Αναπαραγωγή Θέλω να ζευγαρώσω τα cockatiels μου τι διατροφή να ακολουθήσω;

katerinoylitsa

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2014
Μηνύματα
222
Πόλη
Θεσσαλονίκη
και τα δικά μου κοκατίλ ούτε που το σκέφτοντε για να ζευγαρώσουν. Παρόλο που μπενοβγένουν στην φωλιά ούτε λόγος για κάτι παραπέρα από αυτό. Ο αρσενικός την ταίζη στο στόμα την προσέχει αλλά αυτή εκεί ακίνητη και ατάραχη. μήπως κάτι δεν κάνω σωστά;
 
Σωστή διατροφή και όταν μεγαλώσει η μέρα θα ζευγαρώσουν. Το θέμα είναι να τρώνε χόρτα και να έχουν ποικιλία στην διατροφή.
 
εχουν κάθε μέρα εκτός της βασικής τροφής ενα μπόλ με"μαρούλι, καρότο, κουάκερ, βρασμένο μπιζέλι και καλαμπόκι, ηλισπορο καθαρισμένο. τι άλλο να τους δώσω; το αυγο δεν το τρώνε.
 
Χόρτα πρέπει να τρώνε. Βλίτα, σπανάκι, αντίδια ό,τι υπάρχει εποχής. Αυτά τα λαχανικά που δίνεις είναι εντάξει. Επίσης φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό, δενδρολίβανο, μέντα, βασιλικό, θυμάρι.
Ηλιόσπορο καθαρισμένο γιατί να δώσεις; Τρώνε περισσότερο και είναι λιπαρός σπόρος. Έχει μέσα η τροφή τους, φτάνει. Και κουάκερ όχι καθημερινά θα έλεγα.
Το αυγό κάνε το αυγοτροφή.
Σουπιοκόκκαλο οπωσδήποτε και η τροφή πάντα συσκευασμένη.
 
είμαι λάθος που έχω την εντύπωση ότι ο μαιντανός είναι απαγορευμένο στην διατροφή των παπαγάλων;
 
Κι εγώ έτσι νόμιζα αλλά προ καιρού μου διευκρινίστηκε πως δεν ισχύει.
 
Βάλε και ρίγανη.Άμα δίνεις φρέσκια ρίγανη τακτικά έχεις πάντα υγιή πουλάκια. Και για μας είναι θαυμάσια, μοσχομυρίζει :)
 
εχω μπόλικη επίσης βιολογική μόνο που δεν την τρώνε. Θέλουν συνεχώς μαρούλι τρελένονται με το μαρούλι.
 
περίεργο που δεν τρώνε την ρίγανη προσπάθησε τους κάνει πολύ καλό. κρίμα και το μαρούλι δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο ☹ πρέπει με μέτρο να τους το δίνεις επίσης γιατί μπορεί να προκαλέσει και ελαφρά διάρροια όχι ανησυχητική φυσικά.
 
προσπαθώ κάθε μέρα με την ρίγανη.Δεν τρώγανε ούτε τα χόρτα εποχής ομως τουσ έβαζα κάθε μέρα για 1 χρόνο. τελικά τα κατασπαράζουν.
 
Έτσι είναι διστακτικά με όλα στην αρχή, μετά πέφτουν με τόση χαρά που όλο σκέφτομαι τι να τους βάλω για να τα ικανοποιήσω :)
 
Back
Top