Φροντίδα Θέρμανση το χειμώνα (μεσαίοι παπαγάλοι)

fortunatos

PB Known Member
Εγγραφή
10 Αυγ 2018
Μηνύματα
3.083
Πόλη
Αθήνα
Κάποιες απορίες με αφορμή τον 1ο χειμώνα ενός κοκατίλ, δεδομένου ότι τα καλοριφέρ ανάβουν με το σταγονόμετρο...
1. Σόμπα χαλαζία είναι επικίνδυνη; Θα μπορούσε να εκλύει αέρια όπως το τεφλόν;
2. Κεραμικές λάμπες για ερπετά (που δε βγάζουν φως) θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν το βράδυ κοντά στο κλουβί (σε ικανή βέβαια απόσταση, ώστε να μην το καίει);
3. Άλλες ιδέες για θωράκιση του κλουβιού σε εσωτερικό χώρο;
 
Tα πουλιά σε εσωτερικό χώρο προστατευμένο απο ρεύματα αέρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη θερμοκρασία κι ας είναι και 10 C ή παρακάτω. Οι σταθερές συνθήκες είναι αυτό που θέλουν κι όχι μεγάλες εναλλαγές.
 
Η φύση έχει εξοπλίσει τα πουλιά με το τελειότερο μονωτικό υλικό που είναι τα πούπουλα.
Ένα πουλί σε καλή κατάσταση της υγείας του δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τις θερμοκρασίες που έχουμε στην Ελλάδα το χειμώνα μέσα στο σπίτι.
Αν μάλιστα αποφύγουμε τις μετακινήσεις των κλουβιών (μέσα - έξω)... Τότε θα ντυθεί (με πούπουλα) τόσο καλά που άνετα βγάζει το χειμώνα και της Βορείου Ελλάδος έξω σε κάποια προστατευμένη μεριά.
Κι αυτό μπορούν να το εφαρμόσουν ακόμη και οι παπαγάλοι που γενετικά προέρχονται από πολύ πιο θερμά κλίματα από το δικό μας.
Αντίθετα μεγάλος κίνδυνος ελοχεύει από τις ανθρώπινες "τρελές" υπερβολές.
Ούτε πουλόβερ θέλουν τα πτηνά μας, ούτε θερμάστρες και "φούρνους" θερμού περιβάλλοντος.
 
δεν έχουν κανένα πρόβλημα
Ένα πουλί σε καλή κατάσταση της υγείας του δεν έχει να φοβηθεί τίποτε
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :) Άρα δε χρειάζεται κάτι πέρα από τα συνήθη (αποφυγή ρευμάτων αέρα και απότομων αλλαγών στη θερμοκρασία).
Για τις σόμπες χαλαζία γνωρίζει κάποιος κάτι; Τη χρησιμοποιώ για τον εαυτό μου. Σε κάθε περίπτωση έγραψα ένα μέιλ στην εταιρεία και περιμένω απάντηση.
 
..
Για τις σόμπες χαλαζία γνωρίζει κάποιος κάτι; Τη χρησιμοποιώ για τον εαυτό μου. Σε κάθε περίπτωση έγραψα ένα μέιλ στην εταιρεία και περιμένω απάντηση.

Δεν έχω ιδέα προσωπικά. Να μας πεις τι σου είπαν. Κάνε και μια αναζήτηση στο γκουγκλ κι όλο και κάτι θα βρεις.
 
Κάνε και μια αναζήτηση στο γκουγκλ κι όλο και κάτι θα βρεις.
Βρήκα μόνο γνώμες. Τίποτα επίσημο. Λένε ότι είναι οκ... σαν ακτίνες ηλίου, σε αντίθεση με τις αλογόνου που είναι διαφορετικές..
 
Να μας πεις τι σου είπαν.
Μόλις απάντησε η εταιρεία με τις σόμπες χαλαζία. Δε χρησιμοποιούν τεφλόν, αλλά πρότεινε να την ανάψουμε 2 24ωρα μακρυά από το πουλάκι και μετά οκ... "θεωρητικά" είπαν ότι δεν έχει πρόβλημα..
 
To "θεωρητικά" μην το εμπιστεύεσαι και πολύ Γιώργο. Δεν "ξέρω" κάτι απλά το ψιλοφοβάμαι. Ξέρω ότι το πρώτο άναμα πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς σε ανοικτό χώρο γιατί βγάζουν αναθυμιάσεις επικίνδυνες και για τον άνθρωπο. Τώρα "μετά" δεν ξέρω τι γίνεται. Προσπάθησε να μην είναι κοντά στα πουλάκια πολύ ώρα, έτσι κι αλλιώς έχουν τη δική τους τέλεια "μόνωση" και δεν έχουν πολύ ανάγκη.
 
Ξέρω ότι το πρώτο άναμα πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς σε ανοικτό χώρο γιατί βγάζουν αναθυμιάσεις επικίνδυνες και για τον άνθρωπο.



Εγώ αυτό δεν το γνώριζα κι αφού ισχύει και κατά τα λεγόμενα της εταιρείας δεν θα ρίσκαρα να έχω πουλί στο ίδιο δωμάτιο ούτε μετά τα πρώτα ανάματα ούτε γενικότερα καθώς έχουν διαφορετικό αναπνευστικό σύστημα και πιο ευαίσθητο.
 
Back
Top