Γενικά Θέλω να αγοράσω παπαγαλο για διαμέρισμα

Εγγραφή
27 Δεκ 2018
Μηνύματα
22
Πόλη
Μαρκόπουλο
Θα ήθελα την βοήθεια σας εχω ακουσει ότι κάποιοι που πουλουν παπαγάλους τους ψεκάζουν με οινόπνευμα η άλλες ουσίες για να φαίνονται ήρεμοι ενώ δεν είναι! Ξέρετε κάτι σχετικό? Ποια ρατσα να προτιμησω; Μονκ? Κοκατιλ? Παροτλετ? Θέλω να του μάθω να μιλάει!
 
😱 πρώτη φορά το ακούω αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει και εντύπωση.
Αν κατάλαβα καλά από τον τίτλο το πρόβλημα είναι ο θόρυβος επειδή μένεις σε διαμέρισμα.
Είχα κοκατιλ πολλά χρόνια. Είναι υπέροχα πλάσματα, γλυκά, χαδιαρικα και με καλό χαρακτήρα. Η φωνή τους είναι δυνατή αλλά όχι ενοχλητική.
Αυτη τη στιγμή έχω παροτλετ. Μουρμουριζει όλη την ημέρα με ένα μικρό διάλειμμα το μεσημέρι (5λεπτο). Όμως η φωνή του δεν είναι καθόλου δυνατή. Δεν ενοχλείται κάνεις.
 
Καλησπέρα Ιωάννα!
εχω ακουσει ότι κάποιοι που πουλουν παπαγάλους τους ψεκάζουν με οινόπνευμα η άλλες ουσίες για να φαίνονται ήρεμοι ενώ δεν είναι!
Ούτε εγώ το έχω ακούσει αυτό, συνήθως πετσοκόβουν τα φτερά τους για να φαίνονται ήρεμοι.

Ποια ρατσα να προτιμησω; Μονκ? Κοκατιλ? Παροτλετ?
Μπορείς να διαβάσεις τα άρθρα μας για τα Μονκ https://community.petbirds.gr/threads/Μονκ-ή-Κουάκερ-monk-quaker-parakeets-myiopsitta-monachus.5879/ , τα κοκατίλ https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/ και για τα πάροτλετ https://community.petbirds.gr/threads/parrotlet-οι-παπαγάλοι-μινιατούρα.7478/ και να αποφασίσεις ποιο είναι αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.
Ρίξε μία ματιά και σε αυτό το θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Συγκριτικός-πίνακας-ειδών-παπαγάλων-project.7745/ θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την ένταση της φωνής τους.

Επίσης άλλο ένα θέμα που είναι καλό να διαβάσεις είναι αυτό εδώ https://community.petbirds.gr/threa...ο-μου-και-τι-να-προσέξω-στην-αγορά-του.30524/ για να ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις κατά την αγορά.
 
Θα ήθελα την βοήθεια σας εχω ακουσει ότι κάποιοι που πουλουν παπαγάλους *τους ψεκάζουν με οινόπνευμα η άλλες ουσίες για να φαίνονται ήρεμοι ενώ δεν είναι! Ξέρετε κάτι σχετικό? Ποια ρατσα να προτιμησω; Μονκ? Κοκατιλ? Παροτλετ? Θέλω να του μάθω να μιλάει!
*Από εργαζόμενη σε πετ σοπ (βλ οδός Αθηνάς), έμαθα (παλιά) πως αναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή δεν δέχτηκε να δίνει κατασταλτικό σε παπαγάλους... Οπότε ''λογικό'' και να τους... Μεθούν (ψεκάζοντας τους με αλκοόλ, απορρόφηση και αναθυμιάσεις φέρνουν γι αυτούς το επιθυμητό αποτέλεσμα).
**Έχε υπ΄όψιν σου πως πρώτα πρέπει να μάθεις εσύ αρκετά πράγματα για το είδος που σ΄ενδιαφέρει, ώστε να μπορείς να του προσφέρεις πολλά σωστά και ανάλογα με τις ανάγκες του πράγματα και μετά να τον μάθεις και να μιλάει.:)
 
καλημερα. Θα συμφωνησω με τα προαναφερωμενα. Πολη συμαντικο ειναι να κανεις κι'εσυ την ερευνα σου, και βεβαια να κατανοησης τις αναγκες τους. απο την βιβλιογραφεια οι σενεγαλης και οι μεγιερ ενδικνιωντε για διαμερισμα λογο χαμηλης εντασης φωνης. Οι παπαγαλοι επιδιωκουν την ανθρωπινη επαφη και αυτο γινετε με καλεσματα που ουσιαστικα ειναι και η φωνη τους. Πολη συμαντικο ειναι και η ασχολια μαζι τους για να μην γινετε η αναγκη επαφης απο πλευρα τους νευρωτικη. ενας κατοχος παπαγαλου που δεν θα ασχολειτε μαζι του θα εχει ενα γκρινιαρικο πουλι.
 
