Καλησπέρα κ καλώς όρισες. Χωρίς να είμαι ειδήμονας για να είμαι γνώστης σε βάθος θα σου πω κάποια βασικά που τουλάχιστον ακολουθώ εγώ. Δεν ξέρω το μέγεθος του κλουβιού σου αλλά εάν μπορείς προτίμησε μια 60 ρα Ζευγαρώστρα για να μπορεί το καναρίνι να κάνει κάνα πέταγμα στο κλουβί. Το καλύτερο θα ήταν οι πατηθρες να είναι 2 στις άκρες τοποθετημένες ψηλά στο κλουβί κ μια ανάμεσα τους χαμηλότερα (κ εκεί εγώ βάζω την ποτίστρα). Πρόσεχε οι ακριανες πατηθρες να είναι σε σημείο που όταν κάθεται το καναρίνι να μην βρίσκει η ουρά του τα πλαϊνά κάγκελα. Επίσης μην βάζεις κάτω στη λεκάνη χαρτιά από διαφημιστικά ή οποιοδήποτε χαρτί με μελάνι. Υπάρχουν πολλών ειδών υποστρώματα που μπορείς να βάλεις. Εγώ προσωπικά προτιμώ λευκά χαρτιά Α3. Όμως κάθε 3 το πολύ 4 ημέρες τον καθαρίζω κ τα αλλάζω. Νερό κάθε μέρα φρέσκο ( μάλιστα το αλλάζω το πρωί για να μην πιεί χθεσινό νερό) κ κάθε εβδομάδα αλλάζω τους σπόρους στην ταίστρα του ανεξαρτήτως εάν έχουν μείνει. Τροφή διάλεξε μια συσκευασμένη. Υπάρχουν αρκετές επώνυμες κ εδώ θα βρεις αρκετά συζητήσεις για το θεμα. Εγώ έχω επιλέξει Manitoba platinum η οποία δυστυχώς βγαίνει το λιγότερο σε συσκευασία 5κιλη. Αναγκαστικά χρησιμοποιώ μέρος της κ την υπόλοιπη ψυγείο κ καταψυξη. Ίσως θα ήταν καλύτερα σε ένα δροσερό κ σκιερό μέρος να έχεις τους σπόρους. Αλλά σου λέω τι κάνω εγώ. Σουπιοκοκκαλο οπωσδήποτε θα πρέπει να βάλεις κ σε μια αυγοθηκη μπορείς να βάλεις γκριτ. ( είναι σπασμένα κοχύλια, καρβουνάκι κ κάποια έχουν κ αποξηραμένα βότανα). Εγώ έχω τώρα το evia parrots grit mix αλλά παλιότερα είχα της deli nature grit. Εδώ θα βρεις πολλά άρθρα κ θα σου λυθούν πολλές απορίες. Να το χαίρεσαι το καναρινάκι σου. Είναι πολύ όμορφο. Σου είπαν ποια είναι η ηλικία του; Κ αν είναι αρσενικό ή θηλυκό;