Ασθένειες Θέλω να προετοιμαστώ κατάλληλα για την πτερόρροια

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας. Σε λίγο καιρό θα αρχίσει η περίοδος πτερρορια ς και θα ήθελα να προετοιμάστω κατάλληλα γι αυτήν την δύσκολη για τα πουλιά περίοδο ώστε να την περάσουν οσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Να χρησιμοποιώ το φάρμακο pterophene solution της tafarm ή κάποιο πολυβιταμινουχο σκεύασμα και αν ναι πιο;

Ακόμη να χρησιμοποιώ το ίδιο μείγμα τροφής ή να αγοράσω το μείγμα της ριο που λέει ότι κάνει για την πτερρορια;

Και τέλος τι άλλο θα μου προτείνατε για τη σωστή διατροφή;
 
Οκ το έχω διαβάσει αυτό και σε ευχαριστω
Αλλά μια απορία μου είναι αυτή με τα φάρμακα και με την τροφή το σιτιρεσιο που έχω αναφέρει παραπανω

Και επίσης αυγο η αυγοτροφη (εμπορίου ή και σπιτική);

Ποιους extra σπόρους να προσφέρουμε κι κάθε πότε;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Extra θεωρούνται οι σπόροι όπως Κια, περίλλα κλπ... όσοι σπόροι δηλαδή δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή στα μείγματα σπόρων (μικρά ποσοστά) ώστε να ενισχυθούν τα πουλιά για μικρό διάστημα.
Φάρμακα δεν θέλω καν να συζητώ για τα πουλιά... στα καλά καθούμενα.
Όπως και τα σκευάσματα όταν δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες των πουλιών.
Αυγό βάλε. Μόνο όσοι έχουν θέματα με τα χρώματα τα αποφεύγουν.
Στα χρόνια που κάνεις εκτροφή πως αντιμετώπιζες την πτερόρροια των πουλιών σου;
 
@misalouris σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.
Όλα τα χρόνια αντιμετωπίζω την πτερρορια με ενισχυμενη διατροφή (αυγο χόρτα και λίγα φρουρά) και το φάρμακο της ταφαρμ
 
Έστω. Είναι κακό να το χρησιμοποιώ;

Αυγο θα δίνω. Αυγοτροφη χρειάζεται; Ν Α αγοράσω και ν ναι ποια ή να φτιάξω μόνος μου;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι κακό να το χρησιμοποιώ;
Όχι δεν είναι κακό αρκεί να μη βασίζεσαι μόνο σε αυτό και να μην ξεχνάς ότι η σωστή διατροφή και η φροντίδα για τη συγκεκριμένη εποχή προέχουν από οποιοδήποτε συμπλήρωμα.
 
Όσον αφορά τις αυγοτροφες;
Όλα αυτά που ρωτάς έχουν απαντηθεί στο άρθρο που σου πρότεινε ο Γιάννης. Λίγο πολύ, ότι έχω να πω για το θέμα, το έχω γράψει εκεί. Κάνε σε παρακαλώ τον κόπο και διάβασε το προσεκτικά. Στη συνέχεια, εάν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία μπορείς να ρωτήσεις για να μιλήσουμε για αυτή. Είναι πιο εύκολο έτσι παρά να ξεκινάμε από το μηδέν, ειδικά όταν υπάρχει ήδη μια βάση για να ενημερωθείς στην αρχή. https://petbirds.gr/article/bird-moulting/
 
έχω δυο αρσενικά καναρινάκια, πάνω από οκτώ χρονών και τα δυο.
με βραστό αυγουλάκι, πρασινάδες, καθημερινά μπανάκια και ήλιο (πριν τις 9πμ και μετά τις 8 μμ για να αποφύγουμε και την ζέστη), περνάνε την πτερόρροια, εύκολα και γρήγορα. (ο ναμ ναμ μάλιστα, δεν σταματάει ούτε το κελάηδημα)

δεν δίνω ούτε συμπληρώματα, ούτε αυγοτροφές. Πιστεύω ότι το αυγό είναι καλύτερο.
 
timbradoscanary-r74.blogspot.com/p/blog-page_29.html είπε:
και θα πρέπει να προσέχουμε επίσης και τη διατροφή του πουλιού, δηλαδή να μην του δίνουμε πολλούς σπόρους νίζερ και κανναβουριού (λιπαροί σπόροι),

Ισχύει κάτι τέτοιο; Όσο αναφορά τους λίπους σπόρους;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μήπως να μας έβαζες όλην την παράγραφο για να δούμε τι ακριβώς λέει;

Εδώ Γιάννη είναι ολόκληρη η αναφορά του άρθρου στην πτερόρροια:
timbradoscanary-r74.blogspot.com είπε:
H. Η πτερόρροια στα καναρίνια

Τα καναρίνια (φυσιολογικά) μία φορά το χρόνο αντικαθιστούν τα πούπουλα και τα φτερά τους (πτερόρροια). Συνήθως, αυτό γίνεται στο τέλος του καλοκαιριού και διαρκεί περίπου 8-10 εβδομάδες. Στη φάση αυτή το κλουβί και ο χώρος γύρω από αυτό είναι γεμάτο πούπουλα.

