Αναπαραγωγή Θα ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα για την αναπαραγωγή των ζέμπρα

Manolis89

PB New Member
Εγγραφή
20 Ιουν 2020
Μηνύματα
15
Πόλη
Ρόδος
Καλησπερα σε όλους. Θα ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα ως προς την αναπαραγωγή. τα έχω περίπου δύο μήνες μαζί όπως είπα και σε άλλες συνομιλίες αυτού του φόρουμ τους βάζω τροφη(σπορους) βιταμίνη που περιέχει αυγο, σουπιοκοκαλο, και τώρα θα ξεκινήσω και αυγό μόνο του για καλύτερο των πουλιών. τα έχω σε ένα κλουβί που είναι για ζευγάρωμα ώστε να είναι πιο άνετα. τα έχω κρεμάσει σε ένα ψηλό σημείο βέβαια εκεί είναι η πόρτα τησ ταράτσας που ανοιγοκλείνει κάποιες φορές την ημέρα. τα έβαλα εκεί για να έχουν φως

Αρχικά η ερώτηση μου τι άλλο να κάνω για να είναι πιο καλή και πιο σωστή η επιβίωση τους και αν είναι σωστά έτσι όπως τα έχω κάνει.

Και δεύτερον για την αναπαραγωγή... Αν χρειάζεται κάτι παραπάνω αν είναι σωστή περίοδος.
 
Μπορείς να προσθέσεις στην διατροφή τους λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι, άγρια).
Επίσης λατρεύουν το μπάνιο, μπορείς να βάζεις καθημερινά.
Και δεύτερον για την αναπαραγωγή... Αν χρειάζεται κάτι παραπάνω αν είναι σωστή περίοδος.
Στην φύση αναπαράγονται όλο τον χρόνο όσο υπάρχει αφθονία τροφής και πρόσβαση σε νερό.
Στα κλουβιά καλό είναι να μην προχωράνε σε αναπαραγωγή τους ζεστούς μήνες, προσωπικά προχωράω σε αναπαραγωγή από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο.
Να γνωρίζεις ότι τα μικρά απογαλακτίζονται στις 40 ημέρες περίπου.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.. Σε pet shop και κάποια άλλα παιδιά μου είπαν να βάλω φωλιά την έχω εδώ και ένα μήνα αυτή που επισυνάπτω αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο επειδή το θηλυκό ειναι λευκό το αρσενικό είναι στα χρώματα ακριβώς του ζεμπρα..
 

Συνημμένα

  • bacc010.webp
    bacc010.webp
    15,1 KB · Προβολές: 1
@Manolis89 καλησπέρα. έχω και εγώ παραδείσια εδώ και 3 μήνες περίπου. στην αρχή τους είχα βάλει την ανοικτή φωλιά, που κυρίως χρησιμοποιείται στα καναρίνια. καθόταν έκαναν στο σύνολο 11 αυγά. ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν μείνει 6 και καθόταν συνέχεια, βρήκα τα αυγά όλα χαλασμένα. τους έβγαλα την παλιά φωλιά για να βάλω και εγώ αυτή της φωτογραφίας πιο πάνω, αλλά δεν μπαίνουν με τίποτα. Πλησιάζουν εκεί και ξανά φεύγουν. τι μπορεί να φταίει;
 
@Despoina καλησπέρα αυτό συμβαίνει και σε εμένα. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν μήπως την θεωρούν πολύ μικρή και φοβουνται αν και πολλοί μου είπαν ότι είναι η πιο κατάλληλη για τα παραδεισακια..
Δηλαδή εσύ με την φωλιά των καναρινιών σου έκαναν;
Μετά από πόσο καιρό σου έκαναν αβγά που τα έβαλες μαζί;
 
@Manolis89 αμέσως μου έκαναν αυγά αλλά χθες χάλασαν τα 2 τελευταία. Τους κάνω διατροφή εδώ και 2 μήνες με κόκκαλο σουπιάς και τροφές με φρούτα, αυγοτροφή κλπ κλπ αλλά τα σπάνε... Και τώρα που έβαλα τη φωλιά που πρέπει δεν μπαίνουν καν.
 
Τι να πω δεν ξερω θα ρο δοκιμασω λαι εγω την αλλη φωλιά να δω τι θα κάνουν..
Λες εμένα να μην είναι ακόμα στην κατάλληλη ηλικία αλλά το αρσενικό είναι τουλάχιστον 8 μηνών και το θηλυκό όταν το πήρα ήταν 4 μηνών έτσι μου είπαν και το έχω 2 μήνες περίπου άρα θα είναι 6 μηνών. Βέβαια το αρσενικό σε μέγεθος είναι λίγο πιο μεγάλο από το θηλυκό και το θηλυκό μου είναι και λευκό δεν ξέρω αν αξίζει ρόλο αυτό..
Βέβαια συνέχεια είναι μαζί και το βράδυ κάθονται στο ίδιο κλαδάκι πάλι μαζί..
[automerge]1592763356[/automerge]
@Despoina Και το άλλο θέμα που έχω ενώ τους έχω βάλει νιμα είναι βασικά σπάγκο το πήρα απ pet shopμου το πετάνε κάτω και δεν φτιάχνουν την φωλιά
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Manolis89 Για το νήμα μου είχαν πει ότι αν παίζουν και δεν φτιάχνουν φωλιά δεν είναι ακόμα έτοιμα...όσο για την ηλικίακαι εμένα το θηλυκό φαίνεται πιο μικρό από το αρσενικό αλλά όταν τα είχα αγοράσει δεν μου είχαν πει ηλικία. Τι να πω; Τώρα πάλι που τα είδα κάθονται κάτω στο κλουβί.ίσως θέλουν το χρόνο τους να τη μάθουν αυτή!
 
