Φροντίδα Θα αντέξουν το κρύο τα πουλιά στο μπαλκόνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά.Αύριο και για κανά 2 ήμερο άκουσα έρχοντε χιόνια και κρύο αρκετό ακόμα και στην Αθήνα. Θα αντέξουνε στο μπαλκόνι τα πουλιά ή καλύτερα να τα φέρω μέσα; Απλά το μέσα θα σημάνει ίσως και τη διαμονή τους και μέχρι την άνοιξη γιατί που να τα φέρεις στους 18 βαθμούς και να τα ξαναβγάλεις αργότερα. Δεν ξέρω εσείς τί λέτε;
 
Γιώργο δεν με φοβίζει το αν τα φέρω μέσα να ξεκινήσουνε καμιά πτερρόροια. Με φοβίζει όταν περάσει η κακοκαιρία να τα ξαναβγάλω έξω. Και μέσα δεν νομίζω θα περνάνε τόσο καλά γιατί υπάρχει κάποια φασαρία τις τελευταίες μέρες εντός.
 
Παλαιό Φάληρο Μαρία. Γιατί να μην επιτρέπεται;
Δεν το πιάνει αέρας τόσο έχω και τέντα και νάυλον γύρω γύρω. Σε ένα σημείο μόνο έχω αφήσει 20 πόντους στο πλάι να αερίζεται και το μπροστινό μέρος ανοιχτό.Απλά το μπροστά τη νύχτα δεν μένει ανοιχτό του ρίχνω νάυλον και εκεί. Δεν ξέρω πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουνε με λίγο παραπάνω λιπαρούς. Θα δούμε απλά ρωτάω μήπως κάποιος έχει να προτείνει κάτι.
 
Εγω Λαμπρο θα σου προτεινα αυριο οπωσδηποτε μπανιο, να προετοιμασουν τα πουλακια το πτερωμα τους.
Απο κει και περα, ενισχυεις τη διατροφη με λιπαρους σπορους οπως ειπες, και φροντιζεις να ειναι εντελως προστατευμενα απο τον κρυο αερα.
 
Κι εγώ πιστεύω θ' αντέξουν αν δεν υπάρχει ρεύμα να τα κοκκαλιάσει. Έχε τα στο νου σου φυσικά.
Θυμάμαι όταν ήμασταν πιτσιρίκια και χιόνιζε πηγαίναμε στην Κηφισιά και στην πλατεία του εντελβάις είχε κλούβα έξω με καναρίνια. Φυσικά δεν τα μάζευαν και άντεχαν πιστεύω, γιατί τα έβλεπα αρκετά χρόνια.
 
Επειδή έχω και εγώ τα καναρίνια στο μπαλκόνι θα σου πώ ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και αν στο πολύ κρύο τα καλύπτεις με νάυλον το απόγευμα, στο χώρο τους θα έχει περίπου +2 βαθμούς παραπάνω απο την εξωτερική θερμοκρασία. (ελεγμένο με θερμόμετρο)
Μπάνιο τους έχω καθημερίνα και αυτά αποφασίζουν αν θα το χρησιμοποιήσουν, συνήθως το κάνουν.
Πάντα πρέπει να παρακολουθούμε την συμπεριφορά τους και αν δούμε κάποια μεγάλη αλλαγή τότε να παρέμβουμε, αν το κρύο τα κάνει να κάθονται σαν μπαλίτσες στα κλαδάκια τους κατά την δειάρκεια της ημέρας τότε για μένα η καλύτερη λύση είναι η μεταφορά στο κλιμακοστάσιο οπου η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη απο το μπαλκόνι και μικρότερη απο το εσωτερικό του σπιτιού.
 
Εγώ προσωπικά θα τα βάλω μέσα στο δωμάτιο που έχουμε στην ταράτσα, το οποίο έχει ίδια θερμοκρασία με τον έξω χώρο (ίσως 1-2 βαθμούς πιο πάνω) αλλά δεν έχει καθόλου αέρα και θα είμαι πιο σίγουρη ότι θα περάσουν τον χιονιά πιο προστατευμένα. Μόλις φτιάξει πάλι λιγάκι θα βγουν ξανά έξω. Όσο για το μπανάκι χθες έκαναν! Όλα ανεξαιρέτως! 😛 Και γενικά είναι χαρωπά, ζωηρά και όλη μέρα τραγουδούν!

Πάντα πρέπει να παρακολουθούμε την συμπεριφορά τους και αν δούμε κάποια μεγάλη αλλαγή τότε να παρέμβουμε, αν το κρύο τα κάνει να κάθονται σαν μπαλίτσες στα κλαδάκια τους κατά την δειάρκεια της ημέρας τότε για μένα η καλύτερη λύση είναι η μεταφορά στο κλιμακοστάσιο οπου η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη απο το μπαλκόνι και μικρότερη απο το εσωτερικό του σπιτιού.
Συμφωνώ απόλυτα!
 
