Γενικά Θέλω 2 παπαγαλάκια που να αντέχουν στο μπαλκόνι χειμώνα καλοκαίρι

giannis.kirp.

PB Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.048
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Θα ήθελα να αποκτήσω 2 παπαγαλάκια που να αντέχουν στο μπαλκόνι χειμώνα καλοκαίρι και να μην έχουν πολλές απαιτήσεις. Τι είδος μου προτείνεται; Αν θέλετε γράφεται και πόσο κοστίζει το είδος που μου προτείνεται.:)
 
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αξίζει να πάρεις παπαγάλους και να τους έχεις μόνιμα στο μπαλκόνι.
Δεν είναι μελωδικά πτηνά, είναι πτηνά συντροφιάς, το έχουν ανάγκη και τα ίδια. Επίσης ακόμα και αν αντέξουν κάποια χρόνια τις χειμερινές συνθήκες, θα μειωθεί κατά πολύ η διάρκεια ζωής τους από την υπερπροσπάθεια της επιβίωσης τον χειμώνα.
 
Κατάλαβα επειδή θέλω πολύ να πάρω παπαγάλο θα ήθελα να μου προτήνεις ένα όχι πολύ μεγάλο σε μέγεθος είδος για να μην πιάνει χόρο το κλουβί μέσα στο σπίτι.
 
Συμφωνώ με τον Σταύρο, είναι έξυπνα, όμορφα, "εύκολα" για κάποιον που δεν ξέρει από παπαγάλους.
Οι τιμές τους ανάλογα αν είναι κοινά ή εγγλέζικα και φυσικά από την πηγή αγοράς τους, είναι γύρω στα 15 με 25 ευρώ το ένα.
 
Δεν θέλω να πάρω από pet shop μπορείτε να μου προτείνεται κάποιων εκτροφέα;

Αν κάποιο έχει να μου προτείνει κάποιο άλλο είδος ας μου πει.
 
Αν κάποιο έχει να μου προτείνει κάποιο άλλο είδος ας μου πει.
Αν το κριτήριο είναι το μέγεθος κλουβιού, τις ίδιες απαιτήσεις χώρου, ίσως λίγο μεγαλύτερες λόγω νευρικότητας πουλιών, και τα lovebirds.
'Η τα parrotlets, μικρά και πανέξυπνα. Ανεβαίνεις στις τιμές πάνω από 50 ευρώ.
Αν είναι να πάρεις ένα πουλάκι, ακόμα και ένα cockatiel θα μπορούσες να πάρεις, εφόσον βέβαια το βγάζεις και έξω για πτήσεις, κι αυτά γύρω στα 50, λίγο πάνω, λίγο κάτω.
Για lovebirds και cockatiels βρίσκεις εύκολα πολλούς εκτροφείς έχουμε κι εμείς μέλος μας τον tzavegio και ίσως κάποιους ακόμα που δεν το γνωρίζω.
 
Θα μπορούσες να δοκιμάσεις και ωδικούς παπαγάλους (red rumped parakeets), αν σου αρέσουν, που κελαηδάνε κιόλας (πολύ ωραία, κατά τη γνώμη μου). Ο εκτροφέας από όπου πήρα τον δικό μου, τα είχε έξω χειμώνα καλοκαίρι. Μου είπε πως είναι πολύ ανθεκτικά - αν και εγώ δεν έχω σκοπό να τον αφήσω έξω, κάνει βαριούς χειμώνες εδώ! Επίσης είναι μικρόσωμα και δεν χρειάζονται πολύ μεγάλο κλουβί, μικρότερα κι από κοκατίλ.
 
Τα budgie είναι κατάλληλα για αρχαριους και με την σωστη φροντιδα μπορούν να φτάσουν μέχρι και στα 15 χρόνια. Εκπαιδεύονται σχετικά εύκολα όταν είναι μικρά αλλά μπορείς να τα εκπαιδευσεις με λίγη περισσότερη δυσκολία αν είναι μεγάλα. Θα σου πρότεινα το συγκεκριμένο ειδος μιας και είναι και για αρχάριους. 🙂
 
Back
Top