Φροντίδα Η χρήση του frontline ως αντικουνουπικό

VAGELIS D

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2018
Μηνύματα
90
Πόλη
Καρδίτσα
Όπως αναφέρω και στο θέμα, υπάρχει περίπτωση η χρήση του frontline να έχει ως αποτέλεσμα και την απομάκρυνση των κουνουπιών;
Έκανα χρήση του ανωτέρου παρασιτοκτονου και αναρωτιέμαι αν έχει ισως διπλή δράση(ψείρες-κουνουπια)
 
Βαγγέλη καλησπέρα!
Είχες ψείρες και έκανες χρήση ή προληπτικά;

Ψάχνοντας λιγάκι στο google συμπαιρένω ότι τα sprays δεν κάνουν κάτι για τα κουνούπια.. Η αμπούλα ναι άλλα σε σκύλους.. Μην μου πεις πως θα βάλεις αμπούλα στα καναρινιά; 😉

Η πήγες που αναφέρομαι:
Για το spray www.pethealth.gr/pdfs/products/FRONTLINE%20Spray_leaflet.pdf
Για την αμπούλα (για σκυλους) https://www.ktiniatriki.gr/viewpdf/813/216/

Προσωπικά χρησιμοποιώ την αμπούλα σε κάποια αδέσποτα που μαζεύω τα καλοκαίρια στο εξοχικό μου.. Δεν έχω παραπάνω εμπειρία όποτε περίμενε και κάποιους που ίσως να ξέρουν καλύτερα.
 
Είχες ψείρες και έκανες χρήση ή προληπτικά;
Καλησπέρα και από μένα! Τέτοια εποχή σε μικρούς αριθμούς βρίσκω ψείρες στην κλούβα και γι αυτό τα ψεκαζω. Έκτοτε εξαφανίζονται.
Έλεγα εφόσον δεν πλησιάζουν οι ψείρες για να πιουν αίμα γιατί να μην συμβαίνει και το ίδιο στα κουνούπια για τα γυμνά μέρη των πουλιών
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η υπόθεση σου είναι δόκιμη άλλα τα όσα λένε οι κατασκευαστές μάλλον την απορρίπτουν.. Από την άλλη.. Εντομοκτόνο είναι το frontline αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω το όσα λέει (ή δεν λέει) ο κατασκευαστής..
Πάντως για ψείρες υπάρχει ένα προϊόν το οποίο πολλοί από εδώ μέσα το έχουν χρησιμοποιήσει και που θεωρείται ιδανικό και λυσιτελές. (Πλέον έχει έρθει στην χώρα μας)


Υπάρχει και σε συσκευασία των 10ml εάν μιλάμε για λίγα πουλάκια.

http://www.birdmarket.gr/Elector - 10ml * (ενδεικτικά το συγκεκριμένο κατάστημα για να δεις το προϊόν)

Εγώ προληπτικά ψεκάζω κάθε 10-15 μερες με το Anti-Veerluis κατόπιν συμβουλής πτηνιάτρου. Δεν έχω κάποιο θέμα προς το παρόν.
 
Back
Top