Γενικά Θέλω να πάρω παρέα στο καναρινάκι μου

Εγγραφή
24 Δεκ 2015
Μηνύματα
46
Πόλη
Αθήνα
Σκέφτομαι να του πάρω παρέα, το λυπάμαι μόνο του. τι προτείνετε; Θηλυκό ή αρσενικό. Το κλουβί του είναι διπλό και μπαίνει και χώρισμα. Μπορώ να τα έχω και χώρια στην αρχή. Δεν ξέρω όμως δυο αρσενικά κάνουν μαζί;
 
Σκέφτομαι να του πάρω παρέα, το λυπάμαι μόνο του. τι προτείνετε; Θηλυκό ή αρσενικό. Το κλουβί του είναι διπλό και μπαίνει και χώρισμα. Μπορώ να τα έχω και χώρια στην αρχή. Δεν ξέρω όμως δυο αρσενικά κάνουν μαζί;
Πολυξένη μου αν πάρεις αρσενικό θα σκοτώνονται... είτε τα ενώσεις τώρα είτε σε 2 χρόνια 😛 Μπορείς να τα έχεις σε δύο χωριστά διαφορετικά κλουβάκια σχετικά κοντά και απλά θα ανταγωνίζονται στο τραγούδι.

Απ την άλλη αν πάρεις θηλυκό πας για αναπαραγωγή ζευγαρώματα και νεοσσούς. Επειδή έχεις λευκό πουλάκι μια κίτρινη η λευκή (πρέπει να δούμε τον Μποφλις για να σου πούμε τι λευκή χρειάζεται) θα ήταν τέλειο συνδυασμός!
 
Πολυξένη μου αν πάριες αρσενικό θα σκοτώνονται... είτε τα ενώσεις τώρα είτε σε 2 χρόνια 😛 Μπορείς να τα έχεις σε δύο χωριστά διαφορετικά κλουβάκια και θα ανταγωνίζονται στο τραγούδι. Απ την άλλη αν πάρεις θηλυκό πας για αναπαραγωγή ζευγαρώματα και νεοσσούς. Επειδή έχεις λευκό πουλάκι μια κίτρινη η λευκή (πρέπει να δούμε τον Μποφλις για να σου πούμε τι λευκή χρειάζεται) θα ήταν τέλειο συνδυασμός!
Τέλεια με την πρώτη ευκαιρία θα σου στείλω μια καλή φωτογραφία να μου πεις. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να το αφήσω να συνέλθει και από την πτερόροια. σωστά;
 
Να ρωτήσω κάτι καινούργιο. Πήρα στο Μπόλφι συσκευασμένη τροφή για καναρίνια πολύ καιρό τώρα, όμως δεν έχει μέσα κανναβούρι. Έτσι είναι το σωστό; Έχω την εντύπωση ότι το ψάχνει. Μήπως δεν έχω πάρει την σωστή; Γενικά στα pet shops δεν έχω καμία εμπιστοσύνη μπορεί να μου έδωσαν ότι είχαν. Να πάρω ξεχωριστό και να του βάλω στην τροφή του;
 
Το κανναβούρι πρέπει να υπάρχει στο μείγμα. Πως λέγεται η τροφή που έχεις;
 
Θα σου γράψω σε λίγο
Δεν θα μπορεσω να σου πω την μαρκα γιατι το εχω βαλει σε βαζω και πέταξα την συσκευασια. Πρέπει να ήταν vitakraft, την είχα πάρει 6 ευρώ το κιλό. Τέλως πάντων εγω πήρα καναβούρι να του βάλω λιγάκι μέσα.
 
Άλλες συσκευασίες (άλλα μίγματα καλύτερα) περιέχουν καναβούρι και άλλες όχι, εξαρτάται εάν θέλουμε να τους δώσουμε ή όχι(πχ φτωχή διατροφή το χειμώνα /πιο πλούσια όταν προετοιμάζουμε τα πουλιά για την αναπαραγωγή). Είναι λιπαρός σπόρος και τον προτιμούν αν όμως το μίγμα μας περιέχει παραπάνω αναλογία από τη συνηθισμένη πιθανόν να τρώνε μόνο αυτό και τα υπόλοιπα σποράκια θα τα σκορπάνε υπάρχει και σχετικό θέμα με τις ιδιότητες των σπόρων ξεχωριστά για τον καθέ ένα!
 
Άν έχει χώρισμα, πάρε ακόμη ένα αρσενικό. Έτσι θα έχουν ανταγωνισμό και θα κελαηδάνε περ/ρο, αλλά δεν πρέπει να βλέπονται.
Στις ακριβές τροφές κι εγώ δεν βλέπω καναβούρι, εκτός από μία. Όπως και νίζερ.
 
Back
Top