Γενικά Θέλω να θυμηθώ κάποια πράγματα για τη φροντίδα των lovebirds

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mariah
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mariah

PB Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.011
Πόλη
Περιστέρι
Παιδια σας χαιρετω και παλι. Οπως ειπα και στην κατηγορια "νεο μελος" ενδιαφερομαι εδω και καιρο να παρω δυο Lovebirds.M'αρεσουν παρα πολυ αυτα τα παπαγαλακια επειδη ειναι αγαπησιαρικα και παιχνιδιαρικα. Ειχα πιο παλια ενα ζευγαρι αλλα πανε αρκετα χρονια απο τοτε και θελω να θυμηθω καποια πραγματα για την φροντιδα τους. Εχω τις ακολουθες ερωτησεις:

1)Θα μπορουσατε να μου προτεινετε ενα pet shop στο Περιστερι ή στα περιχωρα για φτηνα κλουβια; Περασα απο το pet city στο Χαιδαρι και οι τιμες μου φανηκαν καπως τσιμπημενες στα κλουβιαΜεγεθος κλουβιου;. Τα Lovebirds τα ειχε 50ευρω το ενα.

2)Θελω να παρω ενα ζευγαρι. Μου ειπαν στο pet city οτι θα διακρινει ο κτηνιατρος αν ειναι αρσενικο ή θηλυκο.Αληθευει;

3)Απο τροφες τι προτειμανε τα Lovebirds; Εκτος φυσικα απο φρουτα και λαχανικα.

4)Να παρω αμμο για το κλουβι οσον αφορα τις κουτσουλιες;

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα και αν εχω και αλλες αποριες θα ρωτησω.
 
Μπορεις να ριξεις μια ματια στα ακολουθα για αρχη, αλλα υπαρχουν πολλα θεματα για Lovebirds στο φορουμ με λιγο ψαξιμο θα βρεις πολλες χρησιμες πληροφοριες! 🙂
https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-lovebirds-agapornis.1348/
https://community.petbirds.gr/threads/Διατροφη-lovebirds.1930/
https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/
 
Περασα απο το pet city στο Χαιδαρι και οι τιμες μου φανηκαν καπως τσιμπημενες στα κλουβια

Μαρία δεν υπάρχουν άλλα pet shops για να επισκεφτείς και να διαλέξεις ένα κλουβί που να είναι εξυπηρετικό για σενα και για τα πουλάκια σου; 🙄

Μεγεθος κλουβιου;.

Το μέγεθος των Lovebirds κυμαίνεται από 12-17 cm οπότε το μέγεθος του κλουβιού δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 17 cm. Φυσικά όσο πιο μεγάλο είναι το κλουβί τόσο το καλύτερο!

Μου ειπαν στο pet city οτι θα διακρινει ο κτηνιατρος αν ειναι αρσενικο ή θηλυκο.Αληθευει;

Μαρία είναι ανάλογα την ράτσα που θα πάρεις. Σε άλλες ράτσες μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στο θηλυκό και στο αρσενικό και σε άλλες ράτσες να μην υπάρχουν ή να μην είναι τόσο εμφανείς.
Η πιο σίγουρη μέθοδος για να δεις το φύλο του Lovebird σου είναι η ενδοσκοπική εξέταση ή η εξέταση dna.

Απο τροφες τι προτειμανε τα Lovebirds?

Μπορείς να τους δίνεις pellets, διάφορους σπόρους και μπορείς επίσης να τους δίνεις διάφορες συμπληρωματικές τροφές, όπως αυγοτροφή κα. Κάνε μια βόλτα σε ένα pet shop και θα βρεις πολλές τροφές και λιχουδιές για Lovebirds 😉

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά αν θες και σε μερικά e-shop:
kiklos.info
ornitalia.gr
culpret.gr
petline.gr

Ρίξε μια ματιά και στα topic που σου πρότεινε η Ανατολή :)

Να παρω αμμο για το κλουβι οσον αφορα τις κουτσουλιες;

