Γενικά Θέλω να αγοράσω κρεατόπουλα

ZAXOS1967

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουλ 2019
Μηνύματα
57
την καλησπερα μου στην ομαδα, απο κρητη. Εδω και 15 μερες εχω στην αυλη μου, ορτυκακια τζαμπο. Τα αγαπησα απο την πρωτη στιγμη και τα λατρευω.Απο αυριο επεκτηνω την αγαπη μου προς τα πτηνακαι θα ηθελα την βοηθεια σας. Θελω να αγορασω κρεατοπουλα.Αυτο που με μπερδευει ειναι οι πολλες γνωμες φιλον μου εδω στην κρητη. Τι χρωμα να παρω ; ασπρα η κοκκινα; Με ενδιαφερει το κρεας και οχι το αυγο. Αυτα προς το παρον και εχουμε και συνεχεια γιατι θα μπλεξω και με περδικες, καλη συνεχεια
 
Ζάχο αν θέλεις αποκλειστικά για κρέας τότε να πάρεις τα άσπρα. Τα κόκκινα είναι και για αυγά και για κρέας. Θα σε συμβούλευα όμως να πάρεις κάπου στο Οκτώβριο και όχι αυτή την περίοδο.
 
Οικογενειακά έχουμε δοκιμάσει την εκτροφή πουλερικών κρεατοπαραγωγής στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα αποτελέσματα ήταν δυσάρεστα. Πολλά πουλιά λόγω της υψηλής θερμότητας δεν άντεξαν και πέθαναν. Πάντως η γνώμη μου είναι να συνυπολογίσεις και άλλα πράγματα πριν την αγορά τους. Συγκεκριμένα, τα πουλερικά κρεατοπαραγωγής είναι λιγότερο εύγευστα από τα κοινά κοτόπουλα του χωριού. Επιπλέον είναι λιγότερο ανθεκτικά σε ασθένειες(π.χ. ευλογιά). Παρουσιάζουν επίσης και γενετικά προβλήματα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και σε ευρύτερη πληθυσμιακή έκταση από τα κοινά κοτόπουλα. Από την άλλη υπάρχουν πια ράτσες πουλερικών που αποδίδουν πολύ καλά σε ποσότητα κρέατος συνδυάζοντας την ωραία γεύση και την αντοχή των κοινών πουλερικών. Τέτοια πουλερικά είναι τα Transylvanian. (Παρεμπιπτόντως τα Transylvanian είναι αρκετά ανθεκτικά στα θερμά κλίματα, λόγω του γυμνού λαιμού).
[automerge]1563875001[/automerge]
Κάτι που παρέλειψα να αναφέρω και το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα θετικά της εκτροφής πουλερικών κρεατοπαραγωγής είναι ο σύντομος χρόνος εκτροφής. Καλό είναι όμως να έχουμε κατά νου σε αυτή την περίπτωση ότι τα πουλερικά αυτά πρέπει να καταναλώνουν φύραμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και ίσως και μέχρι τη στιγμή που θα ετοιμαστούν για κατανάλωση. Τα κοινά κοτόπουλα ξεκινούν την κατανάλωση καρπού από νεαρή ηλικία. Αυτό κοστίζει μεν αλλά οδηγεί σε καλύτερης ποιότητας και πιο εύγευστα κρέατα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απο αυριο επεκτηνω την αγαπη μου προς τα πτηνακαι θα ηθελα την βοηθεια σας. Θελω να αγορασω κρεατοπουλα.Αυτο που με μπερδευει ειναι οι πολλες γνωμες φιλον μου εδω στην κρητη. Τι χρωμα να παρω ; ασπρα η κοκκινα; Με ενδιαφερει το κρεας και οχι το αυγο.
Ενταξει αγαπη κ σφαξιμο δεν πανε μαζι! Δηλαδη να εκτρεφω κατι που αγαπω και μετα να του κοβω τον λαιμο!
 
Για κρεατοπουλα πιστεύω είναι καλύτερα τα άσπρα. Από όσα ξέρω να διαλέξεις πουλιά τον Οκτώβρη Νοεμβρη και να σημαντικό να έχουν δυνατά και μεγάλα πόδια. Θα έχεις κρέας σύντομα
.
Πάντως να κοιτάξεις να βρεις και ντοπιρς κοτες παλιές που κάνουν και αυγα και κρέας. Είναι πολύ καλές.
[automerge]1563883028[/automerge]
Επίσης να ξέρεις πως τα αρσενικα πιάνουν πιο πολύ κρέας από ότι τα θυληκα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ο Χρήστος @birdenthusiast έχει απόλυτο δίκιο. Νομίζω πως καλύτερα θα ήταν να πάρεις τα κόκκινα Ζάχο. Θα κάνουν λίγο περισσότερο χρόνο να ωριμάσουν (5-6 μήνες) αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Να ξέρεις πως τα άσπρα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγης στους 2 μήνες το πολύ είναι έτοιμα για σφάξιμο. Το υπερβολικό βάρος που παίρνουν σε αυτή την νεαρή ηλικία τους δημιουργεί πρόβλημα στο περπάτημα με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην μπορούν να περπατήσουμε καθόλου. Αναγκαστικά τότε τρώνε μαχαίρι. Η γιαγιά μου φέτος πείρε μερικά άσπρα για δοκιμή και το κρέας τους δεν παρουσίαζε ιδιαίτερη διαφορά από τα υπόλοιπα. Πρωταρχικό ρόλο βέβαια κατέχει η σωστή διατροφή.
 
Back
Top