Γενικά Θέλω να σιγουρευτώ ότι το cockatiel μου είναι αγόρι

thanos123

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2014
Μηνύματα
34
Έχω ένα κοκατιλ περίπου 5μηνων το έχω εξημερώσει δηλαδή το βγάζω από το κλουβί με κανονικά φτερά και κάθετε στον ώμο μου και μιλάει λέει Ρίκο το όνομα του. Θέλω να σιγουρευτώ ότι είναι αγόρι να σας δώσω φώτο να δείτε;

2102644_orig.jpg

Home
εφτιαξα ενα προχειρο site με φοτο με το cockatiel μου.
 
απο πτι διαβασα εχει χαρακτιριστικα και απο τα δυο φιλα μαλλον θα καταλαβω αν μεγαλωσει λιγο ακομα

επεισης κελαειδαει πολι συχνα πολυ δυνατα και με μεγαλη διαρκεια
 
δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά. Οπτικά μπορούμε να πούμε μετά την πρώτη πτερόρροια και το δικό σου είναι μικρό ακόμα. Η ουρά δείχνει θηλυκό γιατί έχει γραμμώσεις, η φωνή δείχνει αρσενικό (σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, γιατί και το θηλυκό βγάζει φωνές). Το κίτρινο στο πρόσωπο αν ήταν αρσενικό έπρεπε να είναι πιο έντονο. Το πορτοκαλί είναι καλογραμμένο και ταιριάζει σε αρσενικό.
Αν είναι θηλυκό πρέπει να είναι πιο ήρεμο στην συμπεριφορά και η κίνηση του σώματος να είναι εμπροσθοβαρής. Αν είναι αρσενικό στην κίνηση θα ανοίγει περισσότερο τις φτερούγες του προς τα πίσω.
Αν βιάζεσαι πολύ να μάθεις, η μόνη ασφαλής μέθοδος είναι το τεστ dna.
 
να ευχηθουμε να ειναι αρσενικο γιατι θα εχει προβλημα με το ονομα. Να σου ζησειειναι πανεμωρφο το πουλακι! 🙂
 
Εγω πιστευω οτι ειναι αρσενικο το πουλακι. Καταρχην τραγουδαει και μιλαει τοσο μικρο που αυτο το κανουν τα αρσενικα και αρκετα σπανια τα θηλυκα. Για να πω την αληθεια εγω δεν εχω δει με τα ματια μου ποτε θηλυκο κοκατιλ να τραγουδαει και να μιλαει παρα μονο σε βιντεο στο ιντερνετ. Επισης ειναι του βασικου χρωματισμου κι αν ηταν θηλυκο θα ειχε πιο γκριζο προσωπακι, αυτο εχει ηδη ασπρισει αρκετα στο προσωπο, θα δεις σε λιγο που θα ερθει η πρωτη του πτερορροια (6-8 μηνων) θα ξεκαθαρισει τελειως το χρωμα του και θα φυγουν και οι ραβδωσεις απο την κατω πλευρα της ουρας και των φτερων πτησης.
 
Σας ευχαριστώ.

Γινεται να βαλω ηχογραφιση να το ακουσετε πως τραγουδαει;
 
Μπορείς να ανεβάσεις στο youtube και να μας βάλεις το link εδώ.
 
θα το αποθηκεύσεις στο pc σου και στο youtube θα πατήσεις μεταφόρτωση
 
Το κανω αλλα μετα λεει οτι δεν μεταφορτοθηκε και και ξανα δωκιμαζω αλλα τπτ
 
Θα προσπαθισω τωρα το μησιμερη γιατι το μισιμερη του ερχονται η ορεξεις
 
Αυτο το κοκατιλ ειναι πιο αρσενικο κι απο τα αρσενικά καθως η μεταλαξη του ειναι νορμαλ γκρί και αν ηταν θυλικό θα ήταν ολο γκρί δεν θα ειχε κίτρινη μούρη Και εκτός αυτου δέν ειναι 5 μηνών ακριβώς σίγουρα 7 μηνών και πάνω μπορει και πάνω απο ενός έτους. Γιατί 7 μηνων παίρνουν την τελική μορφή τους οταν ειναι μικρά ειναι τελείως γκρί σαν τα θυλικά αλλα απο 5 μηνών αρχίζει και κιτρινίζει η φάτσα τους και 7 μηνών ειναι ακριβώς έτσι οπως το δικό σου. Αν οταν το πήρες ήταν τελειως γκρί ή έστω λίγο γκρί η φάτσα του τοτε ναι ειναι περιπου 7 μηνων! αν ομως το πήρες έτσι ακριβώς ιδικά αν το πήρες απο πετσοπ δεν μπορείς να ξέρεις ποσο ειναι και ενα και δυο χρονών ή και παραπάνω Ελπίζω να μη σου τα είπα μπερδεμένα γιατι έχω καιρό να γράψω σε φόρουμ!
 
Το εχω 1μηνα και στης 14 θα του μαρτη θα κλεισω 2μηνες ομως η ουρα του ειναι χροματιστη και αυτο ξμε ανησηχη παντος ειναι 5 μηνων σιγουρα γιατι αυτος που το ειχε το πετ σοπ ειναι φιλος του μπαμπα μου οποτε μαλλονν δεν μας ειπε ψεματα
 
Ψέμματα όχι αλλά ίσως δεν ήξερε επακριβώς. Πέντε το πήρες και δύο που πέρασαν, ε είναι σίγουρα πάνω από επτά μηνών. Η ουρά θα αλλάξει με την πρώτη πτερόρροια.
 
Δεν έχει σημασια αν ειναι χρωματιστή η ουρά του δεν υπάρχει περίπτωση αυτο το κοκατίλ να ειναι θυλικό! Αμα πέσσω έξω σου δίνω και τα τρία κοκατιλ που έχω και το ενυδρείο μου με τα ψάρια! Τώρα με το θέμα της ηλικίας ναι εντάξει δεν λέω οτι σου ειπε ψέματα ο άνθρωπος απλά μπορει να του είπαν οτι ειναι τοσο μηνων αυτοι που του το έφεραν στο μαγαζί και συνήθως αυτοι που φέρνουν ζώα στα πετσόπ δεν ξέρουμε καν τι άνθρωποι είανι και σε τι συνθήκες αμα το έχεις ενα μηνα κοντα στους δυο σημαίνει οτι τοταν το πήρες ηταν 3 η 4 μηνών αποτε αποκλείεται να ηταν κίτρινη η φάτσα του! Εχω ιδιο κοκατιλ αρσενικό εδώ και χρόνια το πήρα 4 προς 5 μηνών απο πετσοπ και έχω στο κινητό μου φώτο ααπο αυτον οταν τον πηρα και απο τα παιδιά του οταν ηταν μικρά ετσι θα σου δείξω πως ειναι ενα μωρο αρσενικό κοκατιλ αυτου του ειδους και πως ειναι ενα 4 μηνών για να καταλάβεις περίπιου τι παιζει
 
Back
Top