Γενικά Θα ήθελα τη γνώμη σας για τους ρίνκνεκ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos_sk

PB Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2016
Μηνύματα
405
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα σε ολη την παρεα του φορουμ... Επειδη σκεφτομαι να ενταξω στο μικρο μου εκτροφειο εναν παπαγαλο ρινκνεκ και αγχωνομαι πολυ για την φασαρια και το χωρο που θα χρειαζεται θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας οσοι εχετε τετοιο ειδος παπαγαλο, και τελος επειδη δεν διαθετω και ιδιαιτερη εμπειρια με αγχωνει ακομα παραπανω
 
Καλησπερα οταν εννοεις εκτροφείο εννοεις οτι θελεις τον παπαγαλο για γονιμοποίηση; θα παρεις και αλλον για ζευγαρι; Η απλως εχεις κ καποια αλλα πουλακια;
Αρχικα δικο μου λαθος που δεν το διατυπωσα σωστα... Δεν ειναι ακριβως εκτροφειο, απλα εχω μερικα ζευγαρακια απο διαφορα ειδη σε κλουβες και τα αναπαραγω για ζησω και εγω αυτη τη μαγεια της γεννησης και αναπτυξης των πτηνων. Θα το παρω με στοχο να κανω στο αμεσο μελλον ενα ζευγαρακι. Απλα με αγχωνει οπως προανεφερα το γεγονος οτι εχω ακουσει οτι προκειται για θορυβωδη πουλια και επειδη μενω σε διαμερισμα με προβληματιζει
 
Τα υπόλοιπα πουλιά τα έχεις μέσα ή έξω;
τα υπολοιπα πουλια ειναι σε εξωτερικο προστατευμενο απο τα καιρικα φαινομενα χωρο

Τον παπαγάλο που σκοπεύεις να τον έχεις;
ο παπαγαλος θα ειναι σε εσωτερικο χωρο, και συγκεκριμενα στο δωματιο μου
 
Ο παπαγάλος στο δωμάτιο είναι δίκοπο μαχαίρι. Όσο έμενα στην Λευκάδα 1 χρόνο και λίγο, είχα τον Λινκ (ringneck) στο δωμάτιο μαζί μου. Το δωμάτιο μου όμως ήταν τελείως άδειο. Το ίδιο βέβαια και η κουζίνα. Με αυτό τον τρόπο μπορούσα να τον έχω ελεύθερο χωρίς να αγχώνομαι για το οτιδήποτε πέρα από την μπαλκονόπορτα. Ο Λινκ όμως και ο κάθε Λινκ μαθαίνουν σε μια ρουτίνα. Αυτή η ελευθερία είναι που τους αρέσει και που την ζητάνε όλο και περισσότερο. Ένα χρόνο μετά συζώ με την κοπέλα μου και μένουμε μαζί 6 μήνες. Έτυχε να έχει τις ίδιες απόψεις με εμένα. Οπότε τον έχουμε ελεύθερο όσο είναι κάποιος στο σπίτι και στο κλουβί τον βάζουμε μόνο όταν έχουμε επισκέψεις ή είναι βράδυ. Αν όμως δεν τον ήθελε τόσο ελεύθερο θα κατέληγε (που δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση) σε κάποια γωνιά του σπιτιού.

Οπότε θα σου πρότεινα από την αρχή να είναι σε ένα χώρο στον οποίο έχουν πολλά άτομα πρόσβαση ώστε ότι κι αν συμβεί αργότερα στην ζωή σου (σχέση, συγκατοίκηση, μετακόμιση) δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα στις νέες προσαρμογές. Θα έχει μάθει και μόνος και με παρέα. Ο Λινκ που μένει πλέον στο σαλόνι με το που θα βγει ο ήλιος, αρχίζει τις κραυγές μέχρι να σηκωθώ και να έρθω να του αλλάξω νερό και φαγητό. Αν δεν το κάνω απλά συνεχίζει τις κραυγές.

Οπότε θα πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου εάν είναι έτοιμος ή να αδειάσει το δωμάτιο ή να τρέχει πίσω από έναν παπαγάλο όσο αυτός βρίσκεται εκτός κλουβιού.

Αν κρίνω με βάση τον Λινκ μασουλάει οτιδήποτε είναι χάρτινο, πλαστικό ή ξύλινο. Οπότε μέχρι να μάθει να ακούει στο μη, μου έσπασε μια οθόνη κινητού, με έβαλε να βάλω υφάσματα στα καλώδια που έχουν ρεύμα και να μην αφήνω τίποτα πάνω στο τραπέζι (τσιγάρα, κινητό, λεφτά, κλειδιά, φαγητό).
 
Εγώ αν τον έχω ελεύθερο θα τον έχω μόνο στο δωμάτιο μου γιατί είναι ένας χώρος που μπορώ να έχω καλύτερο έλεγχο και επειδή είναι πιο μικρός από ένα σαλόνι, δίνω ένα παράδειγμα, μπορώ πιο εύκολα να σκεπασω και να προφυλαξω πράγματα
 
Ο Λινκ που μένει πλέον στο σαλόνι με το που θα βγει ο ήλιος, αρχίζει τις κραυγές μέχρι να σηκωθώ και να έρθω να του αλλάξω νερό και φαγητό. Αν δεν το κάνω απλά συνεχίζει τις κραυγές.

Γι'αυτό το θέμα κλείνεις πατζούρια ή/και κουρτίνες και σκεπάζεις το κλουβί με ένα σκούρο ύφασμα. Έτσι θα ξυπνήσετε μαζί την ίδια ώρα χωρίς φωνές.
 
Back
Top