Αναπαραγωγή Θανατος νεοσσων, που μπορεί να οφειλεται;

giannis30

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2008
Μηνύματα
67
Πόλη
Πετρούπολη
Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να αναφερω ενα γεγονος που εζησα μιας και σε μενα δεν μου εχει ξανατυχει και θα ηθελα την βοηθεια σας.
Σε ενα ζευγαρι καναρινια, μου εχουν ολοκληρωσει τον κυκλο της πρωτης γεννας κανονικα, χωρις προβληματα(η καναρα εκανε 4 αυγα και βγηκαν 3 μικρα) τα οποια τα χωρισα απο τους γονεις μολις ειδα τα πρωτα σημαδια για την δευτερη γεννα. Η καναρα μού εκανε 5 αυγα απο τα οποια πηρα 3 μικρα. Και ενω ολα πηγαιναν μια χαρα, στην εκτη μερα απο την εκολαψη ειδα το ενα μικρο νεκρο. Την επομενη βρηκα το δευτερο. Το μονο που σκεφτηκα οτι μπορει να φταιει και πεθαναν τα 2 μικρα ηταν οτι μπορει να εφταιγε η φωλια μιας και το χτησιμο που ειχε κανει η καναρα ηταν σαν χωνι και αυτο που ηταν κατω κατω δεν θα εφτανε ποτε στο φαγητο. Το προβλημα ομως δεν σταματησε εδω μιας και την 11 μερα βρηκα και το τριτο νεκρο.
Υπαρχει περιπτωση να εγινε κατι και να τα παρατησαν οι γονεις τους;
Απο θεμα χωρου ειναι σε δικο τους χωρο και τα ενοχλω μονο εγω.
Απο θεμα ψειρας,το αποκλειω μιας και ειχα κανει ψεκασμο πριν μπει η φωλια στο κλουβι και κατα την διαρκεια του χτησιματος προσθεσα σκονη.
Εκανα οτι ακριβως ειχα κανει και στην πρωτη γεννα και ολα πηγαν καλα.
Αν μπορει καποιος ας μου δωσει μια εξηγηση μιας και δεν μου εχει τυχει αυτο ξανα.

Συγνωμη αν σας κουρασα!
 
Φιλε αυτο που εχω να πω εγω, ειναι οτι φετος ειναι ιδιαιτερα συχνο το φαινομενο που περιγραφεις χωρις να γνωριζω τον λογο. Επειδη δουλευω σε δημοσιο οργανισμο με πολλα ατομα, αρκετοι που ασχολουνται με αναπαραγωγη συζητουν και προβληματιζονται με αυτο ακριβως το θεμα. Φυσικα ειμαι κι εγω παθων...
 
Back
Top