Γενικά Θέλω μερικές συμβουλές για το νέο μου budgie

PanosBruno

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2022
Μηνύματα
141
Πόλη
Πάτρα
Με χαρά σας ανακοινώνω ότι πείρα καινούριο παπαγαλάκι (μπατζι Μωρό ) για να έχει παρέα ο μπρουνο καθώς και ήθελα και ένα ποιο μικρό σε ηλικία για να το εκπαιδεύσω εγώ από την αρχή . Φυσικά και είναι σε καραντίνα σε άλλο κλουβί , βέβαια ο μπρουνο έχει άλλη άποψη , πετάει στο κλουβί του μικρού , να ξεκαθαρίσω πως δεν θέλω να τα βάλω μαζί γιατί
1) είναι μικρό και δεν ξέρω το φίλο του Μωρού
2)δεν ξέρω πως θα αντίδραση το Μωρό μέσα σε όλο αυτό
3) δεν ξέρω αν είναι συγγενής διότι τα πείρα από το ίδιο πετ σοπ
4) για τον παραπάνω λόγο δεν θέλω να υπάρξει γεννά
πείτε μου την γνώμη σας
 
Να το χαίρεσαι! Περιμένουμε φωτογραφίες 🙂
Τα δύο πουλιά δεν πρέπει να αναπνέουν τον ίδιο αέρα, εκτός εάν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και αερίζεται όλη μέρα. Για να μάθεις το φύλο του, μπορείς να κάνεις ένα τεστ DNA. Επίσης ένα σχετικό άρθρο για την διατήρηση της καραντίνας στα πτηνά:
Επίσης μπορείς να μας πεις μερικές πληροφορίες για τον/την μικρό/ή? Την ηλικία του, τους χρωματισμούς του, πώς συμπεριφέρεται μέχρι στιγμής (εάν δεν είναι τόσο μωρό και καταλαβαίνει ότι ήρθε σε ένα καινούργιο περιβάλλον). Το ταΐζεις με κρέμα? Έχει μάθει να τρώει μόνο του?
 
Φυσικά και είναι σε καραντίνα σε άλλο κλουβί , βέβαια ο μπρουνο έχει άλλη άποψη , πετάει στο κλουβί του μικρού
Επομένως τα δύο πουλιά δεν είναι σε καραντίνα, εφόσον κάλλιστα μπορεί να έρθουν ακόμα και σε στενή σωματική επαφή (μέσα από τα κάγκελα του κλουβιού π.χ. τα ράμφη τους).
Η έννοια της καραντίνας είναι η μη επαφή, ακόμα και ξεχωριστοί χώροι (δωμάτια), η απομόνωση, η μη χρήση των ίδιων σκευών για τα πουλιά....
Αν θέλεις, διάβασε το άρθρο...θα σε διαφωτίσει https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/
Να το χαίρεσαι το μικρό.
 
Να το χαίρεσαι!
Για να τηρηθεί η καραντίνα ΣΩΣΤΑ τα μικρά δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή ούτε να εισπνεουν τον ίδιο αέρα. Η καραντίνα πρέπει να γίνει σε διαφορετικό δωμάτιο.
Για να καταλάβουμε το φύλο του στείλε μας μια καθαρή φωτογραφία του χαλινου (μύτης).
 
καλημερα @PanosBruno . καταρχην να το χαιρεσαι το νεο budgie. το θεμα καραντινας το καλυψαν τα παιδια παραπανω με τα αρθρα που σου προτειναν να μελετησεις. Ηθελα να σε ρωτησω ομως .Αρχες αυγουστου ειχες παρει τον πρωτο σου παπαγαλο. Μωρο και ταισμενο με κρεμα οπως σου ειχε πει το pet shop και ειχες αναφερει. Επισης ηθελες να το εκπαιδευσεις να ειναι ηρεμο εξω απο το κλουβι. Εψαχνες και για κλουβι , πολυ σωστα, για να ειναι σε καλυτερες συνθηκες απο το αρχικο.
Χωρις δαχτυλιδι το πρωτο και μαλλον ουτε το δευτερο παλι μωρο για να εκπαιδευτει οπως λες απο εσενα. Πως ξερεις την ηλικια του και οτι ειναι ταισμενο με κρεμα ? εμπιστευεσαι το pet shop και αυτα που σου λεει? μηπως τα ηρεμα απο τα αγρια τα ξεχωριζει απο την τιμη πωλησης το μαγαζι?
Εχουν τουλαχιστον τωρα ευρυχωρα κλουβια και τα δυο αφου δεν θα τα ενωσεις?
O ενθουσιασμος μερικες φορες οδηγει σε λαθος αποφασεις ειδικα οταν προκειται για pets καθε ειδους οχι μονο budgies ή καναρινια ή οτι αλλο.
@Niva99 δεν ειναι λιγο βιαστικο να προτρεπουμε σε dna test(με καποια διαδικασια για να γινει και κοστος) για ενα ειδος πτηνου που ειναι σχετικα ευκολο να διακριθει το φυλο του? δεν υπαρχει κιολας και αναγκη ή πιεση χρονου λογω προθεσης για αναπαραγωγη απο οτι καταλαβαινουμε.
 
