Αγορά Θέλω να υιοθετήσω ένα μικρό μπάτζι

Στελακι93

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2019
Μηνύματα
39
Καλησπερα μετά από καιρο! Ενδιαφέρομαι να υιοθετήσω ενα μικρο μπατζάκι κατά προτίμηση από έναν επευθυνο εκτροφεα όσο γίνεται πιο μικρούλη βέβαια στην καταληλη ηλικία δεν θέλω να το χωρίσω πριν την ώρα του απο τους γονείς του. Έχω ήδη ένα μπατζι περιπου ενός χρονου αλλά δεν είναι μαθημένος στο χέρι κ το πήρα πολύ τρομαγμένο ίσως φταίει που του έλειπε ένα δάχτυλο λυπάμαι που το λέω, παρ' όλα αυτά έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο κ μολις τρωει από το χέρι μου μέσα σε 3 μήνες καθώς δεν μπορουσα ούτε να τον πλησιάσω πετούσε σαν τρελός.. Αλλά ας μην ξεφεύγω από το θεμα θα ήθελα αν μπορούσατε να μ δώσετε κάποιες πληροφορίες για εκτροφείς που να πουλάνε ή αν κάποιος εδώ μέσα που να θέλει να χαρισει :)
 
Καλώς ήρθες.

Eγώ έχω μια παροτλετιτσα, την πήρα 1 ετους περίπου, της έλειπε και αυτης ένα δάκτυλο και είναι άγρια και επιφυλακτική. Φυσικά και δεν θα προσπαθήσω ποτέ να την αλλάξω, έρχεται σε μενα όποτε θελήσει αυτή, είναι τρυφερή και ταυτόχρονα ανεξάρτητη και "δύσκολη" στη προσέγγιση, κάτι που το λατρεύω καθώς δε δείχνει "εξαρτημένο" πουλί που δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς εμένα. Το να κάνουμε τα πουλιά μας "μαλθακά" ωστε να εξαρτώνται από εμάς είναι το απόλυτο λάθος. Ιδίως αν θέλουμε να είναι πραγματικά ευτυχισμενα.

Θα πρέπει να προσαρμόζεις τη δική σου ζωή στη ζωή του πουλιού και όχι το πουλί σε σένα, αυτό για μένα είναι ΝΟΜΟΣ. Ενα "εξαρτημένο" απο εμάς πουλάκι οταν θα φεύγουμε ή όταν θα το "κουβαλάμε" σε διακοπες κτλ, θα υποφέρει. Θα φοβάται, θα "πληγώνεται" ψυχολογικά. Και ενα σωρό άλλα που θα μπορούσα να πω.

Αυτά τα έγραψα καθως έχουμε αρκετά "κρούσματα" και συζητήσεις επι παρομοίων θεμάτων τελευταία και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω εξ' αρχής τη θέση μου. Αλλωστε κάπου είχα γράψει και μια λίστα για ποιό λόγο να μην παρει καποιος παπαγάλο. Δεν την παραθέτω, καθως δε νομίζω να τη διάβασε κάποιος με τη δέουσα "προσήλωση".

Οσο για το μπατζάκι σου θα έλεγα να το παρεις μετα τους 2-3 μήνες ζωής του. Να έχει πληρως απογαλακτιστει. Δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάποιον εκτροφέα, αλλα φαντάζομαι θα έχεις προτάσεις απ' τα παιδιά που ξέρουν. Καλή συνέχεια εύχομαι, και σκέψου πολύ καλά για ποιόν λόγο θες το παπαγαλάκι και τι ζωή μπορείς να του προσφέρεις.
 
Εννοείται με τα από 2 3 μήνες δεν είμαι δα κ τόσο σκληρή θα ήθελα το μπαταζακι μ να έχει παρέα να μη είναι μόνα του μέχρι τώρα ελπιζω εγώ να του κάνω 😊 Ρεν έχω βρει τίποτα μέχρι τώρα ούτε εκτροφέα οπότε θα δούμε
 
Back
Top