Ασθένειες Θανατος καναρινιου απο μελαγχολια;

Εγγραφή
22 Μαρ 2008
Μηνύματα
103
Πόλη
Χανιά
Καλησπέρα παιδιά.Αντιμετώπισα μια κατάσταση σήμερα που με στεναχώρησε αλλά και με εξέπληξε. Ένα φετινό άσπρο αρσενικό καναρίνι μου, παρουσίασε στο πόδι το "συνηθισμένο" πρόβλημα με τις κεράτινες πλάκες -αν το λέω καλά-. Το έχω αντιμετωπίσει πολλες φορές στο παρελθόν με επιτυχία με την βοήθεια του epithol. Το έβγαλα λοιπόν από την κλούβα (3μ χ 1,5μ) και το έβαλα σε ζευγαρώστρα για να μπορώ να του κάνω την θεραπεία και να μη το κυνηγώ κάθε μέρα στην κλούβα.Λοιπόν ενώ ήταν υγιέστατο(και κελαηδούσε και ήταν ζωηρό μέχρι το πρωϊ σήμερα που το είδα πριν πάω στην δουλειά) ξαφνικά πέθανε. Σοκαρίστικα και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ σαν αιτία ειναι η μελαγχολία που προήλθε από τον περιορισμό του. Υπάρχει τέτοια περίπτωση ή απλά λέω βλακείες;(Λόγω θέσης του κλουβιού αποκλείονται γάτες ή άλλα αρπαχτικά).
 
λυπαμαι πολυ τακη
η αλλαγη κλουβιου να φερει μελαγχολια κ θανατο... Μαλλον απιθανο πιστευω...
οχι οτι δεν εχω ακουσει για θανατο καναρινιου απο μελαγχολια...

αλλα ισως αν σκεφτεις κατι που να εφαγε...🙄

απο οτι περιγραφεις πρεπει να ταν υγιες, ηταν κ μικρο σε ηλικια...
τι να σου πω...😎

απ τις κουστουλιες που μειναν στο κλουβι, ισως μπορεσεις να βγαλεις μια ακρη σε μικροβιολογο, αν επιμενεις να το ψαξεις ακομα περισσοτερο...
τ αλλα πουλια που εχεις φαινονται ολα καλα;
παρατηρησες τιποτα περιεργο;

στο κλουβι που το εβαλες υπηρχε καποιο αρρωστο πιο πριν, η δεν ειχε καθαριστει καλα,ή μηπως ψεκαστηκε κατι;
 
Εχουν αναφερθει στο παρελθον θανατοι πουλιων που προηλθαν απο ΣΟΚ που τους προκαλεσε το κυνηγητο και το πιασιμο με το χερι. Σπανιζουν βεβαια τετοια φαινομενα αλλα... 😕
 
κ μενα, ενας γνωστος πετσοπας γιωργο :),
οταν του λεγα οτι τα πιανω τα πουλια μου, μου λεγε συνεχεια να το αποφευγω,
οτι μπορει να τρομαξει τοσο, που να σου μεινει στο χερι!
αυτος το χε παθει αρκετες φορες.😎

αλλα αυτο, γινεται εκεινη την ωρα πιστευω... (που το κυνηγας να το πιασεις)
ο τακης
καλα το αφησε απ οτι καταλαβα κ κελαηδουσε...
ξαφνικά πεθανε...
 
Παιδιά καλημέρα. Συγνώμη που άργησα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας αλλά ας όψεται η δουλειά μου. Το πουλάκι ήταν φετινό και το κλουβί καθαρό. Τώρα να έφαγε κάτι, τι να πω.Ας είναι το τελευταίο που χάνω και γω και οι υπόλοιποι.
 
Επειδή έκανα μόλις χθες μια κουβέντα με τον κτηνίατρο για θέμα του δικού μου καναρινιού... και αυτό που περιέγραψες ότι συνέβη στο καναρίνι σου Τάκη μου το θύμισε πολύ, στο γράφω μήπως βγάλεις άκρη. Κατά την εξέταση έψαξε πάρα πολύ τα πόδια του, τα οποία φαίνονταν να έχουν λίγο έντονες κεράτινες πλάκες. Άρχισε να τις τραβάει και από κάτω αποκαλύφθηκε μια μικρή πληγούλα σε κάποιο σημείο την οποία κοίταξε με μεγενθυντικό φακό. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου είπε το εξής: "Κάποιες φορές οι κεράτινες πλάκες, μπορεί να μην είναι απλή "ποδάγρα" αλλά να κρύβουν απο κάτω πληγές που μπορεί να είναι... Πανώλη! Ευτυχώς του δικού σου παρα το ότι είχε μια πληγούλα από κάτω ήταν συμπτωματική και δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Αλλά εμείς το εξετάζουμε κάθε φορά όταν βλέπουμε κεράτινες πλάκες... Εξάλλου εάν συμβεί αυτό δεν έχει παραπάνω από 2 μέρες ζωή. Προληπτικά όμως το είδα και αυτό".
Δεν ξέρω τι άλλα συμπτώματα έχει η πανώλη, αλλά επειδή μίλησε για κεράτινες πλάκες και, σχεδόν αιφνίδιο θάνατο, είπα να στο γράψω!
 
Back
Top