Φροντίδα Θα έχουν τα ζεμπράκια μου πρόβλημα με το κρύο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης geo28310
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

geo28310

PB New Member
Εγγραφή
2 Οκτ 2009
Μηνύματα
1
Πόλη
Ρέθυμνο
Γεία σας από ρέθυμνο. Είμαι καινούργιος στο hobby στα πουλια. Εχω στην κατοχή μου τώρα και λίγες μέρες 1 ζευγάρι παραδείσια ζεβράκια. Πήρα το κλουβί λίγο μεγάλο για να κάνω αναπαραγωγή... Είναι πραγματικά πανέμορφα πουλάκια αρκετά ήσυχα (η γυναίκα μου δεν θέλει παπαγάλους και καναρίνια γιατί κελαιδάνε δυνατά) και γιαυτό τα διάλεξα. Το κλουβί τους το έχω τοποθετίσει στο μπαλκόνι απο βοριά είναι προστατευμενο με τέντα και απο νότια έχω βαλεί στο κλουβί ναυλον. Τι λέτε θα 'εχουν πρόβλημα με το κρύο. Εδώ η θερμοκρασία πέφτει σπάνια κάτω από 10 βαθμούς. Έχω βάλει μείγμα τροφής, και βιταμινη (αυγο) δεν ξέρω ακριβώς πως ονομάζετε. Έχω κρεμάσει κόκκαλο σουπιάς και το νερό τους. Μπανιέρα δεν έβαλα τώρα λόγο κρύου. Δεν ξέρω αν έκανα καλά. Σήμερα έβαλα και φωλιά ξέρετε την ψαθίνη και υλικό (μπομπίνα) απο το pet shop και αμέσως το αρσενικό εφτιαξέ την φώλια τους. Σήμερα το βράδυ μπήκαν και τα δύο μεσα για ύπνο. Τι λέτε θα ζευγαρώσουν, είναι καλη εποχή. Αυτές τις μέρες θα σας στείλω και φώτο. Ευχαριστώ προκαταβολικα.
 
καλήμερα φίλε geo, κοιτά υπάρχουν 2 περιπτώσεις η να είναι αυγοτροφη ξερή η να είναι κίτρινη βιταμίνη που δεν έχει αυγό μέσα, άμα είναι η δεύτερη περίπτωση καλύτερά να την αφαιρέσεις γιατί είναι άχρηστο κατασκεύασμα δεν κάνει τίποτα στα πουλιά και ας το τρώνε με μανία. Αν είναι αυγοτροφη απτήν άλλη να μην τους έχεις συνεχεία άλλα να τους βάζεις 2 φόρες την εβδομάδα. Οι ποιο έμπυροι ας δώσουν τα φώτα τους... Και κάλο θα ήταν ότι τους βάζεις να μην το βάζεις μαζί με την τροφή,την τροφή πάντα μονή της...
 
Καλημέρα geo, να χαίρεσαι το ζευγαράκι σου!
Με το κρύο δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί στην Κρήτη η θερμοκρασία δεν πέφτει χαμηλά. Αρκεί να προστατεύεται το κλουβί απ τον αέρα. Μπορείς να το σκεπάσεις με ναυλον και να αφήσεις την μόνο μια πλευρά ανοιχτή. Το βράδυ που πέφτει λίγο η θερμοκρασία αυτά μπαίνουν στη φωλιά και προστατεύονται.
 
Back
Top