Γενικά Θέλω παπαγάλο μεσαίου μεγέθους, ροζέλλα ή κοκατίλ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης maria p
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγγραφή
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
25.696
Σκέφτομαι να πάρω έναν μεσαίου μεγέθους παπαγάλο όπως τα κοκατίλ τα οποία και μου αρέσουν, όπως μ αρέσουν και οι ροζέλλες, ή τα ρινγκνεκ, έχω δει τον συγκριτικό πίνακα, οι ροζέλλες εκτός των ωραίων χρωμάτων τους, είναι και χαμηλού θορύβου. Ως χαρακτήρες όμως; Έχω δει από πολλά άτομα εδώ οτι τα κοκατίλ τους εκπαιδεύονται σε μεγάλο βαθμό και είναι τρυφερά πουλάκια, ισχύει το ίδιο και με την ροζέλλα; Επίσης είναι καλύτερα να ζουν ζευγαρωμένα; Κι αν ναι πως ξεχωρίζουμε το φύλλο για να είμαστε βέβαιοι όταν πάμε στο κατάστημα;
Συγγνώμη αν ρώτησα πολλά κι ευχαριστώ πολύ.
 
Οι ροζέλλες από όσα έχω ακούσει εγώ, δεν είναι και τα καλύτερα κατοικίδια! Πολύ επιφυλαχτικά πουλάκια και δύσκολα στην εξημέρωση.. Αντίθετα, τα κοκατίλ -έχω κι εγώ ένα- έχουν απίστευτη ιδιοσυγκρασία, είναι φιλικά, τρυφερά και ακόμη και αν δεν τα πάρεις ταϊσμένα στο χέρι -ανάλογα πάντα και με το πουλί- μπορείς αρκετά εύκολα να τα εξημερώσεις.. Τώρα για ringneck, από όσα ακούω δεν είναι άσχημα σαν κατοικίδια, αλλά για εξημέρωση θέλουν περισσότερη δουλειά, καλύτερα ταϊσμένα στο χέρι. Τώρα, αν έχεις αρκετό χρόνο να ασχολείσαι μαζί τους, δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν είναι ζευγαρωμένα. Για το φύλο, στα κοκατίλ δε μπορείς να είσαι σίγουρη αν πρόκειται για μετάλλαξη, τότε μόνο το test DNA θα μπορεί να σου πει. Όπως και αν είναι νεαρά σε ηλικία δε φαίνεται το φύλο. Στα ringneck αν έχουν ενηλικιωθεί τα αρσενικά έχουν ένα μαύρο δαχτυλίδι γύρω από τον λαιμό, ενώ τα θηλυκά τίποτα. Για ροζέλλες δε γνωρίζω πώς και αν φαίνεται, οπότε θα σου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει!
 
προσωπικά,θεωρώ οτι οι ροζέλλες είναι όμορφα πουλιά, με υπέροχα χρώματα και μελωδική φωνή! Ευκολότερη δεκτικότητα σε εκπαίδευση και πιο ήρεμη, είναι η Crimson https://community.petbirds.gr/threads/Κόκκινη-Ροζέλα-crimson-rosella-platycercus-elegans.1380/ , σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη, όμως...

δε συγκρίνονται με τα cockatiels, σε καμμία περίπτωση, σε εκπαιδευσιμότητα, φιλικότητα, συντροφικότητα!
Εχω δεί άγριο cockatiel, να γίνεται "αρνάκι", σε λιγότερο απο 2 εβδομάδες και ροζέλλα σχετικά ήρεμη, να μην αλλάζει στάση και συμπεριφορά όσο κι αν ασχοληθεί κάποιος μαζί της...
αν λοιπόν,θέλεις χρώμα, μελωδία και ανεξαρτησία απο τον παπαγάλο που θα αποκτήσεις, μια ροζέλλα είναι μια χαρά για εσένα!
Αν,όμως θέλεις, παρείτσα, χιούμορ και... Περισσότερη κουβεντούλα, για εσένα υπάρχει το cockatiel, που είτε μιλήσει είτε όχι, το στοματάκι του,θα λέει, λέει, λέει. 🙂
Απο εσένα λοιπόν εξαρτάται τι ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου... Καλή επιλογή!
 
καλημέρα, σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο, όταν λέμε μετάλλαξη; δεν έχει τύχει ν ακούσω κάτι γι αυτό. Βέβαια δεν σκέπτομαι την αναπαραγωγή αλλά για δική τους καλοπέραση αναρρωτιέμα για ζευγάρι
 
Cockatiel Mutations | cockatiel.org/mutations/

δες, εδώ Μαρία, οι μεταλλάξεις, είναι χρωματικές ποικιλίες κατα κύριο λόγο!
 
