έχω γίνει πλέον ''ειδήμων'' στην ανατροφή τους. Είναι γλυκύτατα και τρυφερά πλάσματα τα οποία σου δείχνουν άμεσα το πόσο πολύ εξαρτώνται από εσένα...
Η συμπεριφορά τους μεγαλώνοντας ταίριαζε με αυτή των παπαγάλων που ''ανατρέφονται'' από ανθρώπους...

Η Ζωζώ -κατ' εμέ-αποτελεί μια λαμπρή εξαίρεση. Κάτι την ώθησε να πλησιάσει περισσότερο από τις άλλες κότες τον ιδιοκτήτη δίχως να έχει κάποιους ενδοιασμούς. Επομένως, θα έλεγα ότι αποτελεί μια σχετικά δυσεύρετη προσωπικότητα του είδους της.

Η κότα αυτή αποτελεί πράγματι ένα πολύ καλό ''εργαλείο'' για την απόκτηση εξοικειωμένων απογόνων ανεξαρτήτως το από που προέρχονται τα αυγά. Τα μικρά ταυτίζονται με τη συμπεριφορά της μητέρας τους, τη μιμούνται στο μέγιστο.
Το μόνο, όμως, που φοβάμαι είναι τι ότι είναι πιθανό να γίνει μια υπερπροστατευτική κλώσα χωρίς να επιτρέπει σε κανένα να πλησιάζει τα μικρά της, τα οποία μεγαλώνοντας μέλλεται να γίνουν αρκετά αντικοινωνικά...
δεν πιστεύω να γίνει τόσο υπερπροστατευτικη, φυσικά μπορεί να έχεις δίκαιο, άλλα εγω θα δοκιμάσω... Προς το παρόν δείχνει πολύ κοινωνική.

δεν πιστεύω να γίνει τόσο υπερπροστατευτικη, φυσικά μπορεί να έχεις δίκαιο, άλλα εγω θα δοκιμάσω... Προς το παρόν δείχνει πολύ κοινωνική.
Ναι, σαφώς!
''Επιβάλλεται'' να δοκιμάσεις. 🙂

Σχετικά θέματα

Back