Φροντίδα Θα ήθελα μία πρόταση για κλουβί μπάτζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ckdodis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ckdodis

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2022
Μηνύματα
226
Πόλη
Ηγουμενίτσα
Καλησπέρα σε όλη την παρέα,

είμαι κηδεμόνας ενός αγγλικού μπάτζι και ενός μπάτζι.
Θα ήθελα μία πρόταση για ένα ευρύχωρο κλουβί με μεγάλη πόρτα, με μία μέση ποιότητα κατασκευής.
Αυτή την στιγμή είναι δύο τα πουλάκια ελπίζω να γίνουν περισσότερα.
Η αγορά θα γίνει από το internet μιας και ζώ στην επαρχία.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 
Αν είναι πολλά πουλακια θα πρότεινα μεγάλη κλούβα πτήσης αλλά θεωρώ μονόδρομο την ιδιοκατασκευη σε διαστάσεις 1μ μήκος *0,5μ πλάτος * 0,5μ ύψος..
Αν πάλι είναι χωρισμένα ζευγάρια τότε θα σου πρότεινα να πάρεις 60αρες (περίπου 60*40*40) ζευγαρωστρες της pet Camelot (γύρω στα 25€ κάνουν) που σε συνδιασμό με τη βάση (περίπου 40€) μπορείς να κάνεις μια συστοιχία. Οι ζευγαρωστρες αυτές είναι αρκετά άνετες, καθαρίζονται πάρα πολύ εύκολα.
Κάποια στιγμή θα κάνω μια παρουσίαση τις 60αρες και 75αρες για να βλέπουν και οι υπόλοιποι από επαρχία τις λεπτομέρειες.
 
Αυτό δεν κάνει ούτε για μόνο ένα μπάτζι, το μεσαίο και πάνω. Αυτό είναι για ζεβράκια και τέτοια πουλιά.
ένα κλουβί και 2-6 πουλάκια. Μπορώ να διάθεσω έως 60-70€.

είμαι κηδεμόνας ενός αγγλικού μπάτζι και ενός μπάτζι.
Πότε πήγαμε από 2 σε έξι? Το ποσό αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τόσα πουλάκια, αν όντως σκοπεύετε να αποκτήσετε εως έξι, εκτός κι αν τα βάλετε σε ξεχωριστές ζευγαρώστρες ανα δύο, που και πάλι ξεφευγει η τιμή. Έχω τρία μπάτζι, δύο συνηθισμένα και ένα μισό εγγλέζικο, τα έχω σε δύο μεσαία vision (62εκ μήκος) με μονίμως ανοικτές πόρτες και πάλι το μισο εγγλέζικο δεν πολυχωρά και θα ήθελα ιδανικά να έχει κλουβα για το άνοιγμα των φτερών του, είναι τελείως οριακά το βάθος. Και τα δύο κλουβιά μαζί έκαναν 140Ε, συν φυσικά όλα τα αξεσουαρ.

Δεν καταλαβαίνω τι έχετε κατά νου για το παρόν και το μέλλον, ίσως μερικές πληροφορίες παραπάνω θα μας βοηθούσαν κι εμάς να σας κατευθύνουμε. Πάντως η ιδιοκατασκευή είναι η πιο συνήθης λύση στην Ελλάδα, οπου οι κλούβες πτήσης κοστίζουν πάνω από τον κατώτατο μισθό και πάλι δεν είναι οι πιο σωστες της αγορας.
 
@Nausicaa δύο είναι τα πουλάκια για την ώρα! 😁 Έχεις δίκιο να μπερδεύεσαι. Το σκεπτικό μου είναι το εξής, προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω σε χρήματα και να πάρω ένα πιο μεγάλο κλουβάκι και να έχουν χώρο τα δύο πουλάκια. Σε περίπτωση που αποκτήσω κι άλλα πουλάκια να μπορεί να τα δεχθεί το ίδιο το κλουβί. Σε ευχαριστώ πολύ.
 
@ckdodis Ναι, δυστυχως αυτό το πολύ σωστό σκεπτικό στην Ελλάδα δεν παίζει. Οι μόνες πραγματικές κλούβες της αγοράς που είναι κατάλληλες για μπάτζι ξεκινούν από 250Ε οι όχι και τόσο σπουδαίες και φτάνουν τα 450Ε. Και πάλι, δεν είναι η κλούβα που θα έπρεπε, καθώς είναι σαν πυργοι, ψηλότερες απότι φαρδιές, ενώ τα μπάτζι (και τα περσσότερα πουλια εδώ που τα λέμε) χρειάζονται μήκος για να πετούν, αυτές οι κλούβες είναι πεταμένα λεφτά γιατί τα παπαγαλάκια χρησιμοπιούν μόνο τα πάνω τμήματα. Στην Αμερική υπάρχει ένα σωστό μοντέλο, αλλά δεν υπάρχει εδώ και αν το φέρουν ποτέ θα κάνει μισό χιλιάρικο πάω στοίχημα.
 
Back
Top