Δε χρειάζεται να ανησυχούμε αρκεί να προσέχουμε να μην είναι συνεχώς σε έντονο φώς και θα πρέπει να προσέχουμε επίσης και τη διατροφή του πουλιού, δηλαδή να μην του δίνουμε πολλούς σπόρους νίζερ και κανναβουριού (λιπαροί σπόροι), ενώ καλό είναι να αυξήσουμε το σπόρο περίλλα και να δίνουμε συχνά αυγό και αγγούρι. Φυσικά, θα πρέπει να χορηγούμε συχνά μπάνιο για να ανακουφίζεται το καναρίνι και να γίνεται καλύτερη και ευκολότερη απομάκρυνση των παλαιών πούπουλων.

Αν το πουλί παρουσιάσει πτερόρροια εκτός της κανονικής περιόδου (π.χ. καλοκαίρι), τότε μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει και θα πρέπει να ζητήσουμε τη γνώμη κάποιου ειδικού.
http://timbradoscanary-r74.blogspot.com/p/blog-page_29.html
 
Εδώ Γιάννη είναι ολόκληρη η αναφορά του άρθρου στην πτερόρροια:

http://timbradoscanary-r74.blogspot.com/p/blog-page_29.html
Με άλλα λόγια ειναι λάθος να δίνουμε λιπαρους σπόρους κατά την πτερορροια; Αν ξέρει κάποιος, θα ήθελα να μας το εξηγήσει. Δεν λέω ότι κάνω το σωστό, αλλά έχω την τάση να δίνω έξτρα λιπαρους σπόρους σε αυτήν τη φάση, κυρίως για να έχουν ενέργεια, μια και καταναλώνουν πολλή ενέργεια, και πραγματικά αν κάνω λάθος στον συλλογισμό μου, να το ανατρέψω εφέτος τουλάχιστον που είμαστε στα πρόθυρα αυτής της περιόδου.
 
"Τα φτερά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από 21 διαφορετικά αμινοξέα. Τα 2 ουσιαστικά αμινοξέα Λυσίνη και Μεθονίνη είναι ιδιαίτερα σημαντικά κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας. Αυτά τα δύο αμινοξέα βρίσκονται συνήθως σε μικρή ποσότητα στις περισσότερες δίαιτες για πουλιά."

το παραπάνω είναι απόσπασμα από το άρθρο:
Η πτερόρροια των καναρινιών

σύμφωνα με το παραπάνω και με το παρακάτω :
Πρωτεΐνη
: Αυγό ή αυγοτροφή δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Το σφιχτοβρασμένο είναι καλή πηγή πρωτεϊνών. Να είστε προσεκτικοί με την αλλοίωση του βρασμένο αυγού, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός. Μην αφήνετε το αυγό στο κλουβί για περισσότερες από τρεις με τέσσερις ώρες.

Ασβέστιο Ιχνοστοιχεία: Σουπιοκόκκαλο μόνιμα στο κλουβί και επίσης προσφέρουμε το αυγό μαζί με το τσόφλι του, το οποίο καταναλώνεται και αυτό από τα καναρίνια. Ακόμη, <Link Removed> που είναι μια από τις πιο πλήρεις διαθέσιμες πηγές πρωτεΐνης

Βιταμίνες
: Λαχανικά (κυρίως πράσινα φυλλώδη), τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Μπορείτε να τους προσφέρεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα καλά πλυμένα και στεγνά. Επίσης, μπορείτε να προσφέρετε εναλλάξ φύτρα σπόρων τα οποία είναι επίσης μια πολύ θρεπτική τροφή.
(απόσπασμα από το ίδιο άρθρο )
εγώ πιστεύω ότι οι παραπάνω λιπαροί σπόροι είναι ας πούμε περιττοί την εποχή της πτερόρροιας, αφού τα πουλιά χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερο "λίπος"[/B][/SIZE]
 
Εγω παντως τους βαζω αυτη την εποχη, καθε 3 μερες λευκη και καφε περιλλα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Και η κινόα ειναι στα ισχυρά πρωτεϊνούχα σπορικά, χωρίς πολλά λιπαρά. Βράζεις 5', αφήνεις και αλλά 5' στο νερό το ζεστό μέχρι να βγουν τα φύτρα, και σερβίρεις.
 
Back
Top