Αναπαραγωγή Θανατοι νεοσσων 11 ημερων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης takiskl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

takiskl

PB Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2008
Μηνύματα
200
Πόλη
Μαρούσι
Καλησπερα
δυστυχως σημερα το πρωι βρηκα νεκρο τον εναν απο τους τεσσερις μωζαικ νεοσσους και το απογευμα ακομα εναν. Κοιταξα καλα για ψειρες, αλλα δεν ειδα τιποτα. Εξεταζοντας τους δυο ζωντανους ειδα οτι ο λαιμος τους δεν ηταν καθολου φουσκωμενος και μου ανοιγαν το στομα για φαι.
Πιστευω οτι δεν τους ταιζει καλα η καναρα, αν και την βλεπω οτι δεν εχει σταματησει. Μηπως ξερετε τι να τους δωσω αμεσα για να κρατηθουν; Αυριο θα ψαξω να αγορασω ειδικο σκευασμα, αλλα ελεγα να κανω ενα ταισμα αποψε.
Μηπως ξερει κανεις να με κατατοπισει;
 
Κρόκο καλοβρασμένου αβγού με φρυγανιά τριμμένη και χλιαρό νερό για να γίνει χυλός που θα περνάει από τη σύριγγα.
 
κι εγω 1 φορα ταισα με το παραπανω μειγμα, μονο που εγω ειχα προσθεσει και μηλο.
 
Το μονο προβλημα ειναι οτι ειναι μωζαικ και δεν πρεπει να παιρνουν χρωστικες για 50 ημερες περιπου. Βεβαια προκειμενου να τους σωσω την ζωη, σκασιλα μου κι αν χρωματιστουν λιγο παραπανω.
Ελπιζω να μην εχω απροοπτα την νυχτα. Τα τσεκαρα λιγο πριν νυχτωσει και ειδα οτι ειχαν φουσκωμενο λαιμο.
 
ok αυριο το πρωι ταισε τα παλι και πηγαινε να αγορασεις ειδικη τροφη για νεοσσους.
 
Αγορασα την τροφη της orlux για νεοσσους κι εχω ηδη δωσει δυο γευματα. Για να δουμε αν θα τα καταφερω να τους κρατησω στην ζωη. Το περιεργο ειναι οτι και οι δυο γονεις επισκεπτονται την φωλια και καποιες φορες φαινονται στον λαιμο ταισμενα. Τι να πω, θα δουμε.
 
κι εγω αυτη την τροφη χρησιμοποιω για τους νεοσσους μου. Τους βοηθαω παντα την 1η εβδομαδα ανεξαρτητα αν τα ταιζουν οι γονεις τους. Τους αρεσει πολυ.2-3 φορες την μερα να τα ταιζεις οχι παραπανω για να ζητανε τροφη και απο τους γονεις.
 
βαζω νερο μεχρι τη μεση σε φλυτζανι ελληνικου καφε και ριχνω 1 κουταλια του γλυκου σκονη. Το νερο να ειναι χλιαρο και το μειγμα να ειναι παχυρευστο. Τις πρωτες 3-4 μερες το κανω λιγο ποιο αραιό και τις επομενες ποιο σφιχτο. Με αυτο ταιζω περιπου 2 φορες 4-5 καναρινακια.
 
εγω το αραιωσα 1-3. Ποσο διατηρειται ετοιμο; Εχεις καμια ιδεα γιατι στις οδηγιες δεν εγραφε τιποτα.
Παντως ισως φταιει και τιποτα αλλο. 11 ημερων πουλια δεν πεθαινουν απο ελλειψη ταισματος. Εαν δεν τα ταιζε καλα πως εφτασαν 11 ημερων;
 
εγω αυτο που περισσευε το πεταγα αλλα ξερω απο γνωστους μου οτι διατηρειται στο ψυγειο 1 μερα. Κοιταξες στην φωλια μηπως εχει τιποτα ψειρες;
 
Κοιταξα. Εβαλα μαλιστα προληπτικα και raf σκονη που δεν πειραζει τους νεοσσους. Παντως οι δυο εναπομειναντες φαινεται να τα καταφερνουν.
 
πολυ καλη αυτη η σκονη. Μακαρι να σου μεγαλωσουν, σου το ευχομαι!
 
Back
Top