Λάμπρο δεν έχουν ανάγκη.Απ΄τη στιγμή που τα βάλεις μέσα πρέπει μετά να τα έχεις μέσα. Εγώ μειον 3 - 4 και δεν έχω ζήτημα. Τα σκεπάζω μόνο το βράδυ και εκείνο από καθαρή ανυσηχία επειδή το νάυλον που έχω στο μπακξλινι δεν σφραγίζει καλά.
 
Δεν αντιλέγω Γιάννη και εγώ πιστεύω θα αντέξουνε αλλά ευτυχώς έχω άδεια και θα είμαι σπίτι. Το νάυλον γνώμη μου πιο πολύ τα ρεύματα κόβει δεν προσφέρει ζέστη.Άντε να κόψει 1 βαθμό το πολύ. Θα έβαζα καμιά φλοκάτη γύρω γύρω αλλά μετά θα γεμίζαμε ακάρεα 😛
 
Αν δεν τα πιάνει βροχή και αέρας έξω δεν έχουν πρόβλημα τα πουλάκια.. Το βράδυ απλά σκεπασέ τα με κάτι για πιο πολύ προστασία. Και ενίσχυσε την τροφή τους με λιπαρούς σπόρους και λίγο αυγοτροφη.
 
Εγώ από εμπειρία δική μου, πιστεύω πως θα αντέξουν.
Έκανε χιονιά και στην Θεσσαλονίκη πριν λίγο καιρό και έξω είχε -4 βαθμούς. Το κλουβί το είχα στην γωνία του μπαλκονιού, το οποίο είναι καλυμμένο με τέντα και απλά το σκέπασα ολοκληρωτικά με νάυλον (αφήνοντας ένα μικρό κενό για να παίρνει αέρα το πουλί).
Μαζί με τους ενισχυμένους λιπαρούς σπόρους (καναβούρι κυρίως) το πουλάκι πέρασε περίπου 3 μέρες έξω στα χιόνια και ήταν μια χαρά.
Φυσικά όλες αυτές τις μέρες, πρωί-βράδυ, παρακολουθούσα πολύ στενά την πορεία του και όλα πήγαν μια χαρά.
Εάν δεις ότι η θερμοκρασία δεν περνάει τους -3,-4 βαθμούς, πιστεύω πως καλύτερα είναι να τα αφήσεις έξω (με την κατάλληλη προστασία βέβαια) παρά να τα ταράζεις αλλάζοντας τους χώρο. Μόνο σε ακραίες συνθήκες που η θερμοκρασία μπορεί να πέσει πολύ, θα χρειαστεί να τα βάλεις μέσα.
 
Δεν έχουν ανάγκη από το κρύο εκτός αν τα χτυπάει αέρας και είναι ακάλυπτη εκείνη η πλευρά.
Περισσότερες οι πιθανότητες να πάθουν κάτι από το μέσα - έξω.
Και εγώ αυτό πιστεύω. Εάν καλυφθούν από τα χιόνια, βροχές και ρεύματα αέρα, δεν πρόκειται να πάθουν κάτι.
Όπως λες πιο επικίνδυνο είναι το μέσα-έξω.
 
να τα αφήσεις εκεί που τα έχεις Λάμπρο.
Μη ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό.. Τα πουλιά σου αν έκαναν πτερόρροια σε εξωτερικό χώρο,έχουν βγάλει και τα ''ανάλογα'' φτερά,ώστε να αντέχουν κάθε πιθανή μεταβολή του καιρού.
Αν τώρα φοβάσαι το σημείο που τα έχεις.. Απλά προστάτευσε τα με νάυλον περιμετρικά.. Με ανοιχτή την εμπρόσθια πλευρά.
Τίποτα δεν θα πάθουν...
 
Λάμπρο αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε, τα ρεύματα. Εκτός τα περιστέρια και κάποια άλλα πουλιά που το πτέρωμά τους δεν ενοχλεί ο αέρας, τα υπόλοιπα πρέπει να είναι προστετευμένα. Διαφορετικά να θυμάσαι πως το πούπουλο είναι το πιο θερμομονωτικό υλικό. Καλή συνέχεια ( να μην σχολιάσω τα ΜΜΕ ... εδώ στο Κιλκίς και δεν είδαμε χιόνι! Μας χόρτασαν Μ@ες... )
 
Κι εγώ Λάμπρο, δεν προκειται να τα βάλω μέσα. Έχω ήδη προφύλαξη με πλαστικό περιμετρικά του κλουβιού, και ανοικτή στην πρόςοψη, την οποία και θα κλείσω, μονο αν πραγματικά κάνει φρικτό κρύο και φυσάει απο εκεί ο αέρας,
 
Back
Top