Γενικά Η χρησιμότητα της καραντίνας

THODORIS1982

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
759
Πόλη
Λάρισα
Σημερα μου απεβιωσε η θυληκια καρδερινα. Το πουλι δεν το ειχα στην κατοχη μου ουτε εβδομαδα. Ευτυχως για καλη μου τυχη το πουλι ηταν σε καραντινα και δε το ειχα φερει σε επαφη με τον τραγουδιστη μου. Δε ξερω απο τι πεθανε αλλα μεσα σε αυτο το φορουμ εμαθα οτι τα πουλια πρεπει να περνανε απο καραντινα ακομα και οταν τα εχεις αγορασει απο τον καλυτερο εκτροφεα. Το πουλι πιθανον να ειχε καποια βακτηρια τα οποια ειχαν μια ισοροπια στον οργανισμο του. Με την αλλαγη περιβαλλοντος η ισοροπια αυτη διαταραχθηκε και ειχα το συγκεκριμενο αποτελεσμα.Απο τη μια λοιπον λυπη απο την αλλη χαρα που δεν εκανα το λαθος να σμιξω τα πουλια
 
Έχεις απόλυτο δίκιο και αυτό ακριβώς καταδεικνύει την ανάγκη της καραντίνας.


Γι΄αυτό πολλοί εδώ μέσα λένε και ξαναλένε για την αναγκαιότητα της καραντίνας και το πόσο επικίνδυνο είναι να ρίχνουμε αμέσως ένα νέο πουλί στο κοπάδι μας.
 
Έχω έναν πολύ καλό μου φίλο Θοδωρή ο οποίος απο 4 πουλιά που πήρε από έναν άλλο φίλο μας εκτροφέα, αυτήν την στιγμή έχει χάσει κάπου στα 120 μικρά και καπου 70 ζευγάρια και όλα αυτά γιατί τα πουλιά που πήρε δεν είχαν κάτι όσον αφορά μάτια, πόδια, εντερικά, απλά ήταν φορείς και κολλήσαν τα πουλιά. Γι'αυτό λοιπόν καραντίνα 40 ημερών και μεγάλη προσοχή την περίοδο αυτήν που οι θερμοκρασίες είναι πιό υψηλές και είναι πιό εύκολο να αναπτυχθούν ασθένειες!
 
Με 70 ζευγαρια δηλαδη 140! Πουλια απο υγειηνη χωρου και κλουβιον πως τα καταφερνει φανταζομαι δεν περνει ανασα😕
 
Όχι συνολικά πρέπει να έχει βγάλει πάνω από 250 μικρά, οι αριθμοί που ανέφερα είναι αυτά που έχει χάσει.Αλλά πέραν αυτού έχει ένα οίκημα 80τ. Μ. μόνο κανάρια και κάποια άλλα πτηνά.
 
Back
Top