Αναπαραγωγή Θέλω να αναπαράγω τα παραδείσιά μου, τι πρέπει να κάνω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gotzila
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gotzila

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2009
Μηνύματα
24
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Πρόσφατα πήρα 4 παραδείσια 2 θυληκα και 2 αρσενικά. Θέλω να αρχίσω να τα αναπαράγω πρέπει να αφήσω 1 ζευγάρι στο κλουβί ή μπορούν και τα 2 ζευγάρια;
επίσης τους έχω βάλει φωλιάμ εξωτερική κουτί αλλά δεν νομίζω οτι την έχουν δει πρέπει να κάνω κάτι;
 
Καλησπερα και καλως ηρθες στο forum. Για να μπορεσει καποιος να σε βοηθησει πρεπει να μας πεις 1ον το ειδος των εξωτικων που πηρες και 2ον τις διαστασεις του κλουβιου. Σε καθε περιπτωση βεβαια ειναι προτιμοτερο για πολλους λογους να κρατας τα προς αναπαραγωγη ζευγαρια, σε ξεχωριστα κλουβια το καθε ενα.
 
Ζεμπράκια

Τα πουλιά είναι zebra finches. το κλουβί είναι 60μχ20π.
Εχώ ένα λευκό θηλυκό που είναι σε μέγεθος λίγο πιο μεγαλο απο τα άλλα κ ένα γκρι θηλυκόκαι 1 γκρι αρσενικο και εναι λίγο πιο λευκο αρσενικό.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω ποια να κραυήσω μαζί;
 
Το κλουβι που αναφερεις ειναι για αναπαραγωγη ενος ζευγαριου. Αν σκοπευεις να βαλεις για αναπαραγωγη ενα ζευγαρι τοτε θα σου προτεινα να επιλεξεις τα 2 πιο υγειη πουλια σου. Χρωματικα παντως το λευκο θυληκο ειναι σχετικα πιο σπανιο απο το γκρι και κατα την γνωμη μου θα σου δωσει και ωραιοτερους απογονους.
 
Πρέπει να κάνω κάτι άλλο για την αναπαραγωγή;Εχω βάλει φωλιά, υλικό κατασκευής και τροφή. Θα κρατήσω τη λευκή με ένα αρσενικό.
Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχουν ανακαλύψει τη φωλιά ακόμα
 
Την φωλια την εχουν δει!
Μηπως ειναι μικρα?
Τους εχεις κανει διατροφικη προετοιμασια?
Το λευκο ειναι σιγουρα θηλυκο?Ειναι δυσκολο να τα ξεχωρισεις 🙂
 
το λευκό απο οτι μου ειπανε είναι θηλυκό αλλλα και η μύτη του είναι πορτοκαλί και το αρσενικο εχει πιο κόκκινη μύτη
διατροφή τουσ βάζω αυγοτρφή ασβεστόπετρα έχουν και mix σπόρων
 
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΖΕΜΠΡΑΚΙΑ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΩΛΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΡΥΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ PETSHOP KAI TA ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΕΝ ΒΓΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΟ ΑΥΓΟ. ΒΑΣΙΛΗΣ
 
Ααα χμμμ μολις ειδα οτι λες οτι εχουν υλικο κατασκευης sorry... Δωσε τους λιγο χρονο ακομα και καλο ειναι να εχεις ενα ενα τα ζευγαρια!
 
efi μιλαμε σοβαρα αν θελεις να κανουμε πλακα δεν εχω κανενα προβλημα. Βασιλης
 
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΖΕΜΠΡΑΚΙΑ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΩΛΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΡΥΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ PETSHOP KAI TA ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΕΝ ΒΓΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΟ ΑΥΓΟ. ΒΑΣΙΛΗΣ

Βρεγμένα βρύα μόνιμα στη φωλιά; Δεν βγαίνει μούχλα; Υγρασία και ζέστη σε κλειστό χώρο είναι μεγάλο ρίσκο για τα πουλιά. Όπως σε όλα τα πουλιά χρειάζεται να έχουν υγρασία αλλά βάζοντας βρεγμένα βρύα σε κλειστή φωλιά φτάνουμε στο άλλο άκρο και δημιουργούμε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ υγρασία.
 
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις κατα την άποψη μου είναι να πάρεις άλλο ένα κλουβί και να βάλεις χώρια κάθε ζευγάρι σενα κλουβί.
Αν έχεις προσέξει όσο τα έχεις όλα μαζι κάποια να έχουν ταιριάξει περισσότερο, να είναι μαζί, να κοιμούνται κολλητά κλπ ζευγάρωσε αυτά.
Από διατροφή καλά έιναι αυτά που τους δίνεις.. Αν θέλεις πάρε και μια πολυβιταμίνη και δίνε 2-3 φορές την εβδομάδα στο νερό τους.
Οσο για φωλιές αν δεις ότι περνάνε οι μέρες και δεν μπαίνουν σαυτήν που έχεις άλλαξε την και πάρε κάτι ψάθινες κλειστές που έιναι πιο κατάλληλες για ζεμπράκια!
 
Back
Top