Μανώλη Γεια σου,
Αρχικά να σου ζήσουν τα πουλάκια σου..Αφού συμφωνήσω μέ τον Ιωάννη για όσα σου είπε γιατί κ σε μένα μου είχε δώσει συμβουλές κ ήταν ο λες σωστές κ κυρίως χρήσιμες.. Θα σου πω και εγω την δική μου εμπειρία γιατί ένα από τα είδη των πτηνών που έχω είναι κ τα παράδεισια ζεβρακια.
Αρχικά το χρώμα δεν παίζει ρόλο στην αναπαραγωγη (έχω ακριβώς τους ίδιους χρωματισμούς όπως κ εσύ λευκό(θηλυκό) γκρι(αρσενικο).
Το θέμα φωλιά με απασχόλησε κ εμένα κυρίως στο ότι δεν βολεύει στον έλεγχο των αβγών για το αν είναι γόνιμα η Όχι.. Εγώ έχω την ψαθωτη που έχεις ανεβάσει γιατί όλοι μ έχουν πει ότι είναι η ιδανική και όταν προσπάθησα να την αλλάξω δεν την καινούρια δεν την πλησίαζαν καν..Αν είναι μικρά θα σου κάνουν γέννα απλά θα είναι άπειρα κ μπορεί να είτε να σου εγκαταλείψουν τα αβγά είτε να μην ταιζουν τους νεοσσούς.. στο λέω εκ πείρας γιατί την είχα πατήσει κ κόντευα να σκάσω νομίζοντας ότι κάτι λάθος είχα κάνει.. Μετά από 2 άκαρπες γεννες(χωρίς ζωντανούς απογόνους) τώρα έχω την 3 μου γέννα κ ευτυχώς όλα πάνε καλά κ οι νεοσσοί μου μεγαλώνουν κ οι γονείς συμπεριφέρονται όπως ακριβώς είχα διαβάσει.. Τι θέλω να σου πω με όλο αυτό θα μου πεις τώρα.. Αυτό που έχω να συμβουλεψω ειναι καλή προετοιμασία (σπορους-αβγο-αβγοτροφη-φρουτα-φρεσκο νερό κ μπάνιο κατά την δική μου γνωμη) κ άσε την φύση να κάνει την δουλειά της.. Εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι υπομονή κ να μην απογοητεύεσαι.. Όταν θα είναι έτοιμα ηλιακά θα εκπλαγείς... Καλή επιτυχία σου ευχομαι
 
@Fathergkav φίλε σε ευχαριστώ πολύ όπως ευχαριστώ και την @Despoina πιστεύω ότι με βοηθήσατε πάρα πολύ με τις πληροφορίες σας. @Fathergkav με αυτά που μου είπες ηρέμησα Γιατί πίστευα ότι κάνω κάτι συνέχεια λάθος. Γιατί σκεφτόμουν ότι ενώ λένε γεννάνε πολύ εύκολα και σε εμένα δύο μήνες τώρα να μην έχω δει αυγό φρέσκο νερό έχουν κάθε μέρα σπορους τους βάζω βιταμίνη που περιέχει αυγο και έξτρα αυγο βραστο. Οποτε θα κάνω αυτό που μου είπες θα περιμένω και οπότε έρθουν.

Άλλη μια ερώτηση τα έχω στην σκαλα που ειναι εσωτερικη στην πολυκατοικια και δίπλα σε πόρτα που ανοιγοκλείνει 2 με 3 φορές την ημέρα για να έχουν φως η μπορεί να την έχω ανοιχτή προκειμένου να έχουν λίγο καθαρό αέρα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστός ο χώρος που τα έχω.
 
πίστευα ότι κάνω κάτι συνέχεια λάθος.
Δυστυχώς Μανόλη έχεις κάνει αρκετά λάθη και για αυτό δεν βλέπεις αυγά. Αρχικά, έβαλες πουλιά να ζευγαρώσουν πριν καν να είναι στην κατάλληλη ηλικία. Τα ζεμπρακια πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός χρονών για να προχωρήσουν σε επιτυχημένη αναπαραγωγή. Αυτή την στιγμή, το θηλυκό σου κινδυνεύει να πάθει δυστοκια αν τελικά αποφασίσει να προχωρήσει σε αναπαραγωγή (να μην μπορεί να γεννήσει το αυγό) και τελικά να το χάσεις από αυτό. Δεύτερον, η εποχή είναι η πλέον πιο ακατάλληλη για αναπαραγωγή. Τα πουλιά τώρα θα περάσουν πτερόρροια (Πάτα εδώ ) και μια επερχόμενη αναπαραγωγή μόνο τραγικά προβλήματα θα φέρει.
Η συμβουλή μου, που αν θέλεις ακολουθείς, είναι να βγάλεις άμεσα το υλικό και την φωλιά και να επικεντρωθείς κυρίως στην διατροφή των πουλιών. Προσφέρεις άφθονα λαχανικά και καλή ποιότητα σπόρων. Φυσικά μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις για αυτό αν θέλεις κάποια συμβουλή ανέβασε αν θέλεις μια φωτογραφία από το κλουβί τους.
 
Back
Top