Διατροφή Θέλω να πάρω κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για το κοκατίλ μου

iloveparrots

PB New Member
Εγγραφή
7 Φεβ 2023
Μηνύματα
38
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα!Θα ήθελα να πάρω κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για το Κοκατιλ μου έχω βρει το λάδι καρύδας και δεν ξέρω αν κάνει μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο;
 
@Stavros δεν λέω να πάρω απλά θέλω να συμπληρώσω την διατροφή του κοκατιλ μου και δεν τρώει φρούτα του έχω δώσει τα πάντα
 
Τι τροφές του δίνεις; Ποιους σπόρους, αυγοτροφή ή ότι άλλο;
 
Καλησπέρα @iloveparrots
Στην κουβέντα αυτη
Thread 'Το κοκατίλ μου άρχισε να κάνει κίτρινη διάρροια' https://community.petbirds.gr/threads/Το-κοκατίλ-μου-άρχισε-να-κάνει-κίτρινη-διάρροια.47521/

Ειχες αναφέρει ότι άλλαξες τροφή αλλά δεν ανέφερες ποια χρησιμοποιούσες στο παρελθόν και ποια πλέον.
Η γνώση αυτή θα βοηθήσει στο να φανεί πόσο καλύπτεται η όχι ποιοτικά αλλά και στα συστατικά από την βασική του τροφή.
Αν μιλάμε ότι έπαιρνες χύμα(συσκευασίας pet shop) και άλλαξες pet shop αλλά πάλι παίρνεις χύμα πάει αλλού η κουβέντα.
Λες ότι δεν τρώει φρούτα .ποια έχεις δοκιμάσει και πώς δοκιμάζεις να του τα δώσεις.?
Τέλος το λάδι καρύδας ποιο ακριβώς προϊόν είναι. Ποιας εταιρείας και πως ακριβώς χορηγείται? Στο νερό? Στην τροφή? Κάνει σίγουρα για κατανάλωση από πτηνά? Οι ερωτήσεις προκύπτουν επειδή δεν αναφέρθηκε επακριβώς το προϊόν.

Έχεις δει τι γκάμα πολυβιταμινων και συμπληρωμάτων εξειδικευμένων για πτηνά υπάρχουν στην αγορά ?
Αυγοτροφη η αυγό καταναλώνει?
 
@φιλομαθης Ευχαριστώ το θέμα της διάρροιας λύθηκε κράτησε για λίγο.Του είχα πάρει μια τροφή χύμα επειδή δεν μένω κοντά σε pet city και τα pet shop εδώ δεν έχουν.Του πείρα μια από εκεί νομίζω matitoba λέγεται αν δεν κάνω λάθος σε μια πράσινη συσκευασία.Για τα φρούτα τώρα.Τλυ χω δώσει τα πάντα μήλο μπανάνα πορτοκάλι καρότο ανανά μάνγκο ροδάκινο καρπούζι κλπ.Προσοαθησα να του τα δώσω σε μικρά κομματάκια πολύ μικρά και λεπτά πάει να δαγκώσει αλλά δεν τον ενθουσιάζει του είναι αδιάφορα!Όσο για το αυγό τρελάνετε να τρώει και του δίνω συχνά.Το λάδι καρύδας είναι παχύρευστο και το δίνουν πολύ στα πτηνά τους το βρεικα στο e parrots gr δεν μπορώ να βρω την ευχέρεια.Απλα θέλω να του βρω κάποιο καλό συμπλήρωμα και θέλω βοήθεια.Ευχαριστω!!
 
Το λάδι καρύδας είναι παχύρευστο και το δίνουν πολύ στα πτηνά τους το βρεικα στο e parrots gr δεν μπορώ να βρω την ευχέρεια.

ομως αν διαβασεις προσεκτικα

Οδηγίες σίτισης:
2 με 3 φορές την εβδομάδα
Ποσότητα: 1/4 κουταλάκι του γλυκού ανα 400γρ βάρος παπαγάλου

Μπορεί να δοθεί σκέτο από το κουταλάκι.
Μπορεί να ανακατευτεί με pellets, φρούτα

Ο τροπος με φρουτα προς το παρων δεν σε βολευει
pellets δεν του δινεις και πιθανα δεν θα του δωσεις
θα ερθει να φαει απο το κουταλακι ?

