Γενικά Θέλω πληροφορίες για αγορά παπαγάλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης renakan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

renakan

PB New Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
6
Πόλη
Ηράκλειο
Εδώ και καιρό θέλω να αγοράσω παπαγάλο αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Πήγα σε ένα pet shop τελευταία να αγοράσω τροφή για καναρίνια και είχε ενα παπαγάλο πολύ φιλικό με τους ανθρώπους(έπαιρνε τροφή από το χέρι μου χωρίς να είναι επιθετικός). Όμορφος... Τον πουλάει 400€ και μου είπε πως είναι μαξιμιλιανός και είναι από τους ομιλούντες. Εγώ ψάχνοντας στο ιντερνετ δε βρήκα τέτοιο είδος.Αυτο που με ενδιαφέρει είναι αν όντως υπάρχει τέτοιο είδος και αν γίνεται να πωλειται σε αυτή την τιμή ένας παπαγάλος που μπορεί να μιλήσει. Είμαι ασχετη με το θέμα γι'αυτό παρακαλώ να μου δώσετε όσες περισσοτερες πληροφορίες γίνεται. Ευχαριστώ!
 
Να σου πω το πουλί μήπως το είδες σε ένα Pet της Παπανδρέου απέναντι περίπου από το σούπερμαρκετ "Χαλκιαδάκης";
 
Καταρχας καλως ορισες στην παρεα μας! Πριν προβεις σε καποια βιαστικη ενεργεια διαβασε προσεκτικα τα παρακατω. Ενας παπαγαλος ειναι δεσμευση, παντοτινος συντροφος και πρεπει να σκεφτεις πολλους παραγοντες πριν αγορασεις καποιον. https://community.petbirds.gr/threads/Συγκριτικός-πίνακας-ειδών-παπαγάλων-project.7745/
 
Ο παπαγάλος είναι maximilian.. Νομίζω έτσι γράφεται! Όταν είχα περάσει εγώ πριν δυο μήνες, δεν έπαιρνε το μπισκότο από το χέρι πάντως.. Η τιμή και ειδικά για Pet είναι χαμηλή για ήμερο πουλί, άρα δεν είναι ταισμένο στο χέρι. Οι παπαγάλοι θεωρητικά, αν ασχοληθείς όλοι μπορούν να μιλήσουν. Εκεί έχει και έναν άλλο παπαγάλο, αλλά αν δεις πώς είναι εκεί ο καημένος ο κοκατού μαδημένος θα καταλάβεις ότι δεν είναι και το πιο κατάλληλο μέρος. Όταν μάλιστα της ζήτησα εξηγήσεις, μου είπε χαζομάρες... Τώρα αν με το δώσε δώσε κάθε μέρα μπισκότο στο τέλος το παίρνει μόνος του από το χέρι, τί να πω, μπορεί. Αλλά εμένα τότε μου είχε πει θυμάμαι, ε αυτός δεν είναι τόσο ήμερος! Άσε που όταν ρώτησα αν έχει δαχτυλίδι το πουλί, κοίταξε λίγο και μου κάνει, "ε αυτός δεν έχει".. Αυτό από μόνο του με βάζει σε υποψίες! Εγώ δεν θα έπαιρνα αυτό το πουλί από εκεί, εκτός και αν ήθελα να κάνω μια καλή πράξη για να το γλιτώσω.. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο κατοικίδιο για να βγαίνει και να κάθεται στο χέρι σου. Αν θες να προσπαθήσεις κάτι μαζί του, τότε ok.. Αλλά γενικά αυτή η οικογένεια παπαγάλων δεν είναι και πολύ εύκολα. Έψαχνα εγώ ένα παρόμοιο είδος, για αυτό στο λέω...
 
Σ'ευχαριστώ Yasmin... Εσύ που έχεις ασχοληθεί, ποιο είδος θα πρότινες;
 
Είναι ένα είδος Pionus.Maximilian Pionus.Tα λατρεύω αυτά τα πουλάκια.
 

Συνημμένα

  • PRT_0001255_20030111214754.webp
    PRT_0001255_20030111214754.webp
    9,4 KB · Προβολές: 115
Τα λατρεύεις ε;Αυτο είναι καλό σημάδι.. Έχουν κάτι ιδιαίτερο;Ξέρεις κατι γι'αυτά;Θα ήθελα να ξερω:)
 
Κοίτα να δεις να ξέρεις ότι κάθε πουλί έχει το δικό του χαρακτήρα, μπορεί δηλαδή να διαβάσεις ότι θεωρείται ήσυχο από την άποψη θορύβου και τελικά να σου βγει φωνακλάς.
Διάβασε εδώ.
https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλος-white-crowned-pionus-senilis.6539/

Pionus Parrot's Website

Παρατηρώντας και καταγράφοντας την συμπεριφορά των πουλιών μας

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου
 
Μπήκα και τα διάβασα όλα αυτά,έχουν χρήσιμες πληροφορίες. Όμως τι γίνεται με το ποιος είναι ο αρχηγός όταν αγοράζεις τον παπαγάλο από το pet shop και είναι ήδη σε κάποια ηλικία; Πόσο εύκολα προσαρμόζεται;Επίσης πώς θα γνωρίζω την πραγματική του ηλικία;
 
Λοιπόν ένα ένα την ηλικία θα τη γνωρίσεις από το δαχτυλίδι κλειστού τύπου που θα έχει το οποίο φοριέται όταν είναι μωρό και γράφει τα στοιχεία του εκτροφέα, τον αριθμό του, πουλιού την χώρα, προέλευσης και το έτος γέννησης. Τώρα το θέμα της προσαρμογής είναι μεγάλο θέμα. Καλό θα είναι να πάρεις ένα παπαγάλο ταϊσμένο στο χέρι για να είναι ήμερος που μόλις έχει απογαλακτιστεί, δηλαδή να τρώει μόνος του. Τώρα αυτό μπορεί να συμβεί και από pet shop όπου θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα να σε μάθει το πουλάκι να σε εμπιστεύεται δηλαδή,όπου δεν μπορούμε να βάλουμε χρονικά όρια για την προσαρμογή του.Αν φτάσεις εκεί, εδώ είμαστε, ότι ξέρουμε από τις εμπειρίες μας θα σου πούμε.
 
Καταρχάς καλώς όρισες στην παρέα μας, ψαχνής αυτό το είδος η ότι άλλο βρεις, κν ψάξεις σε αλλά μαγαζιά θα βρεις και αλλά ίδει.
Ένα μαγαζί που έχει ένα Cockatiel ταϊσμένο στο χέρι είναι στην ΜΙΝΟΟΣ πιω πάνω από το TALOS PLAZA αν θες ρίξε μια ματθία και εκει.
 
Back
Top