Μπορείς να χρησιμοποιείς άμμο, ροκανίδι, λευκό χαρτί Α4, ο, τιδήποτε σε εξυπηρετεί καλύτερα. Δεν σου συνιστώ το χαρτί εφημερίδας ή περιοδικού διότι πάνω του έχει μελάνι το οποίο είναι βλαβερό για τα πουλιά.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Στρώμα-υγιεινής-στους-πάτους-των-κλουβιών-των-πουλιών.57/
 
οσον αφορα τ πατο του κλουβιου, εμενα με εχει βολεψει παρα πολυ το χαρτι κουζινας! Δοκιμάστε το...
 
Καλησπερα και παλι! 🙂

1)Τι γνωμη εχετε για τα κλουβια donald?Aπο τιμες μηπως ξερει κανεις τι παιζουν;

2)Μηπως κανεις απο Περιστερι ή περιχωρα γνωριζει καποιο πετ σοπ με οικονομικα κλουβια;(Να μην με πιασουν και κοροιδο).


Ευχαριστω!
 
Μαρία καλησπέρα!

Η donald ειναι μια καλή εταιρεία, οπως και η κλουβοτεχνική. Αν το ψαξεις εκτενέστερα θα βρείς αρκετά είδη κλουβιών για όλα τα βαλάντια. Οι τιμές είναι ( σε όλες τις εταιρείες)ανάλογες με το μέγεθος του κλουβιού και την ποιότητα των υλικών. Μπορείς να βρεις και κινέζικα σε πολύ οικομονική τιμή, αλλά κανεις δεν μπορεί να σου εγγυηθεί για τα υλικά και για την διαρκεια ζωής τους.
Στο χωριό μου έχουν μια παροιμία που λέει: Η φθήνια τρώει τον παρά.

Είμαι της γνώμης οτι επειδή κλουβιά δεν μπορείς να παίρνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, να διαλέξεις κάτι βολικό, καλής ποιότητας, ανετο για τα πουλια και ας δώσεις κατι παραπάνω.

Το μέγεθος του κλουβιού που θα επιλέξεις θα είναι ανάλογο της ράτσας των πουλιών που θα φιλοξενήσει και του αριθμού των φιλοξενούμενων. Μια γενική αρχή είναι οτι το κλουβί πρέπει να έχει το τριπλάσιο μέγεθος απο το μεγεθος του πουλιού. Απέφυγε κλουβιά με τριγωνική οροφή και καμπύλες. Προτίμησε ορθογώνια κλουβιά για να κερδίζεις ζωτικό χώρο για το πουλί!

Οτι και να επιλέξεις μελέτησέ το καλά, σκεπτόμενη ολες τις παραμέτρους!
 
Μπηκα στο site της κλουβοτεχνικης και donald και ειδα μεγαλη ποικιλια κλουβιων. Μηπως ξερετε αν αυτες οι εταιρειες εχουν εκθεση και αν μπορω να παρω το κλουβι απο κει σε καλυτερη τιμη;Ή τα διαθετουν μονο σε μαγαζια;
 
Μπηκα στο site της κλουβοτεχνικης και donald και ειδα μεγαλη ποικιλια κλουβιων. Μηπως ξερετε αν αυτες οι εταιρειες εχουν εκθεση και αν μπορω να παρω το κλουβι απο κει σε καλυτερη τιμη;Ή τα διαθετουν μονο σε μαγαζια;


Μηπως καποιος γνωριζει;
 
Μαρια δε γνωριζω να σου απαντησω αλλα συνηθως οι φιρμες πουναε σε χονδρικη τα ειδη τους. Το καλυτερο που θα ειχες να κανεις παντως ειναι να τους τηλεφωνησεις στα κεντρικα κ να ρωτησεις εαν πουλανε σε λιανικη. Κ εαν ναι κ αφου λες ειναι κ σε καλυτερη τιμη δεν το συζητω αγορασε απο τους ιδιους.
 
Back
Top