Γενικά Θα ήθελα να αποκτήσω έναν παπαγάλο μεγαλύτερο από κοκατίλ

δάγκας

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουν 2009
Μηνύματα
53
Πόλη
Αθήνα
Πριν από ένα χρόνο πήρα κοκατίλ και μου άρεσαν πολυ, ετσι θα ήθελα να αποκτήσω έναν πιο μεγάλο παπαγάλο. Τι λέτε; African grey, macaw...
 
Αν εχεις την οικονομικη δυνατότητα να ανταποκριθείς στην αγορά και στην συντηρηση ενος τετοιου πουλιου, αλλα και τον χρόνο να ασχοληθείς δημιουργικα με πουλι τετοιας κατηγορίας, διαβασε τα παρακάτω αρθρα και αν νιωσεις οτι μπορεις να ανταπεξέλθεις, σου ευχομαι καλη επιτυχια στην επιλογή σου :)
https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων ενός παπαγάλου

https://community.petbirds.gr/threads/Κυανόχρυσος-μακάο-blue-and-yellow-macaw-ara-ararauna.6468/

https://community.petbirds.gr/threa...αγάλος-african-grey-psittacus-erithacus.1078/

https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Μακάο-macaw.6355/
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Χμ... Μηπως να επαιρνες κατι πιο μικρο και ευκολο;!
Υπαρχουν ανθρωποι με μεγαλυτερη εμπειρια του κοκατιλ και δεν τα βγαζουν περα με τα ειδη που προαναφερες...
 
Macaw δεν σου προτεινω γιατι ειναι μεγαλο πουλι και ακριβο αλλα ενα African Grey πιστευω ειναι καλο εφοσον εχεις τον χρονο να τον φροντιζεις και να παιζεις μαζι του...
 
Είσαι έτοιμος για έναν μεγαλύτερο παπαγάλο;
απο το κοκατίλ μέχρι τους μακάο υπάρχει μια μεγάλη διαφορά.Αρχίζοντας απο ανάγκες και χρόνια ζωής και καταλήγοντας σε χαρακτήρα.
Είσαι σίγουρος οτι θα μπορέσεις να είσαι εκεί και για τα δυο πουλιά, δε θα κανεις διακρήσεις,θα ανεχτείς τις φωνές του μακάο και του κοκατίλ μαζί;θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά;ένας μακάο είναι μεγάλη ευθύνη,θα είναι εκεί ως τα βαθιά σου γεράματα, σκέψο αν μπορείς τώρα, αλλα αν θα μπορείς και στο μέλλον να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες και των 2 πουλιών μαζίκαι αν είσαι σίγουρος οτι μπορείς...
με το καλό να το δεχτείς το "μικρό"
 
Αν εχεις χρονο να ασχολεισαι μαζι του, ο African Grey ειναι μοναδικο πουλι, πολυ εξυπνο και το καλυτερο για ομιλια και αλλες μιμησεις, αρκει βεβαια να του κανεις καθημερινη εκπαιδευση. Δεν θα πιστευεις ποσα πραγματα θα λεει και θα κανει.
 
Macaw δε θα στο πρότεινα. Είναι μεγάλη απόσταση απ' το cockatiel στο Macaw. Zako δεν είναι άσχημο. Εγώ βέβαια, όπως κάνω πάντα, θα σου πρότεινα να ρίξεις και μια ματιά στους Eclectus. Είναι καλή επιλογή και κάτι διαφορετικό από Zako.
 
αμα θες κατι λυγο πιο μεγαλο μπορεις να παρεις και ενα ringneck που ειναι και οικονομικο η αμα θες ενα πιο δραστηριο παπαγαλο παρε ενα eclectus, αποψη μου...
 
Εγώ πιστευω πως Ζακό θα ήταν καλή επιλογή. Είναι από τους εξυπνότερους παπαγάλους. Επίσης ειναι στοργικοί και φιλικοί!
 
εγώ είμαι κατά των ζακό 😛
είναι πανέξυπνοι αλλά πολύ ιδιότροπα και δύσκολα πουλιά.
 
εγώ είμαι κατά των ζακό 😛
είναι πανέξυπνοι αλλά πολύ ιδιότροπα και δύσκολα πουλιά.
Το καθε πουλι εχει τον δικο του χαρακτηρα και την δικια του προσωπικοτητα επειδη ετυχε σε καποιες περιπτωσεις οι ζακο να ειναι ιδιοτροποι δεν σημαινει πως ειναι ολοι ετσι.
Για τους κοκατου λενε οτι ειναι κοινωνικοι, για τους ζακο λενε οτι δενονται αποκλειστικα με ενα ατομο για τα κοκατιλ λενε οτι ειναι παιχνιδιαρικα και παει λεγοντας.
Ολα αυτα ειναι κατι γενικο, δεν ξερουμε ο καθενας τι παπαγαλο εχει και πως συμπεριφερεται, εχω ακουσει περιπτωσεις ζακο να ειναι πολυ κοινωνικος και κοκατου να μην θελει κανεναν.
Ειμαι της αποψης πως ο καθε παπαγαλος και ας ειναι της ιδιας ρατσας εχει τον δικο του χαρακτηρα.
Να τονισω πως εγω που εχω και ζακο και κοκατου, δε θα ελεγα τον ζακο μου ιδιοτροπο αλλα τον κοκατου μου!Η Τινκι(κοκατου) ειναι ζωηρη φωναζει θελει να τραβαει την προσοχη συνεχεια και ειναι πιο ευαισθητη. Ο Πωλυ(ζακο) ειναι πιο ησυχος δεν ειναι ζωηρος δεν φωναζει και δεν ειναι τοσο ευαισθητος!
 
Θα συμφωνησω απολυτα με την Βικτωρια. Καθε πουλι οπως και καθε ανθρωπος εχει τον δικο του χαρακτηρα. Προσωπικα η δικια μου και κοινωνικη ειναι, και ευαισθητη, και δεν φωναζει. Μονο μιλαει και σφυριζει τους σκοπους που ξερει.
 
Είναι δεδομένο ότι κάθε πουλί έχει δικό του χαρακτήρα (το έχουμε πει χιλιάδες φορές), αλλά δεν θα πάρεις έναν παπαγάλο ελπίζοντας ότι θα έχει τον αντίθετο χαρακτήρα από αυτό που γενικώς περιγράφεται.
Θα διαλέξεις ένα με βάση τη γενική ομολογία. Αλλιώς θα παίρναμε όλοι κάτι στην τύχη.
 
Κατερινα συμφωνω μαζι σου αλλα καμμια γενικη ομολογια δεν λεει οτι οι ζακο ειναι "ιδιοτροπα" και "δυσκολα" πουλια. Το αντιθετο θα ελεγα, για αυτο προτεινουν ζακο οσοι δεν εχουν τοση εμπειρια με τους παπαγαλους, ειναι τυχαιο αυτο;
Για "δυσκολα"πουλια λενε για τους κοκατου και απ'οτι βλεπω με βαση την δικη μου εμπειρια ειναι αληθεια.
Εγω παντως θα σου προτεινα ζακο!
 
Το καλυτερο για μενα ειναι οτι 1ον καλα κανεις που θα ψαξεις καλυτερα και 2ον να δεις απο κοντα και να ερθεις σε επαφη με τα ειδη που σου αρεσουν!
Να εχεις μια καλη εικονα, οψης, αφης ακουσματος φωνης κλπ!
 
Back
Top