@φιλομαθης υπάρχουν σημάδια στο σώμα του πτηνού τα οποία εκδηλώνουν το εύρος της ηλικίας τους όχι ακριβώς νούμερο , μπορώ να στα πω αναλυτικά τα μάτια του πτηνού η μαύρες λωρίδες που ξεκινούν από τον χαλινο , για το παπαγαλάκι που είναι ταϊσμένο στο χέρι το καταλαβαίνεις όταν ανεβοκατεβάζει το κεφάλι του επίμονα σαν να χορεύει . Και αν δεν με πιστεύεις υπάρχει άρθρο το οποία μας αποδεικνύει για το αν έχει φάει με κρέμα , για την ηλικία μπορώ να σου προωθήσω μερικά άρθρα, ελπίζω να σε κάλυψα
 
@PanosBruno σαφως και υπαρχουν αρθρα για ολα τα προαναφερθεντα και οποιον τον ενδιαφερουν μπορει να τα μελετησει. Οπως και με την καραντινα που ομως δεν εγινε κατανοητο αφου κατεληξαν τα πουλια να εχουν αμεση επαφη. και το πρωτο σου , μωρο ηταν και ταισμενο στο χερι και μπορουσες προφανως να το καταλαβεις . Στον τιτλο του θεματος ζητας καποιες συμβουλες. μετα στο post 1 την γνωμη μας. Τι ακριβως συμβουλες ή γνωμη?


Με χαρά σας ανακοινώνω ότι πείρα καινούριο παπαγαλάκι (μπατζι Μωρό ) για να έχει παρέα ο μπρουνο καθώς και ήθελα και ένα ποιο μικρό σε ηλικία για να το εκπαιδεύσω εγώ από την αρχή
πιο μωρο απο οτι ηταν ο bruno οταν τον αγορασες εννοεις?
 
Τελευταία επεξεργασία:



ενδιαφεροντα αρθρα για μελετη.
 
@Niva99 δεν ειναι λιγο βιαστικο να προτρεπουμε σε dna test(με καποια διαδικασια για να γινει και κοστος) για ενα ειδος πτηνου που ειναι σχετικα ευκολο να διακριθει το φυλο του? δεν υπαρχει κιολας και αναγκη ή πιεση χρονου λογω προθεσης για αναπαραγωγη απο οτι καταλαβαινουμε.
Το ξέρω ότι δεν θα πάρει πολύ χρόνο για να εκδηλωθεί το φύλο του. Απλά εάν ο @PanosBruno θέλει όπως και δήποτε να μάθει το φύλο του μωρού, και δεν έχει θέμα κόστους, αυτή είναι η μόνη λύση.
 
@φιλομαθης εγώ ζήτησα γνώμη για το πώς θα τα πάνε η δύο τους και συμβουλές στο να μην τσακώνονται (δεν θα συγκατοικήσουν αλλά επειδή σκοπεύω να τα βγάζω και τα δύο έξω από το κλουβί κοινές ώρες αυτό), αυτά ήθελα, εσύ εάν δεν κάνω λάθος προσπαθούσες να βγάλεις τον πετ σοπ ψεύτες και ότι εγώ ενθουσιάζομαι παραπάνω με το ότι μου λένε ( κάτι το οποίο δεν ισχύει όταν περνώ κάτι το ψάχνω και το μελετάω πριν το αποκτήσω και αν κάτι με χαλάσει δεν θα το πάρω ). Άρα ναι ζήτησα συμβουλές για τη μεταξύ τους σχέση και όχι για το αν το pet shop είναι ψεύτες ή για το αν χαίρομαι παραπάνω με το ότι μου λένε!!!! .Αλλά σου λέω και άλλο μου απαντάς ( χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ)
 
@PanosBruno καλησπέρα να χαίρεσαι το καινούργιο μικρό σου! Αν θέλεις ανέβασε και κάποια φωτογραφία να το δούμε, αν είναι ίδιο φύλου δεν υπάρχει θέμα να είναι μαζί και στο κλουβί. Αν είναι διαφορετικού και τα βγάζεις έξω για πολλές ώρες πάλι υπάρχει κίνδυνος να γίνει κάτι σε πιο μεγάλη ηλικία. Χρειάζονται επιβλέψη
 
Back
Top