Αναπαραγωγή Θέλω να ζευγαρώσω Cockatiel λουτινο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaris!!
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaris!!

PB New Member
Εγγραφή
3 Νοε 2013
Μηνύματα
40
καλησπέρα θέλω να ζευγαρώσω τα Cockatiel μου έχω 2 "λουτινο" αρσενικό με test dna k θηλυκό από την συμπεριφορά του όχι από χρώματα δεν ισχύουν!
το αρσενικό ο τίτος τον έχω από 15 μερών k είναι 13 μηνών το θηλυκό το πήρα πριν 5 μήνες δεν ξέρω ποσο ακριβώς είναι περίπου 14-15 μηνών άγριο τελείως..
τα έχω μαζί από την μέρα που το πήρα έβαλα φωλια αργότερα αλλα τίποτα uote καν ενδιαφέρονται.. Του έχω βάλει k αλλα θηλά κατά διαστήματα αλλα δεν τα καβαλάει με τίποτα τι να κάνω άλλο;k είναι k πυρωμένος..
 
Πως ξέρεις ότι είναι "πυρωμένος";
Μήπως το άλλο δεν είναι θηλυκό; Μήπως κι αν είναι θηλυκό δεν είναι έτοιμο για αναπαραγωγή;
Τον έχεις δει να προσπαθεί και να την πιέζει;
Πάντως εκτός να βάλεις φωλιά για να τα παρακινήσεις δεν βλέπω τι άλλο μπορείς να κάνεις.
Την διατροφή την έχεις προσεγμένη ώστε να νοιώθουν τα πουλάκια δυνατά;
 
Μιλας για 2 λουτινο; Εαν εχουν "φαλακρα" πισω απο το λοφιο δεν ειναι και το καλυτερο να τα αναπαραγεις.
 
δεν το ειχα δει οτι ειχες ανοιξει και αλλο θεμα σχετικα με την αναπαραγωγη τους
σου προτεινω να το αποφυγεις το ζευγαρωμα των δυο λουτινο θα εχεις απογωνους με καραφλιτσα στο κεφαλι
 
Να μην ζευγαρώσεις 2 Lutino. Εκτός από τη φαλάκρα θα έχουν και πολλά άλλα γενετικά προβλήματα.
 
Οκ σας ευχαριστω για τις συμβουλες..

Οι διατροφη τους ειναι αριστη τις καλητερες τροφες xtra vital vitacraft κ αυγο σταδιακα.. Κ μεγαλο κλουβι 65μ.80υ.45β. Μονο με φρουτα κ τα λαχανικα ειναι το προβλημα αλλα το σχολιασαμε στο αλλο θεμα. Με το προβλημα καραφλας μονο το θηλυκο εχει λιγο. Δεν ηξερα οτι δεν κανει να ζευγαρωσουν λουτινο.. Το αρσενικο που ειχα παρει απο εκτροφεα οι γονεις λουτινο ηταν χ. Καραφλιτσα
 
Το εψαξα κ διαβασα καποια αρθρα η μεταλαξη λουτινο με λουτινο μονο αν εχουν κοκινα ματια κ τα δυο δεν κανει κ αν αδερφια κ τα αλμπινο επισης κ παλι δεν υπαρχει προβλημα.. Απο που προερχονται τα πουλια παιζει ρολο κ αυτο δεν ειναι δυνατον να το ξερουμε.. Αυτο συμβαινει σε ολα τα κοκατιλ... Το οτι βγαινουν με καραφλα η προβληματικα δεν ειναι μονο απο λουτινο! Οι νεοσσοι απο ζευγαρη λουτινο αρχεγονοι δεν βγαινουν;υπαρχη αρχεγονο με καραφλα;
 
xaris! post: 223829 είπε:
Το εψαξα κ διαβασα καποια αρθρα η μεταλαξη λουτινο με λουτινο μονο αν εχουν κοκινα ματια κ τα δυο δεν κανει κ αν αδερφια κ τα αλμπινο επισης κ παλι δεν υπαρχει προβλημα.. Απο που προερχονται τα πουλια παιζει ρολο κ αυτο δεν ειναι δυνατον να το ξερουμε.. Αυτο συμβαινει σε ολα τα κοκατιλ... Το οτι βγαινουν με καραφλα η προβληματικα δεν ειναι μονο απο λουτινο!οι νεοσσοι απο ζευγαρη λουτινο αρχεγονοι δεν βγαινουν;υπαρχη αρχεγονο με καραφλα;

Mαλλον τα διαβασες πολυ βιαστικα και η αναπαραγωγη θελει πολυ καλη μελετη οταν μπαινουν θεματα υγειας στη μεση. 2 λουτινο δινουν 100% απογονους λουτινο.
 
τέλος πάντων δεν είμαι σίγουρος 100%.. Ούτος η αλλιώς το έδωσα το κορίτσι μας! Ποιο εινε κατάλληλο ταίρι για το αρσενικό μου "λουτινο";
 
Eγω θα επαιρνα ενα θηλυκο normal grey διοτι ειναι καλο να μην διασταυρωνονται οι μεταλλαξεις μεταξυ τους. Ο συνδυασμος αυτος θα σου εδινε ολα τα θηλυκα μωρα λουτινο και τα αρσενικα normal grey εμφανισιακα αλλα φορεις λουτινο.
 
ωραία θα πάρω ένα αρχέγονο θηλυκό.. Αλλα έχω "κιαλο" πρόβλημα το αρσενικό μου έχει δεθεί μαζί μας πολύ k δεν πλησιάζει τα θηλυκά..όταν το βάζω μαζί στο κλουβί μετά από όλη τι διαδικασία γνωριμίας αρχίζει k κάνει γύρο γύρο στο κλουβί k τσιρίζει σαν να τηέλλει να βγει από μέσα.. Βεβαια υπάρχουν φορες που τα βρίσκουν μεταξύ τους.. Αλλα μόλις μας βλέπει η μας ακούει κάνει σαν να μην θέλει το άλλο πουλάκι.. Δεν ξέρω.. Τι να πω; καμια συμβουλή ;θέλω πολύ να ζευγαρώσει το "κοκατιλ" μου!
 
Εαν τηρηθει η καραντινα κι επειτα γινει σωστη γνωριμια στα πουλια κι ερθει με τη σειρα της και η αναπαραγωγικη περιοδος και γινει κι εκει σωστη προετοιμασια απο εσενα, το θεωρω σχεδον απιθανο να μην ταιριαξουν 2 κοκατιλακια και να δωσουν απογονους.
 
στο ίδιο δωμάτιο η σε άλλο δωμάτιο η καραντίνα;
 
γιατί δεν είναι καλο να αναπαράγει "λουτινο" με φαλάκρα; k ο δικός μου έχει

Διοτι θεωρειται "γενετικο ελαττωμα" που εχει εμφανιστει απο τις αιμομιξιες που εχουν γινει στην εκτροφη τους ωστε να σταθεροποιηθουν οι μεταλλαξεις κι επειδη τα κοκατιλ δεν εχουν γυμνο δερμα πουθενα στο σωμα τους. Και διοτι η εκτροφη πρεπει πανω απ'όλα να γινεται με ηθος. Αν εχεις ενα τετοιο πουλι τοτε το ταιριαζεις με ενα αναλογο οπως ειπαμε προηγουμενως.
 
μάλιστα βασικά και που πήρα γκρι δεν βλέπω va κάνουν τίποτα από ήθος άλλο τίποτα θα έλεγα 😛
 
Back
Top