Φροντίδα Θα έχουν πρόβλημα τα καναρινια σε κλούβα με ξύλα;

panagiotis2014

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2014
Μηνύματα
328
Παιδιά πριν μια βδομάδα βρήκα μια παλέτα πεταμενη. Την πήρα στο σπίτι την ξεκαρφωσα και την αφτιαξα μια ωραία μικρό κλούβα. Πως μπορω να την καθαρίσω; Δηλ τα ξύλα πως θα τα καθαρισω γιατί είναι λίγο βρώμικα. Και την να βάλω πανω στα ξύλα για να μην πάθουν τίποτα τα πουλιά που θέλω να βάλω μέσα; Δηλ κάνα φάρμακο η κάτι άλλο για τυχόν αρρώστιες; Και αμα την βαψω θα ειπαρξει πρόβλημα στα πουλια; Μέσα θέλω να βάλω καναρινια
 
Θα σου προτεινα να μην το κανεις αυτο που σκεφτεσαι γιατι θα αποκτησεις γρηγορα ψειρες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Τα ξύλα γενικά τα τρίβουμε με γυαλόχαρτο για να καθαρίσουν. Θα πρέπει όμως να είναι στεγνά. Μπορείς να τα περάσεις και ένα βερνίκι εμποτισμού αν θες να τους δώσεις καλύτερη όψη και να γίνουν πιο ανθεκτικά. Όσο για τις ψείρες αν γίνεται περιοδική απεντόμωση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 
Δηλ τι πρεπει να κάνω για τις ψείρες; και ποιο φάρμακο να πάρω; και τι βερνίκι;
 
Εγώ θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις άλλα υλικά για να φτιάξεις κλούβα, όπως κουνελοσυρμα γαλβανιζέ, μεταλλική σίτα, αλουμίνιο για σκελετό κλπ, που δε φθείρονται τόσο εύκολα και δεν ευνοούν τα παράσιτα.
Τα καναρίνια είναι πολυ ευάλωτοι οργανισμοί, και με το ξύλο κακής ποιότητας που εχει μια πεταμένη παλέτα, τελικά μάλλον προβλήματα θα έχεις. Κοίταξε στο τμήμα του φόρουμ για διαμονή καναρινιων, αλλά και θέματα που αφορούν σε κατασκευές κλούβας, και θα βρεις πολυ ωραίες ιδέες.
 
Παναγιώτη καλησπέρα,
μπορείς να δεις εδώ την δική μου ξύλινη κλούβα και τα σχόλια σχετικά με την χρήση του ξύλου: https://community.petbirds.gr/threads/Κατασκευή-κλούβας-εξωτερικού-χώρου-με-πέργκολα.25593/#post-299261
Έχω χρησιμοποιήσει ψειρόσκονη περιμετρικά και chevitren https://community.petbirds.gr/threads/chevi-tren-chevita.6881/ τόσο στα πουλιά όσο και στην κλούβα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε προβλήματα. Αυτό που με προβληματίζει στην περιπτωσή σου είναι η κακής ποιότητας του ξύλου που είναι πολύ πορώδες. Μπορείς να το λειάνεις, να το περάσεις με πετρέλαιο και να το βάψεις με βερνίκι ξύλου. Περιμένουμε φωτογραφίες της κατασκευής σου
 
Λοιπον πήγα σήμερα σε ενα μαγαζί με χρωματα και μου έδωσε βερνίκι ξύλου. Μου είπε να το κάνω με γυαλοχαρτο και μετα να το περάσω. Πρεπει μετα το γυαλοχαρτο να βάλω πετρελεο;

Φότο αύριο
 
Παναγιώτη, οι ιδιότητες του βερνικιού είναι να προστατεύουν το ξύλο απο τις ακτινοβολίες του ήλιου και από τις καιρικές συνθήκες. Πέρασε ένα χέρι παρασιτοκτόνο, κυκλοφορει και σε σπρέι και μετά ένα συντηρητικό εμποτισμού ξύλου χαμηλό σε πτητικές ενώσεις (voc) ώστε να μην έχουν κανένα πρόβλημα τα πουλιά σου.Αυτό έχω κάνει εγώ στη δική μου κλούβα και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
 
Να ρωτήσω: το παρασιτικτονο, καθώς το χρησιμοποιείς δεν είναι επιβλαβές για την υγεία;
 
Το συγκεκριμένο που χρησιμοποίησα σε υγρή μορφή έχει χαμηλή οσμή και χαμηλό περιεχόμενο σε διαλύτες και πτητικά. Γιάννη κοίτα, λόγω ευρωπαικής ένωσης σε όλα αυτού του τύπου τα χημικά (βερνίκια λαδομπογιές συντητητικά κτλ) έχουν αφαιρεθεί ή ελαστιχοποιηθούν ουσίες ώστε να είναι λιγότερο επιβλαβείς για την υγεία.Αυτό σηναίνει το voc που βλέπεις πάνω στα κουτιά.
 
Εντάξει ευχαριστώ πολύ ολους για την πολιτημη βοήθεια σας. Αύριο φοτο
 
Το ξύλο ΔΕΝ προσελκύει ψείρες ή άλλα παράσιτα περισσότερο από άλλα υλικά. Οι ψείρες μπορούν να εμφανιστούν και να πολλαπλασιαστούν οπουδήποτε.
Χρησιμοποιώ ξύλινες εξωτερικές κλούβες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αρχικά με καναρίνια, μετά με καρδερίνες και τώρα με εξωτικά είδη, παπαγάλους. Ψείρες (κόκκινα ακάρεα) είδα μόνο μία φορά και ήταν σε μεταλλικό κλουβί!
Το ξύλο είναι ένα όμορφο, φθηνό, οικολογικό, ανθεκτικό, ελαφρύ και εύκολο στην χρήση υλικό και είναι πάντα η πρώτη μου (και τελευταία) επιλογή.
Πέρσι έφτιαξα δύο νέες κλούβες 1μ x 2,5μ x 2,2 μέτρα με ξύλο φυσικά και κουνελόσυρμα, για τις ροζέλες μου. Αν δεν έβαζα τις ροζέλες θα χρησιμοποιούσα κοτετσόσυρμα! Χρησιμοποιώ απλά βερνίκια νερού / εμποτισμού για εξωτερικό χώρο, τίποτα το ιδιαίτερο.
Όποιος έχει πτηνά ή άλλα ζώα οφείλει να κάνει αποπαρασίτωση. Εγώ κάνω γενική αποπαρασιτωση κάθε 3 μήνες, ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες. Κανένα πρόβλημα!
 
Λοιπον πήγα σήμερα σε ενα μαγαζί με χρωματα και μου έδωσε βερνίκι ξύλου. Μου είπε να το κάνω με γυαλοχαρτο και μετα να το περάσω. Πρεπει μετα το γυαλοχαρτο να βάλω πετρελεο;

Πρώτα καθαρίζουμε το ξύλο καλά από σαθρά και ξένα υλικά και το λειάνουμε όσο μπορούμε. Τυχόν τρύπες, σχισμές μπορούμε να τις σφραγίσουμε με ξυλόστοκο ή κάποια μαστίχη. Αφού στεγνώσει και καθαριστεί περνάμε το βερνίκι νερού (χρωματιστό ή άχρωμο με πινέλο ή ρολό).

Το πετρέλαιο για πιο λόγο θέλεις να το χρησιμοποιήσεις; Εξαρτάται από το τύπο του ξύλου.
 
Back
Top