Γενικά Θανατος νεοσσων, οφειλεται σε ζευγαρωμα διαφορετικων ρατσων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GALEKOS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GALEKOS

PB Member
Εγγραφή
23 Φεβ 2008
Μηνύματα
326
Πόλη
Θήβα
ειχα ζευγαρωσει ενα LIZARD με ενα αρσενικο κοινο καναρινι εκανε 4 αυγα και εβγαλε 2 νεοσσους τους οποιους τελικα δεν τους ταιζε και ψοφησαν απο τις πρωτες μερες. Δεν το πηρα χαμπαρι γιατι περιμενα μια μερα και μετα να εβλεπα αν θα τα ταιζε. Υπαρχει κανενα προβλημα που το εχω ζευγαρωση διαφορετικα καναρινια;
 
νικο η αιτια του θανατου δεν ωφειλεται στη διασταυρωση διαφορετικης ρατσας. Οι νεοσσοι εμειναν αταιστοι η' εχεις παρασιτα ατη φωλια. Δεν νομιζω να ειναι καποια αλλη αιτια. Το ζευγαρι το ειχες μαζι;ηταν 1η γεννα; Μηπως η καναρα ειναι πρωταρα;αυτες ειναι μερικες ερωτησεις που προκυπτουν αν δεν ειναι καμια αιτια απο τις 2 που σου πρωτοείπα.
 
οχι sainer δε υπαρχει περιπτωση παρασιτων γιατι η ζευγαρωστρα ακομα και χωρος ειναι καινουργιος πρωτη φορα τα εβαλα εκει γιατι το χωρο τον αφτιαξα το καλοκαιρι. Τα πουλια τα εβαλα για πρωτη φορα μαζι.η καναρα εχει ξαναγενηση ενω ο καναρος πρωτη φορα ζευγαρωνει. Μεσα στο χωρο εχω κι αλλα ζευγαρια ετοιμα για γεννα. Τα πουλια τα βρηκα αταιστα
 
αφου το προβλημα ηταν οτι τα μικρα δεν τα ταιζαν εγω σου προτεινω τα επομενα μικρα να τα βοηθας και εσυ στο ταισμα.
 
ok ευχαριστω sainer
τωρα να τα αφησω ετσι; Γιατι θελω να αλλαξω κλουβι να τα βαλω σε μια πιο ευρυχωρη κλουβα μπορω να το κάνω;η πρεπει να τα χωρισω για λιγο; Και τι διατροφη να τους κάνω;
 
η γνωμη μου ειναι να τα αφησεις στο ιδιο κλουβι το ζευγαρι σου. Καθαρισε τη φωλια και ξαναβαλτην παλι και δωσε και νημα για να ξεκινησει η καναρα σου να φτιαχνει νεα φωλια. Να τους βαζεις βρσμενο αυγο, πολυβιταμινες στο νερο, αυγοτροφη, νιζερ και να μην τα χωρισεις.
 
θελω να αλλαξω κλουβι να τα βαλω σε αλλο μπορω;
 
αν δεν γινεται και πρεπει αναγκαστικα κλουβι αλλαξε το οπως λεει και ο βασιλης να ξερεις ομως οτι καποιες καναρες οταν αλλαξουν περιβαλουν η' εστω και κλουβι μπορει να χρειαστουν καποιο διαστημα μεχρι να προσαρμοστουν και να συνιθησουν. Τωρα αν ειναι ενα ιδιο κλοιβι και το τοποθετησεις στο ιδιο σημειο που ηταν το παλιο λογικα δεν θα εχεις προβλημα.
 
να ξερεις ομως οτι καποιες καναρες οταν αλλαξουν περιβαλουν η' εστω και κλουβι μπορει να χρειαστουν καποιο διαστημα μεχρι να προσαρμοστουν και να συνιθησουν.
Κάποιες όντως μπορεί να καθυστερήσουν λίγο αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα κυρίως αφού δεν ολοκλήρωσε η θηλυκιά τη γέννα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα αν μείνει λίγο εκτός φωλιάς πριν αρχίσει πάλι να κάθεται σε αυγά. Να πάρει λίγο τα πανω της δηλαδή πριν την επόμενη γέννα.
 
ok ευχαριστω για τισ απαντησεις σας και το ενδιαφερον σας
 
Back
Top