Φροντίδα Θα αντέξουν τα καναρίνια μου έξω το χειμώνα στα Γιάννενα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης L.A.
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

L.A.

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουν 2009
Μηνύματα
16
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπέρα σε όλους, μιας και το καλοκαίρι φεύγει και θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένος θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν τα πουλιά μου θα αντέξουν το χειμώνα στα γιάννενα σε εκσοτερικό χώρο;(κάτο απο μπαλκόνι και με τοίχο απο τρείς πλευρές και με επαίνδυση ξύλου και στους τρείς τοίχους)
 
Αν δεν βρίσκονται σε ρεύματα αέρα απο την μια πλευρά που δεν είναι καλυμένα, και τα σκεπάζεις το βράδυ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν μιλάμε για μικρό αριθμό πουλιών τότε βέβαια καλό θα είναι να μπαίνουν μέσα στο σπίτι.
 
Ερωτηση.
Το χειμωνα αυτο το μια μεσα μια εξω κανει καλο για τα πουλια;
 
Οχι φίλε μου δεν κάνουν καθόλου καλό οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας,τα πουλιά πιστεύω οτι εαν τα έχεις εξω σε στεγανό χώρο και καλά προφυλαγμένα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα και εγω στο μπαλκόνι τα εχω.
 
Οχι φίλε μου δεν κάνουν καθόλου καλό οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας,τα πουλιά πιστεύω οτι εαν τα έχεις εξω σε στεγανό χώρο και καλά προφυλαγμένα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα και εγω στο μπαλκόνι τα εχω.

Και εγω εξω τα εχω, αλλα με προβληματιζει που ειναι στα Γιαννενα, εχει ποιο πολυ κρυο απο
την Θεσσαλονικη.
 
Παιδιά ο χώρος είναι δίπλα κάτω απο σκάλα δίπλα απο δωμάτιο που έιναι το καλοριφερ και πάντα θυμάμαι οτι σε εκείνη την μερία έχει πιό πολύ ζέστη, ακόμα και πρωί πρωί τώρα το καλοκαίρι που έξω έχει δροσιά εκεί με το που πάω καταλαβαίνω ότι κόβει πολύ και έχει ακόμα και τώρα πιο πολύ ζέστη! Πιστέυω ότι θα έχει σίγουρα +5 βαθμούς απο ότι έξω και με με νάυλον χοντρό μπροστά θα έιναι ακόμα +3-4! Δεν θα ήθελα να τα βάλω μαζί με το λέβυτα που σίγουρα θα έχει ζάστη, λόγω θορύβου και αναθυμιάσεων απο την κάυση του πετρελαίου!
 
Λογικα δεν θα εχεις προβλημα. Σωστα σκευτεσε μην τα βαζεις διπλα στον λεβυτα. Οταν θα εχει παγωνια τον χειμωνα εκει θελει προσοχη να προσεχης τα νερα. Και γω στο μπαλκονι τα εχω απο εδω και περα.
 
Αν αυξησεις την αναλογια λιπαρων σπορων (πχ καναβουρι), τα μαθεις να τρωνε βρωμη, ειμαι σιγουρος οτι δεν θαχεις κανενα απολυτως προβλημα.Αν βαζεις και ναυλον και τετοια..., αρχοντες!
 
Καλησπέρα σας εγω φίλοι μου που τα εχω στο μπαλκόνι και είναι και βορεινό κάνω το εξής:κλείνω τα πλαινά και το πίσω μέρος με κόντρα πλακέ θαλάσσης και μπροστά ενα νάυλον αρκεί. Τώρα σκέφτομαι να κάνω κάτι άλλο να φτιάξω κάτι σαν ντουλάπα τα πλαινά το πίσω μέρος και η οροφή να είναι βιδωμένα κάτι σαν τελάρο φανταστείτε και στην πρόσοψη να προσαρμόζω ενα διάφανο πλέξι-γκλάς. 🙂
 
Καλό το πλεξι γκλάς αλλά τον ναυλον εφαρμόζει καλύτερα και θερμαίναι καλύτερα λόγω του υλικού του, καλύτερα είναι να φτιάξεισ κάτι σαν ντουλάπα και να βάλεις πόρτες με πλαίσια που έχουν νάυλον και πιο φτινό είναι! Εγώ κάτι τέτοιο θα κάνω μέσα στον στεγανό χώρο ποθ είναι σαν ενα μεγάλο ντουλάπι μόνο που θα βάλω και κοσκινόσυτα για προστασία απο γάτες!
 
Φίλε L.A και εγώ απο τα Γιάννενα είμαι και στο μπαλκόνι τα έχω το χειμώνα, ενταξει όταν είναι να ριξει κανα χίονι μπαίνουν μέσα. Την κατασκευή που λές Εμμανουήλ έφτιαξα πρίν μερικές μέρες απο κόντρα πλακέ θαλλάσης, για την προστασία τους απο γάτες κτλ έχω παραγγήλει σε αλουμινά να μου φτιάξει μια κουνουπιέρα σαν αυτές τις πτυσόμενες που μπαίνουν στα παράθυρα. Για το χειμώνα σκέφτομαι να βάλω πόρτες απο plexi glass κ όπου τυχόν αφήνει κένα θα βάλω μια ταινία απο αφρολέξ για μόνωση. Ελπίζω σε μερικές μέρες να είναι ολοκληρωμένη θα ανεβάσω φωτογραφίες να μου πείτε κ την γνώμη σας.
 
Back
Top