Γενικά Θέλω να πάρω έναν παπαγάλο για εκπαίδευση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Cakeinc
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Cakeinc

PB New Member
Εγγραφή
29 Δεκ 2017
Μηνύματα
10
Πόλη
Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Θελώ να πάρω έναν παπαγάλο για εκπέδεψη και ειμαι κενουργιος στα πουλια τι ειδος να παρω
μεχρη 100ευρω
συγνομη για τα ορθωγραφικα
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλησπερα και καλως ηρθες! Οταν λες για εκπαιδευση τι εννοεις; Μεχρι τα χρηματα που λες μιλωντας για ημερο πουλακι μπορεις να βρεις μπατζι, λοβακια, παροτλετ, κοκατιλ,ρινγκενκ, καποια ειδη κονουρας δε ξερω αν ξεχναω καποιο!
 
Αυτο το κανουν ολα τα παραπανω πουλακια! αν θες ψαξε λιγο τα ειδη που σου ανεφερα να δεις τις αναγκες τους και τι σου αρεσει και να αποφασισεις! Αν καταληξεις σε καποια ειδη πες μας να σου πουμε και μεις τη γνωμη μας αν θελεις!
 
λογικα θα παρω μπατζι η κοκατηλ. 😛 ειμαι 17 ζω ακομα με τους γονης μου ενα κουνελη και τον αδελφο μου το καλω ειναι οτι ειχα 2 μπτζι μικρος για 4χρονια αλλα δυστιχος πεθαν και τορα θελω απλα εναν παπαγαλο γιατη απλα αγαπαω παρα πολλυ τα πουλια μποριτε να μου πητε γνωμη πανω σε μπατζι και κοκατιλ. Βεβεα αρχικα ηθελα κονουρα αλλα δεν εχω τη οικονομικι δινατοτιτα
 
Καλώς ήρθες στη παρέα!
Πάτα επάνω στα έγχρωμα γράμματα και θα σε πάει στα είδη παπαγάλων... Μελέτησε μόνο σου τωρά που έχεις χρόνο για διάβασμα και όταν καταλήξεις σε ποιο ειδος σου ταιριάζει... Μπορείς να συντηρήσεις(οικονομικά και σε χρόνο ),θα σου απαντήσουμε σε όες σου τις απορίες-ερωτήσεις που πιθανόν θα έχεις μαζέψει.
Αν και νομίζω οτι όλα τα άρθρα είναι πλήρη και θα σε καλύψουν πλήρως, αρκεί να τα μελετήσεις με προσοχή.

https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=94
 
Τελικα αποφασισα να παρω κοκατιλ μετα απο ερευνα μενω κοντα στην θεσσαλονικη απο που μπορω να παρω και σε τη τιμη αρσενικο η θηλικο
 
Καλή σου ημέρα.
Νομίζω ότι στο ερώτημά σου θα πρέπει να σε απασχολήσει και λίγο το θέμα ηλικία - διαμονή... Και πιο συγκεκριμένα: είσαι 17 ετών, σκοπεύεις να μείνεις στο σπίτι σου με την οικογένειά σου επί μακρόν ακόμα ή αν μετακομίσεις σε άλλη περιοχή, θα μπορείς να πάρεις και τον παπαγάλο μαζί σου; Δεδομένου ότι το πουλάκι που θα πάρεις θα έχει "δεθεί" με εσένα, θεωρώ ότι προφανώς θα πρέπει να υπάρχει προοπτική συγκατοίκησης μαζί του για τα επόμενα χρόνια.
Τα 100 ευρώ που μπορείς να διαθέσεις αφορούν μόνο το κόστος αγοράς του παπαγάλου ή σε αυτά θα πρέπει κανείς να υπολογίσει και την αγορά κλουβιού και λοιπών σκευών; Έχεις ήδη κλουβί; Αν ναι, πες μας τις διαστάσεις του, διότι θα μπορούσε π.χ. Να είναι ακατάλληλο για κάποια από τα είδη που επιθυμείς.
Χρόνος από πλευράς σου για εκπαίδευση παπαγάλου υπάρχει;
 
για εμενα προσωπικα η λεξη εκπεσευση στους παπαγαλους ειναι αστοχη εως και επικυνδινη, για ατομα που δεν εχουν μακρα εμπειρια και απαρετητες γνωσεις. το να καθοντε στον ωμο και στο χερι, ειναι θεμα χρονου και ασχολιας, αλα αυτο απο μονο του δεν λεει τιποτα. Γενικως η ερωτηση σου ειναι αστοχη. αυτο που μου ερχετε ειναι να σου πω να μην παρεις αυτη την στιγμη τιποτα. εισαι 17 ετων με το φανταρικο μπροστα και ολες τις λοιπες υποχρεωσεις. μετα απο το φανταρικο θα σου προτεινα να παρεις εναν δυσκολο παπαγαλο, που απετη ωρες ασχολιας, αγαπη, και γενικως ολη την ημερα μαζι. αλιως μαδιετε εχει ψυχολογικα κλπ. μην παρεις παπαγαλο εαν δεν εχεις χρονο. Οχι μονο σημερα αλλα και μετα απο δυο χρονια. εαν ομως εισαι συγουρος οτι λατρευης τους παπαγαλους, ειμαι μαζι σου.
 
βρικα ενα πετ σοπ στην πολη μου που θα μπορεση να μου δοση ενα μορο κοκατιλ για 70ευρω
Όταν λέμε μωρό, ποια θα είναι η ακριβής ηλικία του; Θα χρειάζεται τάϊσμα στο χέρι με κρέμα; Αν ναι, θα σου έλεγα να το αποφύγεις και να ψάξεις για ένα πουλάκι απογαλακτισμένο αρκετές μέρες, άνω των 3 μηνών.
Η δυνατότητα επαφής, θα είναι η ίδια.
 
Όταν λέμε μωρό, ποια θα είναι η ακριβής ηλικία του; Θα χρειάζεται τάϊσμα στο χέρι με κρέμα; Αν ναι, θα σου έλεγα να το αποφύγεις και να ψάξεις για ένα πουλάκι απογαλακτισμένο αρκετές μέρες, άνω των 3 μηνών.
Η δυνατότητα επαφής, θα είναι η ίδια.
2μισι μηνων μου ηπαν
 
2μισι μηνων μου ηπαν
Μην μπεις σε διαδικασία ταΐσματος, κατά τη γνώμη μου είναι δύσκολο κι επικίνδυνο για κάποιον που δεν ξέρει.
Να πάρεις ένα πουλάκι που τρώει μόνο του τους σπόρους του.

Η επιλογή ενός σωστού και υγιούς πουλιού, καλά μεγαλωμένου είναι ο βασικότερος παράγοντας για να έχεις ένα παπαγάλο που θα περάσεις καλά μαζί του.
Διαφορετικά θα έχεις εξασφαλίσει άγχος, αγωνίες και περιττά έξοδα.
Βρες εκτροφέα και συνεργάσου μαζί του, ώστε να πάρεις έτοιμο πουλί, όχι μαγαζί.
 
μην παρεις μη απογαλακτισμενο μωρο. Παρε ενα ετοιμο πουλακι απο εκτρφεα οπως σου ειπε και η μαρια.
 
Back
Top