Γενικά Θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι java, τι να προσέξω;

stratis java lover

PB New Member
Εγγραφή
10 Σεπ 2014
Μηνύματα
42
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σας
Εδω και ενα χρονο θελω να παρω ενα ζεβγαρακι java αλλα δε ξερω και πολλα απο πουλια.. Θελω ομως να ασχοληθώ πολυ. Θα παρω ενα ασπρο και ενα κανονικο...
Τι κλουβι χρειαζεται;
Τι πρεπει να προσεξω;
Εχω ενα κλουβι που ειχα επερσι ενα φλωροκαναρο θα ειναι καλα μεσα εκει; Μου εχουν πει πως χρειαζεται ενα μεγαλο κλουβι..
 
Θα πρέπει να ενημερωθείς καλά για το είδος που σε ενδιαφέρει ώστε να τους παρέχεις τις κατάλληλες συνθήκες.
Είναι μεγαλόσωμα πουλιά και όντως χρειάζονται αρκετό χώρο. Ένα κλουβί στα 75 εκατοστά είναι ΟΚ.
Το κλουβί που έχεις τι διαστάσεις έχει;
 
Λοιπον μου ειπε ενα παιδι πως το σαββατο θα αρχισουμε να φτιαχνουμε ενα κλουβι.. Τα java θα τα παρω την δευτερα αλλα το κλουβι δε θα ειναι ετοιμο μεχρι να φτιαχτει το κλουβι.. Οποτε το παιδι οπου θα με βοηθησει να φτιαξω το κλουβι θα μου δωσει ενα κλουβι για java δανικο μεχρι να φτιαξω... Ποιος μπορει να μου πει τι πρεπει να προσεξω ποια τροφη ειναι η καλυτερη τι τους αρεσει να τρωνε και τι θελουν να εχουν στο κλουβι τους;
 
ναι φιλε τα εχω ηδη διαβασει αλλα θελω να μου πει και καποιος που ασχολειται με java και εχει εμπειρια
 
με πολύ λίγα λόγια...

Πρέπει να τους παρέχεται ένα ευρύχωρο κλουβί ή κλούβα πτήσης επειδή είναι σχετικά μεγαλόσωμα πουλια.
Για ένα ζευγάρι το κλουβί πρέπει να είναι περίπου 60 εκατοστά μακρος. Στο κλουβί με αλλα πουλια συνήθως είναι αρχηγοί. Αλλα συζούν ειρηνικά με τα αλλα ήδη σπίνων αν το μέγεθος του κλουβιού είναι σχετικά μεγάλο. Στο μικρό κλουβί συχνά τσακώνονται με αλλα πουλιά και σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να σκοτώσουν τα μικρά ειδή σπίνων.
Καθαρό νερό και φρέσκια τροφή (σε καθημερινή βάση)
Ασβέστιο (πχ από βρασμένα τσόφλια αυγών)(σε καθημερινή βάση)
Βραστό αυγό, αυγοτροφή (2 με 3 φορές την εβδομάδα)
Άπλετο φως (φυσικό ή τεχνητό)
Μπάνιο (αρκετές φορές την εβδομάδα)
Κόψιμο νυχιών (όποτε χρειάζεται)
 
Ευχαριστω φιλε πολυ χρήσιμα οσα ειπες θα προσπαθησω να τα τηρήσω. τελικα τα Java θα ερθουν την παρασκευη βραδυ οσοι εχουν τπτ αλλο να προσθεσουν εδω ειμαι
 
Χαίρεται! Καλή επιλογή παραδείσιου πτηνού!
Τα java finch ή πιγκουινάκια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραδείσια πτηνά, λόγω του μελωδικού τιτιβίσματος τους, του φιλικά και ήρεμου χαρακτήρα τους και η εύκολη φροντίδα τους. Πρέπει όμως να ξέρεις μερικά σημαντικά πράγματα:
Κλουβί: Να είναι μακρύ και ευρύχωρο. Τα παραδείσια πουλιά προτιμούν να πετούν κατά μήκος και όχι κατά ύψος. Ένα κλουβί περίπου 75 εκ., όπως σου ανέφεραν τα παιδιά είναι ικανοποιητικό για ένα ζευγάρι.
Διατροφή: Κυρίως, έχουν ανάγκη από ένα καλό μείγμα σπόρων για παραδείσια πτηνά. Ακόμα και η τροφή για τα παπαγαλάκια Budgerigar (παπαγαλίνη) καλύπτει τις ανάγκες τους. Απαραίτητα χρειάζονται σε μόνιμη βάση ένα σουπιοκόκκαλο και άμμο Grit, την οποία θα ανανεώνεις τακτικά. Εναλλάξ κάθε εβδομάδα φρούτα (μπανάνα, μήλο, φράουλα, ροδάκινο, αχλάδι) και λαχανικά (φύλλα από μπρόκολο, μαρούλι, αντίδι, ραδίκι, παντζάρι, σπανάκι και φέτες αγγουριού) τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Σφιχτο βρασμένο αυγό 2 φορές την εβδομάδα.
Αναγνώριση φύλου: Είναι δύσκολο για να αναγνωριστεί το φύλο. Χρειάζεται πολύ προσεκτική παρατήρηση για να έχουμε ακρίβεια. Στο αρσενικό η βάση του ράμφους είναι πιο πρησμένη και πιο έντονου χρώματος, όπως και ο δακτύλιος γύρω από το μάτι. Αντίθετα στο θηλυκό το ράμφος είναι πιο επίπεδο και πιο ανοιχτό ροζ χρώμα και ο δακτύλιος είναι λεπτός ανοιχτού ροζ χρώματος. Το πιο έγκυρο σημάδι είναι ότι το αρσενικό έχει ένα μελωδικό, σύντομο τιτίβισμα.
Ελπίζω να σε βοήθησα! Ότι άλλο χρειαστείς είμαστε στην διάθεση σου! Φιλικά!
 
Back
Top