Καλημέρα. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι για περιστατικό ψεκάσματος με κάποιο ηρεμηστικό αλλά σίγουρα ορισμένοι κόβουν τα φτερά σε παπαγάλους όπως ανέφερε και η Βάσια @Vasia24. Σχετικά με το βασικό σου ερώτημα, όταν αποφάσισα να ξανασχοληθώ με την εκτροφή παπαγάλων ένα από τα βασικά μου κριτήρια ήταν και το επίπεδο θορύβου. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τα πάρροτλετ.Αν και δεν θεωρώ την γνώμη μου αντικειμενική, θα σου πω ότι μετά από 6 χρόνια που ασχολούμαι, είναι μια καλή επιλογή παπαγάλου για κατοικημένη περιοχή γενικά, καθώς δεν κάνουν ιδιαίτερη φασαρία και οι ήχοι τους δεν είναι ενοχλητικοί, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά.
 
Θα ήθελα την βοήθεια σας εχω ακουσει ότι κάποιοι που πουλουν παπαγάλους τους ψεκάζουν με οινόπνευμα η άλλες ουσίες για να φαίνονται ήρεμοι ενώ δεν είναι! Ξέρετε κάτι σχετικό? Ποια ρατσα να προτιμησω; Μονκ? Κοκατιλ? Παροτλετ? Θέλω να του μάθω να μιλάει!
Θα σου έλεγα να πάρεις κοκατίλ. Είναι απίστευτα πουλάκια, πολύ φιλικά, και τα θηλυκά είναι ήσυχα (ο αρσενικός ο δικός μου είναι επίσης ήσυχος.. Προσαρμόζονται γενικά στα επίπεδα θορύβου του σπιτιού). Αλλά το θηλυκό είναι απίθανο να μιλήσει.
 
Καλημέρα και χρόνια πολλα :)
Δεν παίρνουμε παπαγάλο για την ικανότητα τους να μιλούν, γιατί αυτό δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς, κκόμα και για ράτσες που έχουν έντονο το στοιχείο της ομιλίας.
Οι παπαγάλοι είναι πολύ περισσότερα από αυτό.
Είναι ζώα που είναι πολύ κοινωνικά και δεν αντέχουν την μοναξιά.
Επίσης ζουνε πολλα χρόνια όποτε πρέπει να σκεφτείς -όσο γίνεται εννοειται- και μελλοντικά αν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις.
Σιγουρα με έναν παπαγάλο θα γελάσεις πολύ μιας και τους θεωρώ κλόουν και θα δεις όταν τον αγαπήσεις ότι τελικά το να μιλήσει είναι το λιγότερο που θα σε ενδιαφέρει.
Όπως και να έχει -και επειδή λες ότι θέλεις να του μάθεις να μιλάει- τότε θα έλεγα Μονκ , γιατί από τα 3 είναι το καλύτερο στην ομιλία.
Αν πάλι θέλεις ένα που δεν έχει δυνατή φωνή, να είναι μικρό και να μιλάει, τότε θα σου πω ένα αρσενικό budgie , κατά προτίμηση Εγγλέζικο!
Είναι τρομεροί ομιλητές :D
Πρέπει να σκεφτείς τα υπέρ και τα κατά από κάθε είδος και να αποφασίσεις.
 
Θα σου έλεγα να πάρεις κοκατίλ. Είναι απίστευτα πουλάκια, πολύ φιλικά, και τα θηλυκά είναι ήσυχα
Γιώργο, τα δικά μου θηλυκά είναι πολύ πιο φασαριοζικα. Τα αρσενικά τραγουδάνε και η φωνή τους γλυκαινει και οπωσδήποτε δεν είναι ενοχλητική. Επειδή όμως τα θηλυκά επικοινωνούν μόνο με κραυγές, όταν τα πιάνει η φλυαρία δεν αντέχονται.
 
Πιο πανω ο Γιωργος μίλησε για τα παροτλετ. Ειναι όντως ήσυχα, το επίπεδο θορύβου τους είναι μικρό. Ομως. Να ξέρεις ότι μιλαμε για κοινωνικά πλάσματα όπως ήδη σου ανέφεραν κι άλλοι φίλοι που αν τα "αφήσεις" και δεν ασχολείσαι συνεχώς μαζί τους θα αρχίσουν να τσιρίζουν και να στεναχωριούνται, και η κατάσταση θα γίνει ίσως ανυπόφορη.
Εάν δεν έχεις σκοπό να αφιερωθείς στο νέο σου φίλο, να το ξανασκεφτείς. Είναι πανέξυπνα πλασματάκια και θέλουν να ανήκουν στο "σμήνος".
 
Back
Top