οσο για ringneck γιατι για αλλα ηδη δεν ξερω εχω εχω αυτο εδω το φατσονι! φοβισμενο ακομα αλλα σου εγγυωμαι πως δεν θα σε απογοητευσει η αγορα ενος τετοιου παπαγαλου!
 

Συνημμένα

  • ATT178097.webp
    ATT178097.webp
    12 KB · Προβολές: 151
Γεια σου Μαρια!
Και τα κοκατιλ και τα ρικνεκ ειναι εξαισια πουλακια, γιατι δεν σκεφτεσαι να παρεις ημερα;Ξερω ενα πετ σοπ που εχει φερει μωρα ρικνεκ ημερα πολυ ομορφα ολα τους.
Η εξοικειωση ενος μωρου ρικνεκ θα ειναι πολυ πιο ευκολη απο ενος αγριου ρικνεκ!
 
Pano σκεψου καλα αυτο που σου ειπε η Βικτορια γιατι αν παρεις αγριο θα το μετανιωσεις πολυ γρηγορα!
 
😀 Μαρια! Ο Πανος εχει ηδη ειναι αγριο ναι και δυσκολο λιγο στην εξημερωση αλλα θα στρωσει! Γνωμη μου Μαρια ειναι να παρεις μωρο!
 
Εγω εχω ringenck parakeet,cocotiel whiteface και παλια ειχα μια αρσενικη ροζελα! Πιο που απο ολα να σου πω την αληθεια συμπαθησα τον Αλμπερτινο (την ροζελα μου)! Εξημερωθηκε πολυ γρηγορα αλλα ηταν και μικρο! Οσο για το κοκατιλ -τη Μιλλη μου- ειναι και αυτη κουτσα - στραβα εξημερωμενη! Τα ρινκνεκ ειναι παρα πολυ εξυπνα αλλα γενικα αγρια πουλια! Ειναι πολυ δυσκολα στην εξημερωση και θελουν πολυ χρονο! Αν ομως εκπαιδευτουν μπορεις να τους μαθεις πολλες λεξεις και κολπα!

Εγω θα σου συνιστουσα να παρεις ή ροζελα ή κοκατιλ!
 
σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά, τελικά είμαι πολύ αναποφάσιστη. Περασα πάλι σημερα από το πετ σοπ είχε μόνο ένα κοκατίλ, το βρήκα συμπαθητικό αν και κάπως ταλαιπωρημένο, αλλά ήταν κι αυτό ένας λόγος που μου προκάλεσε συμπάθεια. Πού είναι το πετ σοπ με τα μωρα;
 
περασα πάλι σημερα από το πετ σοπ είχε μόνο ένα κοκατίλ, το βρήκα συμπαθητικό αν και κάπως ταλαιπωρημένο, αλλά ήταν κι αυτό ένας λόγος που μου προκάλεσε συμπάθεια.

Μαρία, αν το πουλάκι φαίνεται πως ασθενεί ή πως είναι ταλαιπωρημένο και γενικά δεν φαίνεται και πολύ καλά, θα σου πρότεινα να μην το πάρεις. Προτίμησε ένα πουλάκι ζωηρό και που φαίνεται πως δεν έχει κάποια ασθένεια.

Το να ψωνίζουμε από pet shop με άρρωστα, ταλαιπωρημένα και παραμελημένα πουλιά δεν βγάζει πουθενά παρά μόνο να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

Επίσης είναι καλύτερα να ζουν ζευγαρωμένα;

Αν δεν έχεις χρόνο να ασχολείσαι με το πουλάκι που θα πάρεις, τότε το καλύτερο ειναι να το κάνεις ζευγάρι, ώστε να μην νιώθει μόνο του και αποκτήσει άσχημες συνήθειες, όπως το να μαδάει τα φτερά του. Αν πάλι έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο και μπορείς να ασχολείσαι αρκετά μαζί του, μπορείς να πάρεις ένα πουλάκι.
 
έχεις δίκηο Αναστασία μου για τα petshops και την επιλογή ενός υγιούς και ζωηρού ζώου αλλά πολλές φορές στεναχωριέμαι που τα βλέπω να υποφέρουν σε βρώμικα κλουβιά, σκοροφαγωμένα τέλος πάντων είναι θλιβερό.
εργάζομαι φυσικά χρόνος έτσι κι έτσι αρα καλύτερα ζευγάρι.
σ ευχαριστώ πολύ
 
Και εγω συμφωνω σε αυτο αλλα εγω κανω σχεδον παντα το αντιθετο! Τα λυπαμαι και τα παιρνω!
 
Back
Top