Αναπαραγωγή Θέλει κάποια προετοιμασία το ζευγάρωμα καρδερίνας με καναρίνι;

Κατάσταση
Κλειστό.

Μάνος Ίτσιος

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2014
Μηνύματα
215
Πόλη
Χανιά
Καλησπερα σας. Εχω μια καρδερινα 2 χρονια τωρα και θελω φετος να την ζευγαρωσω με θυληκο καναρινι. Θελει καποια προετοιμασια; Την εχω στο ιδιο χωρο που εχω και τα καναρινια μου.
 
Για αρχη καλο θα ηταν να μας δωσεις πληροφοριες και για τα δυο πουλια. Και ιδιως για την καρδερινα.
 
Καλησπερα σας. Εχω μια καρδερινα 2 χρονια τωρα και θελω φετος να την ζευγαρωσω με θυληκο καναρινι.

Προφανώς θέλεις να βγάλεις καρδερινοκάναρα λόγω των ιδιαίτερων ωδικών τους ικανοτήτων, αλλά με τα θηλυκά τι σκοπεύεις να κάνεις;
 
Για την καρδερινα τι πληροφοριες θελεται να σας δωσω; Ειναι 4-5 χρονων εχει ζευγαρωσει με θυληκο φλωρο και μου εβγαλε πουλακια το πουλακι ειναι υγιες και κελαοδαει ολη μερα.. Με το καναρινι τωρα δεν ξερω.η με σκουρο καναρνι που να εχει γραμμες στην πλατη η με καποιο αλλο δε ξερω ακριβως.
 
Είναι δική σου εκτροφής η καρδερίνα; Αν ναι θα θελαμε να δούμε ίσως ένα δαχτυλίδι για του λογου το αληθές μιας και με βαση των κανονισμών του φόρουμ επιτρέπονται οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις μόνο όταν πρόκειται για πουλιά εκτροφής.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Το πουλακι ειναι εκτροφης δικο μου αλλα οταν το εβγαλα δεν ημουν σε συλλογο γραμμενος.στο συλλογο γραφτηκα πριν 2 χρονια και το πουλακι το ειχα βγαλει πριν 3-4 χρονια
 
η με σκουρο καναρνι που να εχει γραμμες στην πλατη η με καποιο αλλο δε ξερω ακριβως.
Γενικά απ ότι έχω διαβάσει προτιμούν σκούρες κανάρες σε τέτοια ζευγαρώματα. Αλλά νομίζω πως η αρσενική καρδερίνα αν έχει προετοιμαστεί καλά και τον κόκορα σου μπορεί να ζευγαρώσει! 😛

Σ αυτό δεν απάντησες:
αλλά με τα θηλυκά τι σκοπεύεις να κάνεις;
 
εσεις τι μου λετε;
Αν βγάλεις πουλάκια, θα βγάλεις αρσενικά που είναι το επιθυμητό αλλά και θηλυκά που ούτε γεννούν, ούτε τραγουδούν. Τι θα τα κάνεις; Είσαι διατεθειμένος να τα κρατήσεις; Αν όχι, η γνώμη μου είναι μην προχωράς.
 
Πολύ όταν βγάζουν θηλυκά υβρίδια τα αφήνουν ελεύθερα γιατί τα θεωρούν "άχρηστα".. Τα καταδικάζουν δηλαδή σε θάνατο.
Στην πραγματικότητα όμως μπορούν να γίνουν εξαίσιες παραμάνες! Κρίμα να τα πετάνε έτσι λες και είναι σκουπίδια... ☹
 
Αρα να προτιμησω σκουροχρωμη κα αρα.. Και με το αν θελει καποια προετοιμασια και ποτε θα ειναι ετοινη να ζευγαρωσει;
 
εχω μια καρδερινα 2 χρονια τωρα
Το πουλακι ειναι εκτροφης δικο μου και το πουλακι το ειχα βγαλει πριν 3-4 χρονια
Δεν με λες και αυθεντία στα μαθηματικά αλλά εδώ πρέπει σίγουρα να υπάρχει κάποιο λάθος.
 
Το πουλακι το ειχα βγαλει και το ειχα δωσει..φετος το πηρα πισω γιατι θελω να βγαλω καρδερινοκαναρα και για αυτο..

Το πηρα για να βγαλω καρδερινοκαναρα περυσι πισω. Το θεμα το εκανα για να δω με τι καναρα μπορω να το βαλω και για να δω αν θελει καποια ιδιαιτερη προετοιμασια.
 
Δεν θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία, όχι. Την ίδια με τα καναρίνια. Η άποψή μου είναι ότι αν είναι να κάνουν, θα κάνουν. Οι συνταγές που κυκλοφορούν γενικώς για την περίπτωση, πιστεύω ότι δεν έχουν βάση.
το θεμα το εκανα για να δω με τι καναρα μπορω να το βαλω και για να δω αν θελει καποια ιδιαιτερη προετοιμασια.
Η πρώτη προϋπόθεση είναι αυτή και η άλλη είναι να πληροί τους όρους δημοσίευσης. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουμε.
 
Δεν ξερω. Καταρχας πρεπει να βγαλω πουλακια κι βλεπω. Εσεις τι μου λετε;
Μάνο καλησπέρα. Με το παρόν μηνυμα σου ζήτω, αν είναι δυνατό, να το ξανασκεφτείς το ζήτημα. Το να παράγεις στείρα πουλακια, και μετά βλέπεις, μου ακούγεται κάπως παρορμητικό ίσως. Στην πράξη ελάχιστοι θέλουν θηλυκά, στείρα πουλιά, και για πόσο διάστημα άραγε;
 
Στειρα ειναι γτ εχω βγαλει τετοια πουλακια.. Τα πουλακια η θα τα κρατησω στο εκτροφειο μου η θα τα βαλω σε μια κλουβα που εχω με διαφορα πουλια μεσα.. Ποτε μπορω να το βαλω να ζευγαρωσει;

Τους ορους της δημοσιευσης τους τηρει.. Πουλακια δεν πιανω απο τκ πρριβαλλον τους!
 
ποτε μπορω να το βαλω να ζευγαρωσει;
Όσο πιο αργά μπορείς μέσα στην άνοιξη. Εκεί βρίσκεται και η μεγαλύτερη δυσκολία κατά τη γνώμη μου, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σου ξεκινήσει νωρίτερα η κανάρα.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top