Γενικά Θέα για το καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ouzo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ouzo

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2017
Μηνύματα
248
Πόλη
Izmir
Διαβάζοντας για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε απέναντι στα αρπακτικά
(δίχτυ, εξωτερικό κλουβί κτλ), αναρωτιέμαι κατά πόσο όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία του πουλιού. Ξέρω από παλιούς εκτροφείς που λέγανε ότι γενικά το καναρίνι θέλει ανοιχτωσιά για να "βλέπει". Ισχύει αυτό;
Δεν λέω φυσικά ότι δεν πρέπει να πάρουμε μέτρα προστασίας. Απλά αναρωτιέμαι κατά πόσο το καναρίνι νοιώθει ευτυχισμένο σε περίκλειστο χώρο που του κόβει την οράτοτητα με τον έξω κόσμο.
 
Τι να βλέπει;
Τι "ξέρει" για τον έξω κόσμο που θα του λείπει στη συνέχεια;

Δεν ξέρω πως μπορεί να σκέφτεται το ζωντανό. Αλλά υποθέτω ότι η διάθεση του δεν είναι ίδια αν π.χ. Βλέπει μια γωνιά τοίχου αντί μια αυλή γεμάτη φυτά ή ένα ανοιχτό μπαλκόνι. Ή δεν ισχύει αυτό;
 
Γιατί βρε ουζο, δε ξέρω και πως σε λένε, άμα βάλεις το πουλάκι σου στο μπαλκόνι και το προστατεψεις με ένα εξωτερικό κλουβί πχ, δε θα βλέπει το πουλάκι;
Αφού έξω θα βρίσκεται, μια χαρά χαρούμενο θα είναι.. Αρκεί να είναι προστατευμένο.
 
Δε μιλάμε για αδιάφανο τείχος διακοπής θέας.. Αλλά για δίχτυα, για εξωτερικά κλουβιά κλπ...
Προηγείται η ασφάλεια της ζωής τους.
 
Γιατί παιδιά, αν του βάλω το εξωτερικό πλαίσιο, δίχτυ, σίτα για τα κουνούπια κτλ πάει, το μαντρώσαμε! Αμφιβάλλω όχι μόνο αν θα βλέπει αυτό αλλά ούτε και ο ήλιος θα το βλέπει.
Φυσικά και προηγείται η ασφάλεια τους ασυζητητί. Αλλά από την άλλη αναιρώ έτσι όλα τα οφέλη που έχει στον εξωτερικό χώρο.
 
Το ιδανικό είναι να δημιουργούμε και έναν όμορφο περιβάλλοντα χώρο και για το πουλί αλλά και για εμάς. Αφού είμαστε μερακλήδες και μας αρέσει ένα κομμάτι της φύσης στον χώρο μας, καλό είναι να έχει διάφορα στοιχεία της. Δεν είναι πάντα απαραίτητο κάτι τέτοιο να προϋποθέτει μεγάλη δαπάνη. Το μεράκι είναι η βάση :)
 
Αφού είμαστε μερακλήδες και μας αρέσει ένα κομμάτι της φύσης στον χώρο μας, καλό είναι να έχει διάφορα στοιχεία της.
θα συμφωνήσω! Και τι καλυτερο απο βοτανα που μπορει να καταναλωσει κιολας χλωρα! Ριγανη, βασιλικο, δυοσμο και άλλα όπως γλυστριδα, ζωχό κτλ ! Και η αισθητικη θα βελτιωθει πολυ! Και για εμας και για τα καναρινια μας!
 
Back
Top