επισης εχει μονο ενα σχόλιό στην σελιδα απο τον Γεναρη του 2022 , δεν ειναι διαθεσιμο και δεν αναφερει καν ειδος παπαγαλου.

Εγω αρχικα θα ξεκινουσα απο μηλο ή μπανανα. τα υπολοιπα αργοτερα. Απο την τροφη μηπως τρωει μονο τον ηλιοσπορο που εχει και τα υπολοιπα τα αφηνει ή δεν εχει προτιμησεις και καταναλωνει ολον των ειδων τους σπορους που περιεχει η manitoba? Εχει νοημα η ερωτηση για να δουμε ποσο επιλεκτικος ειναι.
Τωρα ως προς τα φρουτα η κοπη δεν εχει τοσο ρολο οσο το κινητρο /ενστικτο για να τα καταναλωσει
Τα δινεις ενω ειναι φουλ φαγωμενος απο τα σπορια του και εχει φαει και αυγο πχ? Τα δινεις νωρις το πρωι και χωρις να εχει προσβαση σε αλλη τροφη?
Σημαντικο ρολο σε καθε περιπτωση παιζει και το κλουβι του η διαρυθμιση του κλουβιου αν βγαινει εκτος κλουβιου και "καταναλωμνει ενεργεια" και η ηλικια του.
Απο λαχανικα τι εχεις δοκιμασει να φαει? Θεωρω πως ειναι εξισου σημαντικα με τα φρουτα αν οχι ενα κλικ πιο σημαντικα
[automerge]1694066618[/automerge]
μια από εκεί νομίζω matitoba λέγεται αν δεν κάνω λάθος σε μια πράσινη συσκευασία
εχει αρκετες για parakeets η manitoba με διαφορετικη συσταση η καθε μια αλλα δυστυχως ολες εχουν πρασινη συσκευασια( του κιλου)
Αν την αναγνωρισεις ποια απο ολες μας λες
Δυστυχως και μια αλλη εταιρεια η deli nature εχει πολυ πρασινο χρωμα στις συσκευασιες της οποτε το χρωμα δεν βοηθαει στην ταυτοποιηση
[automerge]1694066859[/automerge]
Αν η περιοχη που αναφερεις ειναι οντως η αθηνα γιατι ασχολεισαι με pet shop που δεν εχει καν τροφες για κοκατιλ. Απειρα τα μαγαζια που εχουν eshop και ολα σχεδον με πολυ γρηγορες αποστολες και πολυ μεγαλη γκαμα προιοντων . Για αρχη εδω παρατηρησε στην μπαρα το κουμπι shop
1694066786409.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα! Το Κοκατιλ μου είναι αρκετά επιλεκτικό.Κανει κίνηση να δαγκώσει το φρούτο η το λαχανικό αλλά μετά φεύγει και μέσα στην τροφή που του βάζω.Απο το αυγό του αρέσει μόνο το ασπράδι.Και γενικά δεν του αρέσει ότι του βάζω.Τωρα στο θέμα των σπόρων δεν τον νοιάζει και τροφή για καναρίνια να του βάλω θα φάει.Τα φρούτα προσπαθώ να του τα δώσω πρωί αλλά και βράδι και δεν τρώει.Απο όταν ξυπνάω μέχρι όταν κοιμηθώ είναι έξω και του έχω φτιάξει ένα διόροφο σαν κτήριο και έχει πολλά παιχνίδια.Δεν είμαι σπίτι τώρα θα στείλω μετά την τροφή.(Σήμερα το πρωί έπαθε ένα μικρό σοκ και πέταξε στο κλουβί και έχει γεμίσει αίματα το κλουβί και το φτερό του).
 
  • Sad
Αντιδράσεις: kika
Και τώρα ψάχνω κάτι να του δώσω για να παίρνει από αλλού τις βιταμίνες
 
Θα έλεγα να επιμείνεις στα χορταρικά βότανα κηπευτικά. Μπορείς να τα εναλλάσεις, να τα ψιλοκόβεις, χοντροκόβεις, να τα τρως θεατρικά μπροστά του, να ξεκινήσεις ίσως από ένα ματσάκι άνηθο...και να κάνεις υπομονή και καθημερινά όλα αυτά για ένα μήνα. Επίσης θα μπορούσες να το αφήσεις ατάιστο για λίγες ώρες το πρωί προσφέροντάς του μόνο αυτά ώστε να αναγκαστεί να δοκιμάσει.
 
Back
Top